DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1427
Hvedebrød, italiensk type, stort, detailbageri
Engelsk navn
Wheat bread, italien type, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1057 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1057 kJ 1003
Energi (kcal) 249 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 249 kcal 1003
Protein 8,0 g 7,837 7,06 - 9,57 20 1309
Protein fra Aminosyrer 7,1 g 1003
Protein, deklaration 8,7 g 8,593 7,75 - 10,5 20 1309
Kulhydrat difference 53,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 49,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 49,1 g 1003
Kostfibre 3,1 g 3,0 2,4 - 4,2 20 1309
Fedt 1,3 g 1,2 0,8 - 2,6 20 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,50 g 18 1003
Aske 1,8 g 1,755 1,47 - 2,53 20 1309
Tørstof 64,1 g 63,7 59,6 - 69,7 20 1309
Vand 35,9 g 36,3 30,3 - 40,4 20 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,114 mg 0,109 0,063 - 0,173 20 1309
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0512 mg 0,047 0,036 - 0,086 20 1309
Niacinækvivalent 1,40 NE 1003
Niacin 1,22 mg 1,15 0,96 - 1,69 20 1309
Pantotensyre 0,280 mg 0,25 0,25 - 0,34 5 1309
Biotin 2,06 µg 1,9 1,8 - 2,8 5 1309
Folat 29,6 µg 26,0 18 - 68 20 1309
B12-vitamin 0,0640 µg 1 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 602 mg 599,5 375 - 795 18 2097
Kalium 124 mg 121,5 101 - 168 20 1309
Calcium 28,9 mg 25,95 16,1 - 55 20 1309
Magnesium 21,6 mg 21,55 16,5 - 30,2 20 1309
Jern 0,843 mg 0,835 0,72 - 1,05 20 1309
Kobber 0,138 mg 0,121 0,088 - 0,51 20 1309
Zink 0,614 mg 0,595 0,56 - 0,81 20 1309
Mangan 0,468 mg 0,445 0,37 - 0,68 20 1309
Krom 2,79 µg 2,55 0,0 - 5,8 20 1309
Selen 4,21 µg 3,7 1,2 - 11 20 1309
Fosfor 97,8 mg 92,5 81 - 157 20 1309
Chlorid 289 mg 1,1 0,654 - 1300 29 1309, 2006
Jod 30,6 µg 1 2197
Nikkel 4,70 µg 4,0 2,58 - 13,5 20 1309
Cadmium 2,18 µg 2,25 1,2 - 3,3 20 1309
Sum mineraler 1160 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 47,5 g 47,3 43,5 - 51,7 20 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,001 0,0983 1309
C14:0 0,001 0,0641 1309
C16:0 0,244 23,5 1309
C18:0 0,041 3,98 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,000 0,0171 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 0,526 1309
C18:1,n-7 0,015 1,42 1309
C18:1,n-9 0,208 20 1309
C20:1,n-11 0,006 0,556 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,477 46 1309
C18:3,n-3 0,039 3,73 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,287 27,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,234 22,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,515 49,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,036 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,039 3,73 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,477 46 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,399 1309
Isoleucin 350 250 T 861.0
Leucin 602 430 T 861.0
Lysin 196 140 T 861.0
Methionin 130 93 T 861.0
Cystin 154 110 T 861.0
Phenylalanin 420 300 T 861.0
Tyrosin 196 140 T 861.0
Threonin 238 170 T 861.0
Tryptofan 84 60 T 861.0
Valin 406 290 T 861.0
Arginin 322 230 T 861.0
Histidin 182 130 T 861.0
Alanin 266 190 T 861.0
Asparaginsyre 392 280 T 861.0
Glutaminsyre 2570 1840 T 861.0
Glycin 336 240 T 861.0
Prolin 923 660 T 861.0
Serin 420 300 T 861.0
Sum essentielle Aminosyrer 2531 T 861.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 5400 T 861.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 14,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby