DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 149
Hørfrø, rå
Engelsk navn
Linseeds, raw
Taxonomisk navn
Linum usitatissimum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1917 kJ 1003
Energi (kcal) 464 kcal 1003
Protein 25,5 g 1325
Protein fra Aminosyrer 23,4 g 1003
Protein, deklaration 25,0 g 1325
Kulhydrat difference 35,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,0 g 1003
Kostfibre 30,4 g 1 2135
Fedt 31,0 g 1325
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 2,7 g 1 T 471.0
Tørstof 95,1 g 2 1321
Vand 4,9 g 2 1321
Nitrogen 4,000 g 1325
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 8,20 α-TE
alfa-Tokoferol 8,20 mg 1 T 150.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,752 mg 1 T 370.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,217 mg 1 T 370.0
Niacinækvivalent 6,67 NE 1003
B6-vitamin 0,366 mg 1 T 370.0
Folat 171 µg 1 T 370.0
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Cholin 78,7 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,05 mg 1 T 370.0
Kalium 505 mg 1 T 370.0
Calcium 201 mg 171 - 227 6 1015
Magnesium 335 mg 1 T 370.0
Jern 8,95 mg 1 T 370.0
Zink 5,50 mg 1 T 370.0
Krom 2,30 µg 2,4 1,1 - 3,8 10 1849
Selen 28,0 µg 0,0 - 55 2 1079
Fosfor 547 mg 515 - 596 6 1015
Jod 0,500 µg 0,4 - 0,65 3 T 150.0
Nikkel 223 µg 131 - 346 20 1849, 1850
Kviksølv 0 µg 2 1079
Arsen 0 µg 2 1079
Cadmium 35,4 µg 21,1 - 50,6 20 1849, 1850
Bly 9,05 µg 0,1 - 27,1 20 1849, 1850
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,60 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 1,607 5,51 1346
C18:0 1,248 4,28 1346
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 6,139 21 1346
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,873 13,2 1346
C18:3,n-3 16,272 55,8 1346
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,855 9,79 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,139 21 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 20,145 69,1 1003
Sum fedtsyrer 29,140 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 16,272 55,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,873 13,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1240 310 1938
Leucin 1680 420 1938
Lysin 1160 290 1938
Methionin 520 130 1938
Cystin 480 120 1938
Phenylalanin 1320 330 1938
Tyrosin 680 170 1938
Threonin 1040 260 1938
Tryptofan 400 100 1938
Valin 1480 370 1938
Arginin 2640 660 1938
Histidin 640 160 1938
Alanin 1280 320 1938
Asparaginsyre 2800 700 1938
Glutaminsyre 5600 1400 1938
Glycin 1720 430 1938
Prolin 1120 280 1938
Serin 1320 330 1938
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 T 1267.0
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby