DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1507
Græskarkerner, tørret
Engelsk navn
Pumpkin seed, dried
Taxonomisk navn
Cucurbita (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2351 kJ 1003
Energi (kcal) 568 kcal 1003
Protein 30,8 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 30,1 g 1003
Protein, deklaration 36,3 g 1 2128
Kulhydrat difference 12,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 9,4 g 1003
Fedt 45,9 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,05 g 1 1003
Aske 4,4 g 1 2128
Tørstof 93,8 g 1 2128
Vand 6,2 g 1 2128
Nitrogen 5,805 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 1,97 α-TE
alfa-Tokoferol 1,97 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol 35,9 mg 1 2128
delta-Tokoferol 0,550 mg 1 2128
K1-vitamin 2,31 µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,293 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,163 mg 1 2128
Niacinækvivalent 12,9 NE 1003
Niacin 2,74 mg 1 2128
B6-vitamin 0,103 mg 1 2128
Pantotensyre 0,394 mg 1 2128
Biotin 13,5 µg 1 2128
Folat 129 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Cholin 63,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 19,5 mg 1 2128
Kalium 790 mg 1 2128
Calcium 73,0 mg 1 2128
Magnesium 460 mg 1 2128
Jern 7,35 mg 1 2128
Kobber 1,15 mg 1 2128
Zink 4,95 mg 1 2128
Mangan 3,85 mg 1 2128
Krom 8,00 µg 1 2128
Molybdæn 158 µg 1 2128
Selen 11,0 µg 1 2128
Fosfor 1040 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 73,0 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,1000 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,200 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 1,10 g 1 2128
Sum disakkarider 1,10 g 1003
Sum sukkerarter 1,30 g 1003
Stivelse/Glykogen 0,652 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 7,0 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,6 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,8 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 4,950 12 2128
C17:0 2128
C18:0 2,498 6,06 2128
C20:0 0,166 0,403 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 0,282 0,685 2128
C18:1,n-9 13,203 32 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 0,000 0,0 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 19,830 48,1 2128
C18:3,n-3 0,095 0,231 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 0,000 0,0 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,141 0,342 2128
Sum mættede fedtsyrer 7,614 18,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 13,486 32,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 19,926 48,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 41,166 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,095 0,231 1003
Sum n-6 fedtsyrer 19,830 48,1 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1290 2128
Leucin 2490 2128
Lysin 1360 2128
Methionin 732 2128
Cystin 386 2128
Phenylalanin 1810 2128
Tyrosin 1190 2128
Threonin 1040 2128
Tryptofan 609 2128
Valin 1710 2128
Arginin 5280 2128
Histidin 814 2128
Alanin 1550 2128
Asparaginsyre 3230 2128
Glutaminsyre 6320 2128
Glycin 1880 2128
Prolin 1390 2128
Serin 1790 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 5,30 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,898 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby