DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1512
Hvedemel, durum
Engelsk navn
Durum wheat flour
Taxonomisk navn
Triticum turgidum subsp. durum (Desf.) (Husnot, 1899)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1471 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1133 kJ 1003
Energi (kcal) 347 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 268 kcal 1003
Protein 12,4 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 10,7 g 1003
Protein, deklaration 13,3 g 1 2128
Kulhydrat difference 74,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 67,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 46,8 g 1003
Kostfibre 6,3 g 1003
Fedt 1,6 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 0,9 g 1 2128
Tørstof 88,9 g 1 2128
Vand 11,1 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,314 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,314 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,151 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0429 mg 1 2128
Niacinækvivalent 2,35 NE 1 1003
Niacin 0,552 mg 1 2128
B6-vitamin 0,107 mg 1 2128
Pantotensyre 0,426 mg 1 2128
Biotin 2,50 µg 1 2128
Folat 46,7 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,60 mg 1 2128
Kalium 205 mg 1 2128
Calcium 23,0 mg 1 2128
Magnesium 54,0 mg 1 2128
Jern 2,60 mg 1 2128
Kobber 0,325 mg 1 2128
Zink 1,80 mg 1 2128
Mangan 1,15 mg 1 2128
Krom 5,50 µg 1 2128
Molybdæn 64,0 µg 1 2128
Selen 7,20 µg 1 2128
Fosfor 165 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 20,5 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 2,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Sum mineraler 451 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,300 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose g 1 2128
Sum monosakkarider 0,300 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose 0,900 g 1 2128
Sakkarose 0,500 g 1 2128
Sum disakkarider 1,40 g 1003
Sum sukkerarter 1,70 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 45,1 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 2,4 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 2,0 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 1,9 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 0,000 0,0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,225 25,7 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,130 14,8 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,518 59,3 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 2128
C22:5,n-3 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,225 25,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,130 14,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,518 59,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 0,872 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,518 59,3 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,135 2128
Isoleucin 451 2128
Leucin 873 2128
Lysin 252 2128
Methionin 208 2128
Cystin 279 2128
Phenylalanin 640 2128
Tyrosin 354 2128
Threonin 369 2128
Tryptofan 141 2128
Valin 533 2128
Arginin 513 2128
Histidin 281 2128
Alanin 399 2128
Asparaginsyre 566 2128
Glutaminsyre 4030 2128
Glycin 443 2128
Prolin 1400 2128
Serin 639 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 3748
Sum ikke essentielle aminosyrer 8623
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 10,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,545 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby