Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1521
Hvedebrød, fint, store, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, white, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,865
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1108 kJ 1003
Energi, kcal 265 kcal 1003
total-N 1,479 g 1,488 1,320 - 1,660 13 1011, 1309
Protein, total 8,4 g 8,5 7,524 - 9,462 13 1011, 1309
Protein, deklaration 9,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 50,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 47,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 46,6 g 1003
Kostfiber 3,2 g 3,0 2,9 - 3,9 13 1011, 1309
Fedt, total 3,6 g 3,8 2,0 - 5,8 13 1011, 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,5 g 1,6 1,19 - 1,79 13 1011, 1309
Tørstof 64,2 g 63,4 61,8 - 70,0 13 1011, 1309
Vand 35,8 g 36,6 30,000 - 38,200 13 1011, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 861
ß-caroten 0 µg T 861
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg T 861
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
B1-vitamin 0,137 mg 0,142 0,111 - 0,165 13 1011, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,063 mg 0,063 0,047 - 0,086 13 1011, 1309
Niacin 1,48 NE 1003
niacin 1,13 mg 1,11 1,02 - 1,32 10 1309
B6-vitamin 0,077 mg 0,075 0,071 - 0,084 3 1011
Pantothensyre 0,272 mg 0,265 0,25 - 0,3 6 1309
Biotin 1,77 µg 1,70 1,7 - 2 6 1309
Folat 24,8 µg 22,5 20 - 35 10 1309
B12-vitamin 0,097 µg 0,100 0,083 - 0,116 6 1309
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 552 mg 708 78 - 900 16 1309, 2006
Natrium, Na 438 mg 433 312 - 576 19 1011, 2097
Kalium, K 116 mg 115 102 - 137 13 1011, 1309
Calcium, Ca 32,2 mg 29,4 22,6 - 56 13 1011, 1309
Magnesium, Mg 18,7 mg 18,4 17 - 22 13 1011, 1309
Phosphor, P 87,4 mg 86,0 79 - 103 13 1011, 1309
Jern, Fe 0,938 mg 0,850 0,3 - 1,41 13 1011, 1309
Kobber, Cu 0,107 mg 0,109 0,089 - 0,122 10 1309
Zink, Zn 0,609 mg 0,610 0,42 - 0,73 13 1011, 1309
Jod, I 19,7 µg 20,9 13,9 - 24,0 16 1309, 2006
Mangan, Mn 0,433 mg 0,440 0,35 - 0,49 10 1309
Chrom, Cr 5,87 µg 5,80 2,5 - 10,2 10 1309
Selen, Se 2,00 µg 1,95 0,58 - 4,1 10 1309
Nikkel, Ni 3,76 µg 0 - 17,6 20 1309, 1889
Cadmium, Cd 2,25 µg 1,5 - 3,3 20 1309, 1889
Bly, Pb 1,05 µg 0 - 4,2 27 1889, 1913
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 44,2 g 43,5 40,9 - 50,0 10 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,002 0,06 1309
C14:0 0,032 1,02 1309
C16:0 1,01 32,3 1309
C18:0 0,139 4,46 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,000 0,00 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 0,16 1309
C18:1,n-9 1,05 33,7 1309
C18:1,n-7 0,042 1,35 1309
C20:1,n-11 0,003 0,09 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,758 24,3 1309
C18:3,n-3 0,078 2,49 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,18 37,8 1003
Sum monoumættede 1,10 35,3 1003
Sum polyumættede 0,836 26,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 3,12 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,078 2,50 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,758 24,3 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 370 250 T 861
Leucin 636 430 T 861
Lysin 207 140 T 861
Methionin 138 93 T 861
Cystin 163 110 T 861
Phenylalanin 444 300 T 861
Tyrosin 207 140 T 861
Threonin 251 170 T 861
Tryptofan 89 60 T 861
Valin 429 290 T 861
Arginin 340 230 T 861
Histidin 192 130 T 861
Alanin 281 190 T 861
Asparaginsyre 414 280 T 861
Glutaminsyre 2720 1840 T 861
Glycin 355 240 T 861
Prolin 976 660 T 861
Serin 444 300 T 861

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby