Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1522
Hvedebrød, fint, store, detailbageri
Engelsk navn
Bread, white, large, retail bakery
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,875
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1157 kJ 1003
Energi, kcal 277 kcal 1003
total-N 1,438 g 1,440 1,230 - 1,600 26 1011, 1309
Protein, total 8,2 g 8,2 7,011 - 9,120 26 1011, 1309
Protein, deklaration 9,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 53,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 50,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 49,3 g 1003
Kostfiber 3,1 g 3,0 2,3 - 4,1 26 1011, 1309
Fedt, total 3,8 g 4,1 1,3 - 5,8 26 1011, 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,5 1,12 - 2,52 26 1011, 1309
Tørstof 66,8 g 66,8 61,4 - 70,5 26 1011, 1309
Vand 33,2 g 33,2 29,500 - 38,600 26 1011, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,133 mg 0,126 0,098 - 0,255 26 1011, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,063 mg 0,060 0,049 - 0,099 26 1011, 1309
Niacin 1,55 NE 1003
niacin 1,22 mg 1,22 0,9 - 1,87 20 1309
B6-vitamin 0,063 mg 0,059 0,053 - 0,079 6 1011
Pantothensyre 0,287 mg 0,270 0,23 - 0,4 6 1309
Biotin 1,93 µg 2,00 1,7 - 2,1 6 1309
Folat 38,2 µg 34,5 20 - 66 20 1309
B12-vitamin 0,064 µg 0,065 0,058 - 0,068 3 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 287 mg 1 0,647 - 1120 31 1309, 2006
Natrium, Na 444 mg 436 299 - 844 25 1011, 2097
Kalium, K 125 mg 122 103 - 155 26 1011, 1309
Calcium, Ca 34,5 mg 32,1 17 - 65 26 1011, 1309
Magnesium, Mg 21,2 mg 20,8 13 - 30,8 26 1011, 1309
Phosphor, P 99,8 mg 96,0 78 - 144 26 1011, 1309
Jern, Fe 0,899 mg 0,860 0,7 - 1,5 26 1011, 1309
Kobber, Cu 0,110 mg 0,106 0,078 - 0,146 20 1309
Zink, Zn 0,593 mg 0,575 0,47 - 0,75 26 1011, 1309
Jod, I 21,1 µg 20,3 1,25 - 45,7 31 1309, 2006
Mangan, Mn 0,467 mg 0,445 0,33 - 0,6 20 1309
Chrom, Cr 2,50 µg 3,00 0 - 5 20 1309
Selen, Se 2,20 µg 2,10 1,4 - 4,1 20 1309
Nikkel, Ni 4,37 µg 3,60 2 - 11 20 1309
Cadmium, Cd 2,26 µg 2,35 1,29 - 2,9 20 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 48,1 g 48,3 44,4 - 51,6 20 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,007 0,21 1309
C10:0 0,006 0,18 1309
C12:0 0,052 1,56 1309
C14:0 0,036 1,07 1309
C16:0 0,820 24,5 1309
C18:0 0,140 4,18 1309
C20:0 0,001 0,03 1309
C22:0 0,000 0,00 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 0,15 1309
C18:1,n-9 1,01 30,2 1309
C18:1,n-7 0,052 1,56 1309
C20:1,n-11 0,016 0,48 1309
C18:1,trans n-9 0,029 0,85 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,06 31,6 1309
C18:3,n-3 0,116 3,48 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,06 31,7 1003
Sum monoumættede 1,08 32,3 1003
Sum polyumættede 1,17 35,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,029 0,86 1003
Fedtsyrer, total 3,35 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,116 3,47 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,06 31,6 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 345 240 T 1301
Leucin 618 430 T 1301
Lysin 201 140 T 1301
Methionin 131 91 T 1301
Cystin 144 100 T 1301
Phenylalanin 431 300 T 1301
Tyrosin 187 130 T 1301
Threonin 230 160 T 1301
Tryptofan 93 65 T 1301
Valin 403 280 T 1301
Arginin 316 220 T 1301
Histidin 187 130 T 1301
Alanin 273 190 T 1301
Asparaginsyre 360 250 T 1301
Glutaminsyre 2800 1950 T 1301
Glycin 302 210 T 1301
Prolin 963 670 T 1301
Serin 431 300 T 1301

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby