Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1523
Hvedebrød, groft, store, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, with coarse meal, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,858
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1089 kJ 1003
Energi, kcal 260 kcal 1003
total-N 1,566 g 1,560 1,440 - 1,78 9 1011, 1257, 1309
Protein, total 8,9 g 8,9 8,208 - 10,146 9 1011, 1257, 1309
Protein, deklaration 9,8 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 48,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 43,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 42,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 4,7 g 4,5 3,7 - 6,7 9 1011, 1257, 1309
Fedt, total 4,2 g 4,2 3,7 - 4,8 9 1011, 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,7 g 1,7 1,58 - 1,89 9 1011, 1257, 1309
Tørstof 63,3 g 63,0 62,5 - 64,2 9 1011, 1257, 1309
Vand 36,7 g 37,0 35,800 - 37,500 9 1011, 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,50 RE 1003
Retinol 0 µg T 676
ß-caroten 66,0 µg T 676
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
B1-vitamin 0,164 mg 0,169 0,140 - 0,184 7 1011, 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,072 mg 0,072 0,052 - 0,101 7 1011, 1257, 1309
Niacin 1,57 NE 1003
niacin 1,06 mg 1,09 0,92 - 1,14 4 1309
B6-vitamin 0,105 mg 0,095 0,091 - 0,130 3 1011, 1257
Pantothensyre 0,265 mg 0,265 0,22 - 0,31 4 1309
Biotin 2,55 µg 2,55 2,4 - 2,7 4 1309
Folat 23,0 µg 24,0 19 - 25 4 1309
B12-vitamin 0,097 µg 0,097 0,097 - 0,097 2 1309
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 811 mg 810 737 - 910 13 1257, 1309, 2006
Natrium, Na 421 mg 415 263 - 527 23 1011, 1257, 2097
Kalium, K 155 mg 149 134 - 193 7 1011, 1257, 1309
Calcium, Ca 25,6 mg 28,9 14 - 33 7 1011, 1257, 1309
Magnesium, Mg 28,1 mg 26,6 24,5 - 41 7 1011, 1257, 1309
Phosphor, P 110 mg 106 97 - 131 7 1011, 1257, 1309
Jern, Fe 1,18 mg 1,20 0,94 - 1,49 7 1011, 1257, 1309
Kobber, Cu 0,128 mg 0,127 0,12 - 0,137 5 1257, 1309
Zink, Zn 0,920 mg 0,930 0,75 - 1,09 7 1011, 1257, 1309
Jod, I 16,4 µg 16,5 u,d, - 30,9 10 1309, 2006
Mangan, Mn 0,615 mg 0,620 0,57 - 0,65 4 1309
Chrom, Cr 5,95 µg 6,00 2,6 - 9,2 4 1309
Selen, Se 3,70 µg 2,65 2,6 - 6,9 4 1309
Nikkel, Ni 3,28 µg 3,17 1,87 - 4,9 4 1309
Cadmium, Cd 2,13 µg 2,10 2 - 2,3 4 1309
Bly, Pb 0,840 µg 0 - 1,6 21 1913
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 41,4 g 41,3 39,5 - 43,6 6 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,000 0,00 1309
C14:0 0,027 0,75 1309
C16:0 0,845 23,5 1309
C18:0 0,113 3,15 1309
C20:0 0,011 0,30 1309
C22:0 0,018 0,50 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1309
C18:1,n-9 1,44 39,9 1309
C18:1,n-7 0,069 1,92 1309
C20:1,n-11 0,024 0,66 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,901 25,0 1309
C18:3,n-3 0,156 4,32 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,01 28,2 1003
Sum monoumættede 1,53 42,5 1003
Sum polyumættede 1,06 29,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 3,60 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,156 4,33 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,901 25,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 392 250 T 861
Leucin 673 430 T 861
Lysin 219 140 T 861
Methionin 146 93 T 861
Cystin 172 110 T 861
Phenylalanin 470 300 T 861
Tyrosin 219 140 T 861
Threonin 266 170 T 861
Tryptofan 94 60 T 861
Valin 454 290 T 861
Arginin 360 230 T 861
Histidin 204 130 T 861
Alanin 298 190 T 861
Asparaginsyre 438 280 T 861
Glutaminsyre 2880 1840 T 861
Glycin 376 240 T 861
Prolin 1030 660 T 861
Serin 470 300 T 861

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby