DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1523
Hvedebrød, groft, store, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, with coarse meal, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1089 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1089 kJ 1003
Energi (kcal) 258 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 258 kcal 1003
Protein 8,9 g 8,892 8,2 - 10,1 9 1309, 1011, 1257
Protein fra Aminosyrer 7,9 g 1003
Protein, deklaration 9,8 g 9,75 9 - 11,1 9 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 48,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 43,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 42,9 g 1003
Kostfibre 4,7 g 4,5 3,7 - 6,7 9 1309, 1011, 1257
Fedt 4,2 g 4,2 3,7 - 4,8 9 1309, 1011, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,05 g 23 1003
Aske 1,7 g 1,69 1,58 - 1,89 9 1309, 1011, 1257
Tørstof 63,3 g 63,0 62,5 - 64,2 9 1309, 1011, 1257
Vand 36,7 g 37,0 35,8 - 37,5 9 1309, 1011, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 676.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,164 mg 0,169 0,14 - 0,184 7 1011, 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0719 mg 0,072 0,052 - 0,101 7 1309, 1011, 1257
Niacinækvivalent 1,57 NE 1003
Niacin 1,06 mg 1,085 0,92 - 1,14 4 1309
B6-vitamin 0,105 mg 0,095 0,091 - 0,13 3 1011, 1257
Pantotensyre 0,265 mg 0,265 0,22 - 0,31 4 1309
Biotin 2,55 µg 2,55 2,4 - 2,7 4 1309
Folat 23,4 µg 24,0 19 - 25 5 1309, 1257
B12-vitamin 0,0970 µg 0,097 0,097 - 0,097 2 1309
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 421 mg 415,0 263 - 527 23 2097, 1011, 1257
Kalium 155 mg 149,0 134 - 193 7 1309, 1011, 1257
Calcium 25,6 mg 28,9 14 - 33 7 1309, 1011, 1257
Magnesium 28,1 mg 26,6 24,5 - 41 7 1309, 1011, 1257
Jern 1,18 mg 1,2 0,94 - 1,49 7 1309, 1011, 1257
Kobber 0,128 mg 0,127 0,12 - 0,137 5 1309, 1257
Zink 0,920 mg 0,93 0,75 - 1,09 7 1309, 1011, 1257
Mangan 0,615 mg 0,62 0,57 - 0,65 4 1309
Krom 5,95 µg 6,0 2,6 - 9,2 4 1309
Selen 3,70 µg 2,65 2,6 - 6,9 4 1309
Fosfor 110 mg 106,0 97 - 131 7 1309, 1011, 1257
Chlorid 811 mg 810,0 737 - 910 13 1309, 2006, 1257
Jod 21,4 µg 1 2197
Nikkel 3,28 µg 3,165 1,87 - 4,9 4 1309
Cadmium 2,13 µg 2,1 2 - 2,3 4 1309
Bly 0,840 µg 0,0 - 1,6 21 1913
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 41,4 g 41,3 39,5 - 43,6 6 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,027 0,752 1309
C16:0 0,845 23,4 1309
C18:0 0,113 3,13 1309
C20:0 0,011 0,297 1309
C22:0 0,018 0,492 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1309
C18:1,n-7 0,070 1,93 1309
C18:1,n-9 1,439 39,9 1309
C20:1,n-11 0,024 0,663 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,902 25 1309
C18:3,n-3 0,156 4,31 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,014 28,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,533 42,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,057 29,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 3,604 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,156 4,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,902 25 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,566 1309, 1011, 1257
Isoleucin 392 250 T 861.0
Leucin 673 430 T 861.0
Lysin 219 140 T 861.0
Methionin 146 93 T 861.0
Cystin 172 110 T 861.0
Phenylalanin 470 300 T 861.0
Tyrosin 219 140 T 861.0
Threonin 266 170 T 861.0
Tryptofan 94 60 T 861.0
Valin 454 290 T 861.0
Arginin 360 230 T 861.0
Histidin 204 130 T 861.0
Alanin 298 190 T 861.0
Asparaginsyre 439 280 T 861.0
Glutaminsyre 2880 1840 T 861.0
Glycin 376 240 T 861.0
Prolin 1030 660 T 861.0
Serin 470 300 T 861.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 22,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,858 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby