DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1524
Hvedebrød, groft, store, detailbageri
Engelsk navn
Wheat bread, large, with coarse meal, retail bakery
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
FCF 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1084 kJ 1003
Energi, kcal 256 kcal 1003
Nitrogen, total 1,466 g 1,44 1,12 - 1,96 36 1309, 1011, 1257
Protein, videnskabelig 8,4 g 8,208 6,38 - 11,1 36 1309, 1011, 1257
Protein, deklaration 9,2 g 9 7 - 12,2 36 1257, 1011, 1309
Kulhydrat, difference 51,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 46,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 46,1 g 1003
Kostfibre 4,3 g 4,15 2,8 - 8,1 36 1257, 1011, 1309
Fedt, total 3,0 g 2,7 1,3 - 6,9 36 1257, 1309, 1011
Alkohol 0,0 g 1
Aske 1,8 g 1,84 1,17 - 2,75 36 1011, 1257, 1309
Tørstof 64,3 g 64,25 58,9 - 72,2 36 1011, 1309, 1257
Vand 35,7 g 35,75 27,8 - 41,1 36 1309, 1257, 1011
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,176 mg 0,1675 0,088 - 0,268 36 1257, 1309, 1011
B2-vitamin, riboflavin 0,0778 mg 0,077 0,047 - 0,123 36 1011, 1309, 1257
Niacinækvivalent 2,15 NE 2 1003
Niacin 1,58 mg 1,38 0,97 - 3,45 20 1309
B6-vitamin 0,105 mg 0,099 0,073 - 0,18 16 1257, 1011
Pantothensyre 0,328 mg 0,36 0,24 - 0,36 5 1309
Biotin 2,82 µg 2,6 2,4 - 3,6 5 1309
Folat 38,9 µg 36 22 - 80 27 1309, 1257
B12-vitamin 0,0956 µg 0,09 0,074 - 0,138 5 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 825 mg 825 480 - 1310 36 1309, 2006, 1257
Natrium, Na 506 mg 489 265 - 826 20 2097, 1257
Kalium, K 170 mg 161 133 - 245 36 1257, 1309, 1011
Calcium, Ca 44,8 mg 40,55 19,3 - 89 36 1257, 1309, 1011
Magnesium, Mg 33,8 mg 32,1 19 - 53 36 1257, 1011, 1309
Fosfor, P 131 mg 121,5 91 - 199 36 1011, 1257, 1309
Jern, Fe 1,19 mg 1,12 0,8 - 2 36 1309, 1011, 1257
Kobber, Cu 0,152 mg 0,147 0,099 - 0,28 27 1309, 1257
Zink, Zn 0,928 mg 0,88 0,59 - 1,45 36 1309, 1011, 1257
Jod, I 20,3 µg 21,1 1,9 - 40 29 1309, 2006
Mangan, Mn 0,751 mg 0,705 0,37 - 1,3 20 1309
Chrom, Cr 2,78 µg 2,75 0,31 - 6,2 20 1309
Selen, Se 2,24 µg 2,2 1 - 4,2 20 1309
Nikkel, Ni 6,75 µg 6,35 2,44 - 13 20 1309
Cadmium, Cd 2,32 µg 2,35 1,57 - 3,4 20 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 44,0 g 44,7 31,2 - 49,2 27 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,002 0,0951 1309
C10:0 0,003 0,109 1309
C12:0 0,034 1,31 1309
C14:0 0,021 0,823 1309
C16:0 0,616 23,6 1309
C18:0 0,118 4,52 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,000 0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,011 0,403 1309
C18:1,n-9 0,696 26,7 1309
C18:1,n-7 0,036 1,38 1309
C20:1,n-11 0,011 0,433 1309
C18:1,trans 0,007 0,287 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,962 36,9 1309
C18:3,n-3 (ALA) 0,088 3,37 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,795 30,4 1003
Sum monoumættede 0,754 28,9 1003
Sum polyumættede 1,050 40,2 1003
Transfedtsyrer, total 0,007 0,287 1003
Fedtsyrer, total 2,606 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,088 3,37 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,962 36,9 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 368 T 1301
Leucin 753 T 1301
Lysin 248 T 1301
Methionin 169 T 1301
Cystin 238 T 1301
Phenylalanin 538 T 1301
Tyrosin 310 T 1301
Threonin 296 T 1301
Tryptofan 129 T 1301
Valin 448 T 1301
Arginin 418 T 1301
Histidin 234 T 1301
Alanin 330 T 1301
Asparaginsyre 464 T 1301
Glutaminsyre 3720 T 1301
Glycin 401 T 1301
Prolin 1270 T 1301
Serin 532 T 1301

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby