DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1597
Yoghurt naturel, 1.5 % fedt
Engelsk navn
Yogurt plain, low fat, 1.5 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 200 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 183 kJ 1003
Energi (kcal) 48 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 43 kcal 1003
Protein 4,1 g 1 2092
Protein, deklaration 4,0 g 1 2092
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,5 g 1,47 1,41 - 1,6 3 2092, 2193
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 1 1003
Aske 0,8 g 1 2092
Tørstof 10,8 g 10,6 10,6 - 11,3 3 2092, 2193
Vand 89,2 g 89,4 88,7 - 89,4 3 2092, 2193
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,00 RE 1003
Retinol 3,00 µg 1 2092
D-vitamin 0,0515 µg 3 2054
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0 mg 1 2092
K1-vitamin µg 2 2193
Menaquinon 4 0,254 µg 2 2193
Menaquinon 5 µg 2 2193
Menaquinon 6 µg 2 2193
Menaquinon 7 µg 2 2193
Menaquinon 8 µg 2 2193
Menaquinon 9 µg 2 2193
Menaquinon 10 µg 2 2193
K2-vitamin 0,258 µg
K-vitamin 0,258 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 1 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,220 mg 1 2092
Niacinækvivalent 0,1000 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1 2092
B6-vitamin 0,0400 mg 1 2092
Pantotensyre 0,260 mg 1 2092
Biotin 1,30 µg 1 2092
B12-vitamin 0,240 µg 1 2092
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 39,0 mg 1 2092
Kalium 144 mg 1 2092
Calcium 134 mg 1 2092
Magnesium 11,7 mg 1 2092
Jern 0,0180 mg 1 2092
Kobber 0,0170 mg 1 2092
Zink 0,470 mg 1 2092
Mangan 0,00300 mg 1 2092
Krom 0 µg 1 2092
Selen 1,60 µg 1 2092
Fosfor 100,0 mg 1 2092
Chlorid 0,0900 mg 1 2092
Jod 5,90 µg 1 2092
Nikkel 0 µg 1 2092
Sum mineraler 429 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0,900 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0,900 g 1003
Laktose 2,60 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 2,60 g 1003
Sum sukkerarter 3,50 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,061 4,32 2092
C6:0 0,041 2,88 2092
C8:0 0,020 1,44 2092
C10:0 0,051 3,6 2092
C12:0 0,051 3,6 2092
C14:0 0,153 10,8 2092
C15:0 0,020 1,44 2092
C16:0 0,407 28,8 2092
C18:0 0,173 12,2 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,010 0,721 2092
C16:1,n-7 0,020 1,44 2092
C18:1,n-7 0,010 0,721 2092
C18:1,n-9 0,255 18 2092
C18:1,trans 0,061 4,32 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,031 2,16 2092
C18:2,konjugeret 0,006 0,432 2092
C18:3,n-3 0,010 0,721 2092
C18:2,trans 0,010 0,721 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,020 1,44 2092
Sum mættede fedtsyrer 0,977 69,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,295 20,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,047 3,31 1003
Sum transfedtsyrer 0,071 5,05 1003
Sum fedtsyrer 1,411 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,010 0,721 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,031 2,16 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 7 mg 3 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,640 2092
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby