DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1610
Sild, Østersø, uspecificeret, rå
Engelsk navn
Herring, Baltic Sea, unspecified, raw
Taxonomisk navn
Clupea harengus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 T 48
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 2007
FCF 0,757 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 513 kJ 1003
Energi, kcal 123 kcal 1003
Nitrogen, total 2,767 g 2,744 2,59 - 2,92 14 1126
Protein, videnskabelig 16,2 g 16,06642857 15,1 - 17,2 14 1126
Protein, deklaration 16,2 g 16,06642857 15,1 - 17,2 14 1126
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 6,4 g 5,7 1,6 - 13,7 14 1126
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1,255 1,13 - 1,36 14 1126
Tørstof 23,9 g 23,25 20,2 - 31 14 1126
Vand 76,1 g 76,75 69 - 79,8 14 1126
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 37,0 RE 1003
Retinol 36,9 µg 30 12,3 - 82 14 1126
D-vitamin 12,5 µg 1003
D3-vitamin 12,5 µg 12,5 6,4 - 18,1 14 1126
B12-vitamin 10,1 µg 10,25 8,1 - 11,6 14 1126
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Jod, I 38,9 µg 33,5 20 - 71 14 1126
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,347 7,15 1126
C16:0 0,883 18,1 1126
C18:0 0,091 1,86 1126
C20:0 0,010 0,206 1126
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,339 6,99 1126
C18:1,n-9 0,961 19,8 1126
C18:1,n-7 0,111 2,28 1126
C20:1,n-11 0,199 4,1 1126
C22:1,n-9 0,024 0,5 1126
C22:1,n-11 0,354 7,3 1126
C24:1,n-9 0,063 1,29 1126
C18:1,trans 0,004 0,0883 1126
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,131 2,69 1126
C18:3,n-3 (ALA) 0,099 2,04 1126
C18:4,n-3 0,112 2,31 1126
C20:5,n-3 (EPA) 0,314 6,47 1126
C22:5,n-3 0,029 0,588 1126
C22:6,n-3 (DHA) 0,548 11,2 1126
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,232 4,78 1126
Sum mættede 1,331 27,4 1003
Sum monoumættede 2,052 42,2 1003
Sum polyumættede 1,233 25,4 1003
Transfedtsyrer, total 0,004 0,0883 1003
Fedtsyrer, total 4,852 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,102 22,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,131 2,69 1003

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby