DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1611
Oksekød, hakket, 5-10% fedt, rå
Engelsk navn
Beef, mince, 5-10% fat, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 683 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 683 kJ 1003
Energi (kcal) 163 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 163 kcal 1003
Protein 19,5 g 19,71 18,4 - 20,7 5 1029
Protein, deklaration 19,5 g 19,71 18,4 - 20,7 5 1029
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,5 g 9,0 5,3 - 14,7 5 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 5 1003
Aske 0,9 g 0,97 0,87 - 0,98 5 1029
Tørstof 29,9 g 29,6 26,7 - 33,4 5 1029
Vand 70,1 g 70,4 66,6 - 73,3 5 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,90 RE 1003
Retinol 6,90 µg 1 1029
D-vitamin 0,507 µg 5 2054
E-vitamin 0,484 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,484 mg 0,38 0,2 - 0,88 5 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0,0468 mg 0,05 0,036 - 0,055 5 1029
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,162 0,154 - 0,202 5 1029
Niacinækvivalent 4,32 NE 1003
Niacin 4,32 mg 4,4 3,7 - 4,6 5 1029
B6-vitamin 0,266 mg 0,28 0,19 - 0,3 5 1029
Pantotensyre 0,286 mg 0,3 0,2 - 0,34 5 1029
Biotin 1,37 µg 1,4 1,05 - 1,6 5 1029
Folat 9,56 µg 9,6 6,7 - 13 5 1029
B12-vitamin 2,32 µg 2,2 2 - 3 5 1029
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 60,6 mg 60,0 54 - 68 5 1029
Kalium 312 mg 310,0 290 - 340 5 1029
Calcium 7,06 mg 7,8 4,8 - 8,1 5 1029
Magnesium 19,7 mg 19,3 18,6 - 21,8 5 1029
Jern 2,26 mg 2,4 1,78 - 2,6 5 1029
Kobber 0,0728 mg 0,071 0,064 - 0,083 5 1029
Zink 4,34 mg 4,4 3,6 - 5 5 1029
Mangan 0,00920 mg 0,009 0,007 - 0,012 5 1029
Selen 6,80 µg 4,7 0,0 - 50,8 85 T 909.0
Fosfor 177 mg 172,0 168 - 197 5 1029
Jod 0,800 µg 0,55 - 1,5 5 T 909.0
Sum mineraler 579 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1029
C12:0 0,008 0,0978 1029
C14:0 0,272 3,41 1029
C16:0 2,134 26,7 1029
C18:0 1,188 14,9 1029
C20:0 0,003 0,0376 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,119 1,48 1029
C16:1,n-7 0,496 6,22 1029
C18:1,n-7 0,132 1,66 1029
C18:1,n-9 2,890 36,2 1029
C20:1,n-11 0,011 0,14 1029
C18:1,trans 0,214 2,68 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,171 2,14 1029
C18:3,n-3 0,051 0,64 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,279 3,5 1029
Sum mættede fedtsyrer 3,605 45,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,648 45,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,222 2,78 1003
Sum transfedtsyrer 0,214 2,68 1003
Sum fedtsyrer 7,968 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,051 0,64 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,171 2,14 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 62 mg 61,0 59 - 66 5 1029
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,286 1029
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 69,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 2007
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,837 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby