DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1613
Kalkunkød, hakket, 5-10% fedt, råt
Engelsk navn
Turkey, mince, 5-10% fat, raw
Taxonomisk navn
Meleagris gallopavo domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 657 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 657 kJ 1003
Energi (kcal) 157 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 157 kcal 1003
Protein 20,1 g 19,03 17,9 - 22,7 6 1029
Protein, deklaration 20,1 g 19,03 17,9 - 22,7 6 1029
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,5 g 9,45 1,5 - 12,2 6 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 6 1003
Aske 1,1 g 1,03 1 - 1,16 6 1029
Tørstof 29,7 g 30,7 25,5 - 32,1 6 1029
Vand 70,3 g 69,3 67,9 - 74,5 6 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 16,1 RE 1003
Retinol 16,1 µg 16,1 8,2 - 24 2 1029
D-vitamin 0 µg T 732.0
E-vitamin 0,112 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,112 mg 0,105 0,05 - 0,18 6 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0,0748 mg 0,078 0,057 - 0,083 6 1029
Riboflavin (B2-vitamin) 0,189 mg 0,208 0,12 - 0,255 6 1029
Niacinækvivalent 6,68 NE 1003
Niacin 6,68 mg 6,0 5,1 - 9,7 6 1029
B6-vitamin 0,338 mg 0,28 0,23 - 0,53 6 1029
Pantotensyre 1,01 mg 1,0 0,85 - 1,17 6 1029
Biotin 2,30 µg 2,4 1,2 - 3,2 6 1029
Folat 24,7 µg 26,5 15 - 29 6 1029
B12-vitamin 1,87 µg 1,9 0,6 - 3 6 1029
C-vitamin 0 mg T 732.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 65,3 mg 64,5 54 - 81 6 1029
Kalium 333 mg 320,0 310 - 390 6 1029
Calcium 8,45 mg 8,15 4,4 - 12,8 6 1029
Magnesium 23,9 mg 22,6 21,9 - 27,5 6 1029
Jern 0,948 mg 0,995 0,45 - 1,42 6 1029
Kobber 0,0708 mg 0,078 0,031 - 0,094 6 1029
Zink 2,08 mg 2,25 1,4 - 2,6 6 1029
Mangan 0,0127 mg 0,012 0,007 - 0,019 6 1029
Selen 9,90 µg 10,0 3,1 - 15,7 12 T 732.0
Fosfor 214 mg 209,5 200 - 229 6 1029
Jod 1,50 µg 109 T 732.0
Sum mineraler 646 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 0,0 1 1655
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1029
C12:0 0,000 0,0 1029
C14:0 0,060 0,812 1029
C16:0 1,522 20,5 1029
C18:0 0,498 6,74 1029
C20:0 0,003 0,0406 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,013 0,175 1029
C16:1,n-7 0,368 4,98 1029
C18:1,n-7 0,197 2,66 1029
C18:1,n-9 2,980 40,3 1029
C20:1,n-11 0,043 0,577 1029
C18:1,trans 0,024 0,318 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,306 17,6 1029
C18:3,n-3 0,278 3,75 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,097 1,31 1029
Sum mættede fedtsyrer 2,083 28,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,601 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,583 21,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,024 0,318 1003
Sum fedtsyrer 7,388 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,278 3,75 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,306 17,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 74 mg 78,5 45 - 95 6 1029
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,392 1029
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 50,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 2007
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,866 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby