DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1662
Æg, høne, burhøns, rå
Engelsk navn
Eggs, chicken, battery hens, raw
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 571 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 559 kJ 1003
Energi (kcal) 137 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 134 kcal 1003
Protein 12,0 g 12,03 10,5 - 12,6 16 2071
Protein, deklaration 12,0 g 12,03 10,5 - 12,6 16 2071
Kulhydrat difference 1,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,4 g 9,555 8,2 - 9,9 16 2071
Alkohol 0,0 g 0,0 16 1655
Salt deklaration 0,34 g 16 1003
Aske 1,0 g 1,045 0,99 - 1,09 16 2071
Tørstof 23,6 g 23,55 22,5 - 24,2 16 2071
Vand 76,5 g 76,45 75,8 - 77,5 16 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 198 RE 1003
Retinol 198 µg 200,5 168 - 221 16 2071
D-vitamin 2,20 µg 1003
D3-vitamin 1,32 µg 1,27 1,2 - 1,51 5 2071
25-hydroxy D3-vitamin 0,354 µg 0,34 0,31 - 0,42 5 2071
E-vitamin 3,37 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 3,37 mg 3,2 2,4 - 5,3 16 2071
Thiamin (B1-vitamin) 0,0764 mg 0,075 0,062 - 0,087 16 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,424 mg 0,43 0,37 - 0,46 16 2071
Niacinækvivalent 2,91 NE 1003
Niacin 0,0800 mg 0,08 0,07 - 0,1 9 2071
B6-vitamin 0,110 mg 0,111 0,093 - 0,124 16 2071
Pantotensyre 1,72 mg 1,73 1,21 - 2,42 16 2071
Biotin 23,6 µg 23,55 22,5 - 24,2 16 2071
Folat 85,8 µg 1 2135
B12-vitamin 1,14 µg 1,095 0,65 - 1,76 16 2071
C-vitamin 0 mg 0,0 16 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 137 mg 136,5 130 - 151 16 2071
Kalium 132 mg 132,5 122 - 141 16 2071
Calcium 50,4 mg 50,0 46 - 61 16 2071
Magnesium 11,5 mg 11,5 11 - 12 16 2071
Jern 1,78 mg 1,76 1,59 - 2,43 16 2071
Kobber 0,0595 mg 0,057 0,053 - 0,073 16 2071
Zink 1,24 mg 1,22 1,13 - 1,49 16 2071
Mangan 0,0392 mg 0,038 0,031 - 0,055 16 2071
Krom 0,371 µg 0,275 0,0 - 1,17 16 2071
Selen 19,9 µg 20,0 11 - 28 16 2071
Fosfor 175 mg 172,0 163 - 215 16 2071
Chlorid 194 mg 190,5 186 - 213 16 2071
Jod 25,9 µg 24,0 19 - 41 16 2071
Sum mineraler 702 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0,400 g 1 2135
Sum disakkarider 0 g 1 2135
Sum sukkerarter 0,400 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2071
C6:0 0,000 0,0 2071
C8:0 0,000 0,0 2071
C10:0 0,000 0,0 2071
C12:0 0,000 0,0 2071
C14:0 0,024 0,31 2071
C15:0 0,000 0,0 2071
C16:0 1,936 24,8 2071
C18:0 0,710 9,1 2071
C20:0 0,000 0,0 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,182 2,32 2071
C18:1,n-7 0,165 2,11 2071
C18:1,n-9 3,364 43,1 2071
C20:1,n-9 0,023 0,291 2071
C18:1,trans 0,017 0,217 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,095 14 2071
C18:3,n-3 0,064 0,816 2071
C18:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:2,n-6 0,002 0,0255 2071
C20:3,n-6 0,001 0,0112 2071
C20:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:4,n-6 0,143 1,82 2071
C20:5,n-3 0,001 0,015 2071
C22:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:6,n-3 0,000 0,0 2071
C18:2,trans 0,000 0,0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,079 1 2071
Sum mættede fedtsyrer 2,671 34,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,733 47,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,305 16,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,017 0,217 1003
Sum fedtsyrer 7,805 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,065 0,831 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,240 15,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 359 mg 359,5 307 - 384 16 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,918 2071
Isoleucin 720 370 T 690.0
Leucin 1110 570 T 690.0
Lysin 950 490 T 690.0
Methionin 430 220 T 690.0
Cystin 250 130 T 690.0
Phenylalanin 680 350 T 690.0
Tyrosin 540 280 T 690.0
Threonin 580 300 T 690.0
Tryptofan 170 88 T 690.0
Valin 910 470 T 690.0
Arginin 800 410 T 690.0
Histidin 310 160 T 690.0
Alanin 760 390 T 690.0
Asparaginsyre 1340 690 T 690.0
Glutaminsyre 1480 760 T 690.0
Glycin 450 230 T 690.0
Prolin 490 250 T 690.0
Serin 950 490 T 690.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 294 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 2002
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby