DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1665
Æg, høne, økologisk drift, rå
Engelsk navn
Eggs, chicken, organic farming, raw
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 577 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 562 kJ 1003
Energi (kcal) 139 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 135 kcal 1003
Protein 12,3 g 12,40 11,7 - 12,6 16 2071
Protein, deklaration 12,3 g 12,40 11,7 - 12,6 16 2071
Kulhydrat difference 1,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,3 g 9,55 7,2 - 10,1 16 2071
Alkohol 0,0 g 0,0 16 1655
Salt deklaration 0,34 g 16 1003
Aske 0,9 g 0,89 0,81 - 0,93 16 2071
Tørstof 23,9 g 23,95 21,7 - 25,1 16 2071
Vand 76,1 g 76,05 74,9 - 78,3 16 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 80,5 RE 1003
Retinol 80,5 µg 83,0 47 - 103 16 2071
D-vitamin 2,40 µg 1003
D3-vitamin 1,35 µg 1,245 0,88 - 2,02 4 2071
25-hydroxy D3-vitamin 0,420 µg 0,37 0,3 - 0,64 4 2071
E-vitamin 3,71 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 3,71 mg 3,9 2,2 - 4,4 16 2071
Thiamin (B1-vitamin) 0,0833 mg 0,082 0,058 - 0,099 16 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,455 mg 0,445 0,41 - 0,52 16 2071
Niacinækvivalent 2,91 NE 1003
Niacin 0,0790 mg 0,08 0,06 - 0,1 10 2071
B6-vitamin 0,107 mg 0,109 0,085 - 0,125 16 2071
Pantotensyre 1,60 mg 1,59 1,17 - 2,06 16 2071
Biotin 23,9 µg 23,95 21,7 - 25,1 16 2071
B12-vitamin 1,57 µg 1,505 0,97 - 2,79 16 2071
C-vitamin 0,200 mg 1 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 137 mg 135,0 128 - 149 16 2071
Kalium 131 mg 132,5 123 - 138 16 2071
Calcium 46,9 mg 47,5 38 - 52 16 2071
Magnesium 11,6 mg 12,0 10 - 13 16 2071
Jern 1,73 mg 1,78 1,49 - 1,94 16 2071
Kobber 0,0539 mg 0,054 0,047 - 0,069 16 2071
Zink 1,14 mg 1,15 0,91 - 1,24 16 2071
Mangan 0,0304 mg 0,03 0,026 - 0,034 16 2071
Krom 0,229 µg 0,21 0,0 - 0,74 16 2071
Selen 24,4 µg 23,5 20 - 29 16 2071
Fosfor 176 mg 178,5 143 - 195 16 2071
Chlorid 198 mg 200,0 176 - 213 16 2071
Jod 24,5 µg 24,0 15 - 47 16 2071
Sum mineraler 702 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,400 g 1 2135
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2071
C6:0 0,000 0,0 2071
C8:0 0,000 0,0 2071
C10:0 0,000 0,0 2071
C12:0 0,000 0,0 2071
C14:0 0,023 0,3 2071
C15:0 0,000 0,0 2071
C16:0 1,881 24,3 2071
C18:0 0,696 8,98 2071
C20:0 0,002 0,0201 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,174 2,24 2071
C18:1,n-7 0,152 1,96 2071
C18:1,n-9 3,075 39,7 2071
C20:1,n-9 0,022 0,287 2071
C18:1,trans 0,020 0,253 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,358 17,5 2071
C18:3,n-3 0,082 1,05 2071
C18:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:2,n-6 0,010 0,134 2071
C20:3,n-6 0,010 0,132 2071
C20:4,n-3 0,008 0,104 2071
C20:4,n-6 0,127 1,64 2071
C20:5,n-3 0,010 0,134 2071
C22:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:6,n-3 0,008 0,108 2071
C18:2,trans 0,000 0,0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,081 1,05 2071
Sum mættede fedtsyrer 2,602 33,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,423 44,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,614 20,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,020 0,253 1003
Sum fedtsyrer 7,740 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,109 1,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,505 19,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 389 mg 394,0 325 - 460 16 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,975 2071
Isoleucin 720 370 T 690.0
Leucin 1110 570 T 690.0
Lysin 950 490 T 690.0
Methionin 430 220 T 690.0
Cystin 250 130 T 690.0
Phenylalanin 680 350 T 690.0
Tyrosin 540 280 T 690.0
Threonin 580 300 T 690.0
Tryptofan 170 88 T 690.0
Valin 910 470 T 690.0
Arginin 800 410 T 690.0
Histidin 310 160 T 690.0
Alanin 760 390 T 690.0
Asparaginsyre 1340 690 T 690.0
Glutaminsyre 1480 760 T 690.0
Glycin 450 230 T 690.0
Prolin 490 250 T 690.0
Serin 950 490 T 690.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 294 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 2002
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby