DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1666
Æg, høne, kogt, dybfrost
Engelsk navn
Eggs, chicken, boiled, frozen
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 608 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 590 kJ 1003
Energi (kcal) 146 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 142 kcal 1003
Protein 13,7 g 13,68 13,3 - 14 3 2071
Protein, deklaration 13,7 g 13,68 13,3 - 14 3 2071
Kulhydrat difference 1,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 9,5 g 9,7 8,8 - 9,9 3 2071
Alkohol 0,0 g 0,0 3 1655
Salt deklaration 0,87 g 3 1003
Aske 1,2 g 1,15 1,15 - 1,18 3 2071
Tørstof 25,8 g 25,8 24,8 - 26,8 3 2071
Vand 74,2 g 74,2 73,2 - 75,2 3 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 24,3 RE 1003
Retinol 24,3 µg 25,0 19 - 29 3 2071
D-vitamin 1,31 µg 1003
D3-vitamin 0,630 µg 1 2071
25-hydroxy D3-vitamin 0,270 µg 1 2071
E-vitamin 3,17 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 3,17 mg 3,0 2,7 - 3,8 3 2071
Thiamin (B1-vitamin) 0,0483 mg 0,05 0,044 - 0,051 3 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,347 mg 0,34 0,34 - 0,36 3 2071
Niacinækvivalent 2,89 NE 1003
Niacin 0,0550 mg 0,055 0,05 - 0,06 2 2071
B6-vitamin 0,0663 mg 0,064 0,059 - 0,076 3 2071
Pantotensyre 0,953 mg 0,94 0,83 - 1,09 3 2071
Biotin 25,8 µg 25,8 24,8 - 26,8 3 2071
B12-vitamin 1,10 µg 0,87 0,84 - 1,6 3 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 347 mg 347,0 346 - 349 3 2071
Kalium 67,7 mg 68,0 66 - 69 3 2071
Calcium 41,3 mg 40,0 40 - 44 3 2071
Magnesium 8,00 mg 8,0 8 - 8 3 2071
Jern 1,88 mg 1,85 1,84 - 1,95 3 2071
Kobber 0,0627 mg 0,062 0,058 - 0,068 3 2071
Zink 1,20 mg 1,19 1,14 - 1,26 3 2071
Mangan 0,0350 mg 0,034 0,03 - 0,041 3 2071
Krom 0,713 µg 0,82 0,22 - 1,1 3 2071
Selen 20,7 µg 21,0 19 - 22 3 2071
Fosfor 181 mg 181,0 176 - 186 3 2071
Chlorid 520 mg 522,0 505 - 532 3 2071
Jod 18,7 µg 20,0 15 - 21 3 2071
Sum mineraler 1170 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,400 g 1 2135
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2071
C6:0 0,000 0,0 2071
C8:0 0,000 0,0 2071
C10:0 0,000 0,0 2071
C12:0 0,000 0,0 2071
C14:0 0,027 0,338 2071
C15:0 0,000 0,0 2071
C16:0 1,970 25 2071
C18:0 0,713 9,07 2071
C20:0 0,000 0,0 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,170 2,15 2071
C18:1,n-7 0,167 2,13 2071
C18:1,n-9 3,323 42,2 2071
C20:1,n-9 0,022 0,276 2071
C18:1,trans 0,021 0,26 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,121 14,2 2071
C18:3,n-3 0,060 0,767 2071
C18:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:2,n-6 0,009 0,116 2071
C20:3,n-6 0,005 0,0623 2071
C20:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:4,n-6 0,140 1,78 2071
C20:5,n-3 0,013 0,159 2071
C22:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:6,n-3 0,000 0,0 2071
C18:2,trans 0,000 0,0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,098 1,24 2071
Sum mættede fedtsyrer 2,709 34,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,681 46,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,348 17,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,021 0,26 1003
Sum fedtsyrer 7,857 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,073 0,926 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,275 16,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 385 mg 378,0 370 - 406 3 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,193 2071
Isoleucin 720 370 T 690.0
Leucin 1110 570 T 690.0
Lysin 950 490 T 690.0
Methionin 430 220 T 690.0
Cystin 250 130 T 690.0
Phenylalanin 680 350 T 690.0
Tyrosin 540 280 T 690.0
Threonin 580 300 T 690.0
Tryptofan 170 88 T 690.0
Valin 910 470 T 690.0
Arginin 800 410 T 690.0
Histidin 310 160 T 690.0
Alanin 760 390 T 690.0
Asparaginsyre 1340 690 T 690.0
Glutaminsyre 1480 760 T 690.0
Glycin 450 230 T 690.0
Prolin 490 250 T 690.0
Serin 950 490 T 690.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 294 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 2002
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby