DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1667
Æg, høne, blomme, pasteuriseret
Engelsk navn
Eggs, chicken, yolk, pasteurized
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1017 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1017 kJ 1003
Energi (kcal) 245 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 245 kcal 1003
Protein 13,0 g 12,96 12,7 - 13,1 4 2071
Protein fra Aminosyrer 11,0 g 1003
Protein, deklaration 13,0 g 12,96 12,7 - 13,1 4 2071
Kulhydrat difference 2,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 20,3 g 20,35 20,1 - 20,5 4 2071
Alkohol 0,0 g 0,0 4 1655
Salt deklaration 0,22 g 4 1003
Aske 1,4 g 1,445 1,41 - 1,46 4 2071
Tørstof 37,3 g 36,95 36,5 - 38,9 4 2071
Vand 62,7 g 63,05 61,1 - 63,5 4 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 395 RE 1003
Retinol 395 µg 403,0 328 - 445 4 2071
D-vitamin 5,05 µg 1003
D3-vitamin 2,75 µg 2,745 2,02 - 3,47 2 2071
25-hydroxy D3-vitamin 0,920 µg 0,92 0,87 - 0,97 2 2071
E-vitamin 8,98 α-TE
alfa-Tokoferol 8,98 mg 8,45 7,6 - 11,4 4 2071
Thiamin (B1-vitamin) 0,175 mg 0,175 0,17 - 0,18 4 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 0,478 mg 0,475 0,45 - 0,51 4 2071
Niacinækvivalent 2,80 NE 1003
Niacin 0,0367 mg 0,04 0,03 - 0,04 3 2071
B6-vitamin 0,255 mg 0,255 0,23 - 0,28 4 2071
Pantotensyre 3,81 mg 3,83 3,32 - 4,24 4 2071
Biotin 37,3 µg 36,95 36,5 - 38,9 4 2071
B12-vitamin 3,06 µg 2,765 2,64 - 4,05 4 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 86,5 mg 78,0 60 - 130 4 2071
Kalium 162 mg 159,0 120 - 208 4 2071
Calcium 103 mg 101,5 100 - 110 4 2071
Magnesium 10,3 mg 10,0 10 - 11 4 2071
Jern 4,08 mg 4,13 3,8 - 4,26 4 2071
Kobber 0,0965 mg 0,096 0,087 - 0,107 4 2071
Zink 2,79 mg 2,735 2,69 - 2,98 4 2071
Mangan 0,0805 mg 0,078 0,073 - 0,092 4 2071
Krom 0,695 µg 0,71 0,41 - 0,95 4 2071
Selen 37,8 µg 37,0 33 - 44 4 2071
Fosfor 375 mg 367,0 361 - 404 4 2071
Chlorid 164 mg 163,5 162 - 168 4 2071
Jod 77,0 µg 75,0 55 - 103 4 2071
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,600 g 1 2135
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2071
C6:0 0,000 0,0 2071
C8:0 0,000 0,0 2071
C10:0 0,000 0,0 2071
C12:0 0,019 0,115 2071
C14:0 0,054 0,322 2071
C15:0 0,000 0,0 2071
C16:0 4,112 24,3 2071
C18:0 1,461 8,66 2071
C20:0 0,000 0,0 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,399 2,36 2071
C18:1,n-7 0,339 2,01 2071
C18:1,n-9 7,144 42,3 2071
C20:1,n-9 0,050 0,298 2071
C18:1,trans 0,047 0,28 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,493 14,7 2071
C18:3,n-3 0,146 0,866 2071
C18:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:2,n-6 0,027 0,159 2071
C20:3,n-6 0,008 0,0497 2071
C20:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:4,n-6 0,314 1,86 2071
C20:5,n-3 0,037 0,22 2071
C22:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:6,n-3 0,000 0,0 2071
C18:2,trans 0,000 0,0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,217 1,28 2071
Sum mættede fedtsyrer 5,647 33,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,933 47 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,026 17,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,047 0,28 1003
Sum fedtsyrer 16,870 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,183 1,08 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,842 16,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 849 mg 843,0 831 - 879 4 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,075 2071
Isoleucin 706 340 T 1230.0
Leucin 1140 550 T 1230.0
Lysin 1040 500 T 1230.0
Methionin 332 160 T 1230.0
Cystin 191 92 T 1230.0
Phenylalanin 560 270 T 1230.0
Tyrosin 581 280 T 1230.0
Threonin 643 310 T 1230.0
Tryptofan 166 80 T 1230.0
Valin 851 410 T 1230.0
Arginin 892 430 T 1230.0
Histidin 332 160 T 1230.0
Alanin 685 330 T 1230.0
Asparaginsyre 1250 600 T 1230.0
Glutaminsyre 1370 660 T 1230.0
Glycin 415 200 T 1230.0
Prolin 519 250 T 1230.0
Serin 1100 530 T 1230.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 639 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 2002
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby