DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1670
Rugbrød, mørkt, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, dark, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1
FCF 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 836 kJ 1003
Energi, kcal 198 kcal 1003
Nitrogen, total 0,908 g 0,915 0,71 - 1,24 30 1309, 1257, 1011
Protein, videnskabelig 5,3 g 5,33445 4,13 - 7,27 30 1257, 1011, 1309
Protein, deklaration 5,7 g 5,71875 4,43 - 7,8 30 1257, 1309, 1011
Kulhydrat, difference 45,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 37,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 35,7 g 1003
Kostfibre 8,5 g 8,4 7,7 - 9,5 30 1011, 1309, 1257
Fedt, total 1,3 g 1,3 0,9 - 1,9 30 1011, 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,1 g 2,085 1,74 - 2,51 30 1011, 1309, 1257
Tørstof 54,2 g 53,9 51,4 - 60,3 30 1011, 1309, 1257
Vand 45,8 g 46,1 39,7 - 48,6 30 1011, 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,34 4 T 7
alfa-tokotrienol 0,300 mg 0,16 - 0,52 4 T 7
K1-vitamin 0 µg 1 1655
B1-vitamin 0,176 mg 0,1765 0,15 - 0,25 30 1011, 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,0671 mg 0,067 0,059 - 0,085 30 1257, 1011, 1309
Niacinækvivalent 1,06 NE 1003
Niacin 0,521 mg 0,49 0,45 - 0,87 15 1309
B6-vitamin 0,158 mg 0,16 0,14 - 0,19 15 1257, 1011
Pantothensyre 0,239 mg 0,24 0,2 - 0,3 15 1309
Biotin 4,80 µg 4,7 4,3 - 5,4 5 1309
Folat 24,7 µg 23 19 - 33 22 1257, 1309
B12-vitamin 0 µg 15 T 7
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1 1655
beta-caroten 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 92,0 mg 87 - 99 7 T 7
Chlorid, Cl 826 mg 860 448 - 1060 33 1309, 2006, 1257
Natrium, Na 437 mg 423,5 327 - 545 14 2097
Kalium, K 248 mg 248,5 214 - 278 30 1257, 1309, 1011
Calcium, Ca 28,7 mg 25,45 20,8 - 71 30 1257, 1011, 1309
Magnesium, Mg 49,0 mg 49,4 44 - 53 30 1011, 1309, 1257
Fosfor, P 163 mg 158 148 - 201 30 1011, 1309, 1257
Jern, Fe 1,62 mg 1,595 1,39 - 2,1 30 1011, 1309, 1257
Kobber, Cu 0,177 mg 0,175 0,146 - 0,21 22 1309, 1257
Zink, Zn 1,42 mg 1,44 1,09 - 1,87 30 1011, 1309, 1257
Jod, I 19,6 µg 20,3 0,8 - 28,4 26 2006, 1309
Mangan, Mn 1,24 mg 1,22 1,1 - 1,43 15 1309
Chrom, Cr 5,41 µg 5 2,13 - 9,9 15 1309
Selen, Se 0,892 µg 0,81 0,38 - 2 15 1309
Molybdæn, Mo 10,00 µg 7 T 7
Cobolt, Co 4,00 µg 3 - 6 7 T 7
Nikkel, Ni 3,20 µg 3,29 2,12 - 4,2 15 1309
Fluor, F 60,0 µg 50 - 90 7 T 7
Silicium, Si 10,00 mg 7 - 16 7 T 7
Rubidium, Rb 310 µg 280 - 340 7 T 7
Aluminium, Al 1,50 mg 0,6 - 2,5 7 T 7
Bor, B 90,0 µg 80 - 110 7 T 7
Brom, Br 200 µg 100 - 300 7 T 7
Kviksølv, Hg 0,940 µg 0,8 0 - 2,1 21 T 7
Arsen, As 1,35 µg 0 - 10,1 21 T 7
Cadmium, Cd 0,867 µg 0,88 0,62 - 1,47 15 1309
Bly, Pb 0,644 µg 0 - 2,7 36 T 7
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,380 g T 7
Glukose 0,520 g T 7
Monosaccharider, total 0,900 g 1003
Laktose 0 g 1 1655
Maltose 2,27 g T 7
Sakkarose 0,610 g T 7
Disaccharider, total 2,88 g 1003
Sukkerarter, total 3,78 g 1003
Stivelse 31,9 g 31,8 29,1 - 35,8 22 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0,0335 1309
C16:0 0,191 16,6 1309
C18:0 0,017 1,52 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,002 0,147 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,094 1309
C18:1,n-9 0,251 21,8 1309
C18:1,n-7 0,021 1,79 1309
C20:1,n-11 0,013 1,16 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,547 47,6 1309
C18:3,n-3 (ALA) 0,103 9,02 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,210 18,3 1003
Sum monoumættede 0,286 24,9 1003
Sum polyumættede 0,650 56,7 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 1,146 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,103 9,02 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,547 47,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 218 240 T 7
Leucin 372 410 T 7
Lysin 191 210 T 7
Methionin 86 95 T 7
Cystin 82 90 T 7
Phenylalanin 254 280 T 7
Tyrosin 109 120 T 7
Threonin 191 210 T 7
Tryptofan 64 70 T 7
Valin 309 340 T 7
Arginin 245 270 T 7
Histidin 127 140 T 7
Alanin 272 300 T 7
Asparaginsyre 372 410 T 7
Glutaminsyre 1230 1350 T 7
Glycin 263 290 T 7
Prolin 500 550 T 7
Serin 254 280 T 7

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby