Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1670
Rugbrød, mørkt, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, dark, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 836 kJ 1003
Energi, kcal 200 kcal 1003
total-N 0,908 g 0,915 0,710 - 1,248 30 1011, 1257, 1309
Protein, total 5,3 g 5,3 4,139 - 7,276 30 1011, 1257, 1309
Protein, deklaration 5,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 45,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 37,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 36,7 g 1003
Kostfiber 8,5 g 8,4 7,7 - 9,5 30 1011, 1257, 1309
Fedt, total 1,3 g 1,3 0,9 - 1,9 30 1011, 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,1 g 2,1 1,74 - 2,51 30 1011, 1257, 1309
Tørstof 54,2 g 53,9 51,4 - 60,3 30 1011, 1257, 1309
Vand 45,8 g 46,1 39,700 - 48,600 30 1011, 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,34 4 T 7
alfa-tokotrienol 0,300 mg 0,16 - 0,52 4 T 7
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,176 mg 0,177 0,150 - 0,250 30 1011, 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,067 mg 0,067 0,059 - 0,085 30 1011, 1257, 1309
Niacin 1,07 NE 1003
niacin 0,521 mg 0,490 0,45 - 0,87 15 1309
B6-vitamin 0,158 mg 0,160 0,140 - 0,190 15 1011, 1257
Pantothensyre 0,239 mg 0,240 0,2 - 0,3 15 1309
Biotin 4,80 µg 4,70 4,3 - 5,4 5 1309
Folat 24,7 µg 23,0 19 - 33 22 1257, 1309
B12-vitamin 0 µg 15 T 7
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 92,0 mg 87 - 99 7 T 7
Chlorid, Cl 826 mg 860 448 - 1060 33 1257, 1309, 2006
Natrium, Na 437 mg 424 327 - 545 14 2097
Kalium, K 248 mg 249 214 - 278 30 1011, 1257, 1309
Calcium, Ca 28,7 mg 25,5 20,8 - 71 30 1011, 1257, 1309
Magnesium, Mg 49,0 mg 49,4 44 - 53 30 1011, 1257, 1309
Phosphor, P 163 mg 158 148 - 201 30 1011, 1257, 1309
Jern, Fe 1,62 mg 1,60 1,39 - 2,1 30 1011, 1257, 1309
Kobber, Cu 0,177 mg 0,175 0,146 - 0,21 22 1257, 1309
Zink, Zn 1,42 mg 1,44 1,09 - 1,87 30 1011, 1257, 1309
Jod, I 19,6 µg 20,3 0,8 - 28,4 26 1309, 2006
Mangan, Mn 1,24 mg 1,22 1,1 - 1,43 15 1309
Chrom, Cr 5,41 µg 5,00 2,13 - 9,9 15 1309
Selen, Se 0,892 µg 0,810 0,38 - 2 15 1309
Molybdæn, Mo 10,0 µg 7 T 7
Cobolt, Co 4,00 µg 3 - 6 7 T 7
Nikkel, Ni 3,20 µg 3,29 2,12 - 4,2 15 1309
Fluor, F 60,0 µg 50 - 90 7 T 7
Silicium, Si 10,0 mg 7 - 16 7 T 7
Aluminium, Al 1,50 mg 0,6 - 2,5 7 T 7
Bor, B 90,0 µg 80 - 110 7 T 7
Brom, Br 200 µg 100 - 300 7 T 7
Kviksølv, Hg 0,940 µg 0,800 0 - 2,10 21 T 7
Arsen, As 1,35 µg 0 - 10,1 21 T 7
Cadmium, Cd 0,867 µg 0,880 0,62 - 1,47 15 1309
Bly, Pb 0,644 µg 0 - 2,7 36 T 7
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,380 g T 7
Glucose 0,520 g T 7
Monosaccharider, total 0,900 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 2,27 g T 7
Saccharose 0,610 g T 7
Disaccharider, total 2,88 g 1003
Sukkerarter, ialt 3,78 g 1003
Stivelse 31,9 g 31,8 29,1 - 35,8 22 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,000 0,00 1309
C14:0 0,000 0,00 1309
C16:0 0,191 16,6 1309
C18:0 0,017 1,51 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,001 0,10 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,10 1309
C18:1,n-9 0,251 21,9 1309
C18:1,n-7 0,021 1,82 1309
C20:1,n-11 0,014 1,21 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,547 47,7 1309
C18:3,n-3 0,104 9,07 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,209 18,2 1003
Sum monoumættede 0,287 25,0 1003
Sum polyumættede 0,651 56,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,15 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,104 9,07 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,547 47,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 218 240 T 7
Leucin 372 410 T 7
Lysin 191 210 T 7
Methionin 86 95 T 7
Cystin 82 90 T 7
Phenylalanin 254 280 T 7
Tyrosin 109 120 T 7
Threonin 191 210 T 7
Tryptofan 64 70 T 7
Valin 309 340 T 7
Arginin 245 270 T 7
Histidin 127 140 T 7
Alanin 272 300 T 7
Asparaginsyre 372 410 T 7
Glutaminsyre 1230 1350 T 7
Glycin 263 290 T 7
Prolin 499 550 T 7
Serin 254 280 T 7

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby