DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1670
Rugbrød, mørkt, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, dark, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 836 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 820 kJ 1003
Energi (kcal) 198 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 194 kcal 1003
Protein 5,3 g 5,334 4,13 - 7,27 30 1309, 1011, 1257
Protein, deklaration 5,7 g 5,718 4,43 - 7,8 30 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 45,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 37,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 35,7 g 1003
Kostfibre 8,5 g 8,4 7,7 - 9,5 30 1309, 1011, 1257
Fedt 1,3 g 1,3 0,9 - 1,9 30 1309, 1011, 1257
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,09 g 14 1003
Aske 2,1 g 2,085 1,74 - 2,51 30 1309, 1011, 1257
Tørstof 54,2 g 53,9 51,4 - 60,3 30 1309, 1011, 1257
Vand 45,8 g 46,1 39,7 - 48,6 30 1309, 1011, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,34 4 T 7.0
alfa-Tokotrienol 0,300 mg 0,16 - 0,52 4 T 7.0
K1-vitamin 0 µg 1 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,176 mg 0,176 0,15 - 0,25 30 1011, 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0671 mg 0,067 0,059 - 0,085 30 1309, 1011, 1257
Niacinækvivalent 1,18 NE 2 1003
Niacin 0,521 mg 0,49 0,45 - 0,87 15 1309
B6-vitamin 0,158 mg 0,16 0,14 - 0,19 15 1011, 1257
Pantotensyre 0,239 mg 0,24 0,2 - 0,3 15 1309
Biotin 4,80 µg 4,7 4,3 - 5,4 5 1309
Folat 24,7 µg 23,0 19 - 33 22 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 15 T 7.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 437 mg 423,5 327 - 545 14 2097
Kalium 248 mg 248,5 214 - 278 30 1309, 1011, 1257
Calcium 28,7 mg 25,45 20,8 - 71 30 1309, 1011, 1257
Magnesium 49,0 mg 49,4 44 - 53 30 1309, 1011, 1257
Rubidium 310 µg 280 - 340 7 T 7.0
Jern 1,62 mg 1,595 1,39 - 2,1 30 1309, 1011, 1257
Kobber 0,177 mg 0,175 0,146 - 0,21 22 1309, 1257
Zink 1,42 mg 1,44 1,09 - 1,87 30 1309, 1011, 1257
Mangan 1,24 mg 1,22 1,1 - 1,43 15 1309
Krom 5,41 µg 5,0 2,13 - 9,9 15 1309
Molybdæn 10,00 µg 7 T 7.0
Cobolt 4,00 µg 3 - 6 7 T 7.0
Selen 0,892 µg 0,81 0,38 - 2 15 1309
Aluminium 1,50 mg 0,6 - 2,5 7 T 7.0
Silicium 10,00 mg 7 - 16 7 T 7.0
Bor 90,0 µg 80 - 110 7 T 7.0
Fosfor 163 mg 158,0 148 - 201 30 1309, 1011, 1257
Fluor 60,0 µg 50 - 90 7 T 7.0
Chlorid 826 mg 860,0 448 - 1060 33 1309, 2006, 1257
Brom 200 µg 100 - 300 7 T 7.0
Jod 22,2 µg 1 2197
Svovl 92,0 mg 87 - 99 7 T 7.0
Nikkel 3,20 µg 3,29 2,12 - 4,2 15 1309
Kviksølv 0,940 µg 0,8 0,0 - 2,1 21 T 7.0
Arsen 1,35 µg 0,0 - 10,1 21 T 7.0
Cadmium 0,867 µg 0,88 0,62 - 1,47 15 1309
Bly 0,644 µg 0,0 - 2,7 36 T 7.0
Sum mineraler 1750 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,380 g T 7.0
Glukose 0,520 g T 7.0
Sum monosakkarider 0,900 g 1003
Laktose 0 g 1 1655
Maltose 2,27 g T 7.0
Sakkarose 0,610 g T 7.0
Sum disakkarider 2,88 g 1003
Sum sukkerarter 3,78 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 31,9 g 31,8 29,1 - 35,8 22 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,000 0,0335 1309
C16:0 0,191 16,6 1309
C18:0 0,017 1,52 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,002 0,147 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,094 1309
C18:1,n-7 0,021 1,79 1309
C18:1,n-9 0,251 21,8 1309
C20:1,n-11 0,013 1,16 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,547 47,6 1309
C18:3,n-3 0,103 9,02 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,210 18,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,286 24,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,650 56,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,146 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,103 9,02 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,547 47,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,908 1309, 1011, 1257
Isoleucin 240 240 T 7.0
Leucin 410 410 T 7.0
Lysin 210 210 T 7.0
Methionin 96 95 T 7.0
Cystin 91 90 T 7.0
Phenylalanin 280 280 T 7.0
Tyrosin 120 120 T 7.0
Threonin 210 210 T 7.0
Tryptofan 71 70 T 7.0
Valin 340 340 T 7.0
Arginin 270 270 T 7.0
Histidin 140 140 T 7.0
Alanin 300 300 T 7.0
Asparaginsyre 410 410 T 7.0
Glutaminsyre 1370 1350 T 7.0
Glycin 290 290 T 7.0
Prolin 560 550 T 7.0
Serin 280 280 T 7.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 14,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby