DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1671
Rugbrød, fuldkorn, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, dark, whole grains, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1
FCF 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 843 kJ 1003
Energi, kcal 200 kcal 1003
Nitrogen, total 0,874 g 0,87 0,66 - 1,17 35 1257, 1309
Protein, videnskabelig 5,1 g 5,0721 3,84 - 6,82 35 1309, 1257
Protein, deklaration 5,5 g 5,4375 4,12 - 7,31 35 1309, 1257
Kulhydrat, difference 45,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 37,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 36,5 g 1003
Kostfibre 8,5 g 8,5 6,7 - 9,5 35 1257, 1309
Fedt, total 1,4 g 1,3 0,8 - 3,9 35 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,1 g 2,03 1,62 - 3,19 35 1257, 1309
Tørstof 54,4 g 54,1 52,7 - 57,6 35 1257, 1309
Vand 45,6 g 45,9 42,4 - 47,3 35 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,34 4 T 310
alfa-tokotrienol 0,300 mg 0,16 - 0,52 4 T 310
K1-vitamin 0 µg 1 1655
B1-vitamin 0,176 mg 0,173 0,14 - 0,246 51 1257, 1309, 1011
B2-vitamin, riboflavin 0,0654 mg 0,065 0,054 - 0,076 35 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,02 NE 1003
Niacin 0,610 mg 0,58 0,47 - 0,91 20 1309
B6-vitamin 0,152 mg 0,15 0,13 - 0,18 15 1257
Pantothensyre 0,223 mg 0,23 0,16 - 0,29 20 1309
Biotin 4,52 µg 4,45 4,2 - 5 6 1309
Folat 24,1 µg 24 18 - 37 35 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 15 T 310
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1 1655
beta-caroten 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 840 mg 830 590 - 1510 51 1257, 2006, 1309
Natrium, Na 421 mg 416 323 - 515 27 2097
Kalium, K 247 mg 245 211 - 325 35 1309, 1257
Calcium, Ca 25,5 mg 25 17,1 - 39,4 35 1309, 1257
Magnesium, Mg 48,8 mg 48 38,9 - 73,5 35 1257, 1309
Fosfor, P 158 mg 160 134 - 198 35 1257, 1309
Jern, Fe 1,59 mg 1,56 1,15 - 2,03 35 1257, 1309
Kobber, Cu 0,179 mg 0,176 0,09 - 0,28 35 1257, 1309
Zink, Zn 1,38 mg 1,37 1,06 - 1,79 35 1257, 1309
Jod, I 22,9 µg 21,3 11,9 - 58 36 2006, 1309
Mangan, Mn 1,22 mg 1,2 1,04 - 1,64 20 1309
Chrom, Cr 6,73 µg 6,85 2,16 - 14,4 20 1309
Selen, Se 0,826 µg 0,705 0,28 - 2 20 1309
Molybdæn, Mo 10,00 µg 7 T 310
Cobolt, Co 4,00 µg 3 - 6 7 T 310
Nikkel, Ni 3,94 µg 3,75 2,23 - 6,9 20 1309
Fluor, F 60,0 µg 50 - 90 7 T 310
Silicium, Si 10,00 mg 7 - 16 7 T 310
Rubidium, Rb 310 µg 280 - 340 7 T 310
Aluminium, Al 1,50 mg 0,6 - 2,5 7 T 310
Bor, B 90,0 µg 80 - 110 7 T 310
Brom, Br 200 µg 100 - 300 7 T 310
Kviksølv, Hg 0,710 µg 0,45 0 - 2,4 20 T 310
Arsen, As 1,30 µg 0 0 - 8,2 20 T 310
Cadmium, Cd 0,907 µg 0,84 0,63 - 1,52 20 1309
Bly, Pb 0,500 µg 0 - 2,6 21 T 310
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,380 g T 310
Glukose 0,520 g T 310
Monosaccharider, total 0,900 g 1003
Laktose 0 g T 310
Maltose 2,27 g T 310
Sakkarose 0,610 g T 310
Disaccharider, total 2,88 g 1003
Andre sukkerarter 0 g T 310
Sukkerarter, total 3,78 g 1003
Stivelse 32,7 g 32,6 28,6 - 38,8 35 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,204 16 1309
C18:0 0,023 1,81 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,003 0,269 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,122 1309
C18:1,n-9 0,282 22,2 1309
C18:1,n-7 0,023 1,78 1309
C20:1,n-11 0,014 1,13 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,615 48,5 1309
C18:3,n-3 (ALA) 0,101 7,99 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,231 18,1 1003
Sum monoumættede 0,321 25,2 1003
Sum polyumættede 0,716 56,5 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 1,267 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,101 7,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,615 48,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 210 240 T 7
Leucin 358 410 T 7
Lysin 184 210 T 7
Methionin 83 95 T 7
Cystin 79 90 T 7
Phenylalanin 245 280 T 7
Tyrosin 105 120 T 7
Threonin 184 210 T 7
Tryptofan 61 70 T 7
Valin 297 340 T 7
Arginin 236 270 T 7
Histidin 122 140 T 7
Alanin 262 300 T 7
Asparaginsyre 358 410 T 7
Glutaminsyre 1180 1350 T 7
Glycin 253 290 T 7
Prolin 481 550 T 7
Serin 245 280 T 7

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby