Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1672
Hvedebrød, groft, med fedtrige frø, stort, detailbageri
Engelsk navn
Wheat bread, with coarse meal and high fat seeds, retail bakery
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1182 kJ 1003
Energi, kcal 282 kcal 1003
total-N 1,633 g 1,630 1,280 - 1,96 27 1257, 1309
Protein, total 9,3 g 9,3 7,296 - 11,172 27 1257, 1309
Protein, deklaration 10,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 49,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 45,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 44,3 g 1003
Kostfiber 3,8 g 3,9 2,4 - 5,5 27 1257, 1309
Fedt, total 6,1 g 5,9 3,1 - 9,5 27 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Aske 1,9 g 2,0 0,98 - 2,63 27 1257, 1309
Tørstof 66,3 g 66,1 62,7 - 70,1 27 1257, 1309
Vand 33,7 g 33,9 29,900 - 37,300 27 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,227 mg 0,230 0,127 - 0,409 30 1011, 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,082 mg 0,079 0,05 - 0,125 27 1257, 1309
Niacin 1,90 NE 1003
niacin 1,63 mg 1,59 1,09 - 2,4 20 1309
B6-vitamin 0,149 mg 0,130 0,110 - 0,210 7 1257
Pantothensyre 0,314 mg 0,300 0,25 - 0,36 5 1309
Biotin 5,46 µg 6,20 3,3 - 6,6 5 1309
Folat 46,0 µg 44,0 25 - 80 27 1257, 1309
B12-vitamin 0,107 µg 0,094 0,066 - 0,151 5 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 430 mg 1 0,382 - 1340 37 1257, 1309, 2006
Natrium, Na 558 mg 546 413 - 766 10 2097
Kalium, K 195 mg 188 143 - 310 27 1257, 1309
Calcium, Ca 45,4 mg 42,0 21,4 - 87 27 1257, 1309
Magnesium, Mg 48,6 mg 46,2 25,2 - 69 27 1257, 1309
Phosphor, P 158 mg 163 108 - 225 27 1257, 1309
Jern, Fe 1,31 mg 1,31 1 - 1,66 27 1257, 1309
Kobber, Cu 0,231 mg 0,220 0,095 - 0,35 27 1257, 1309
Zink, Zn 1,07 mg 1,06 0,71 - 1,40 27 1257, 1309
Jod, I 22,0 µg 23,0 1,78 - 35,0 30 1309, 2006
Mangan, Mn 0,741 mg 0,710 0,53 - 1 20 1309
Chrom, Cr 2,52 µg 2,48 0 - 8 20 1309
Selen, Se 5,39 µg 5,30 1,9 - 9,4 20 1309
Nikkel, Ni 28,4 µg 18,9 7,7 - 87 20 1309
Cadmium, Cd 3,91 µg 3,70 2 - 7,3 20 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 41,7 g 41,0 35,3 - 46,5 27 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,001 0,01 1309
C10:0 0,001 0,01 1309
C12:0 0,045 0,84 1309
C14:0 0,021 0,40 1309
C16:0 0,766 14,5 1309
C18:0 0,244 4,61 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,012 0,22 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,03 1309
C18:1,n-9 1,34 25,2 1309
C18:1,n-7 0,051 0,96 1309
C20:1,n-11 0,002 0,03 1309
C18:1,trans n-9 0,021 0,40 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,38 44,9 1309
C18:3,n-3 0,413 7,81 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,09 20,6 1003
Sum monoumættede 1,39 26,3 1003
Sum polyumættede 2,79 52,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,021 0,39 1003
Fedtsyrer, total 5,30 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,413 7,80 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,38 44,9 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 392 240 T 7
Leucin 670 410 T 7
Lysin 343 210 T 7
Methionin 155 95 T 7
Cystin 147 90 T 7
Phenylalanin 457 280 T 7
Tyrosin 196 120 T 7
Threonin 343 210 T 7
Tryptofan 114 70 T 7
Valin 555 340 T 7
Arginin 441 270 T 7
Histidin 229 140 T 7
Alanin 490 300 T 7
Asparaginsyre 670 410 T 7
Glutaminsyre 2210 1350 T 7
Glycin 474 290 T 7
Prolin 898 550 T 7
Serin 457 280 T 7

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby