DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1672
Hvedebrød, groft, med fedtrige frø, stort, detailbageri
Engelsk navn
Wheat bread, with coarse meal and high fat seeds, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1183 kJ 1003
Energi (kcal) 281 kcal 1003
Protein 9,3 g 9,291 7,29 - 11,1 28 1309, 1011, 1257
Protein fra Aminosyrer 7,9 g 1003
Protein, deklaration 10,2 g 10,1875 8 - 12,2 28 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 49,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 45,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 44,8 g 1003
Kostfibre 3,8 g 3,75 2,4 - 5,5 28 1011, 1309, 1257
Fedt 5,9 g 5,75 1,7 - 9,5 28 1257, 1011, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Salt deklaration 1,41 g 11 1003
Aske 1,9 g 2 0,98 - 2,63 28 1309, 1011, 1257
Tørstof 66,6 g 66,15 62,7 - 74,1 28 1257, 1011, 1309
Vand 33,4 g 33,85 25,9 - 37,3 28 1309, 1011, 1257
Nitrogen 1,633 g 1,63 1,28 - 1,96 28 1309, 1011, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,224 mg 0,228 0,127 - 0,409 31 1257, 1309, 1011
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0821 mg 0,079 0,05 - 0,125 28 1309, 1257, 1011
Niacinækvivalent 1,91 NE 1003
Niacin 1,63 mg 1,585 1,09 - 2,4 20 1309
B6-vitamin 0,139 mg 0,13 0,068 - 0,21 8 1011, 1257
Pantothensyre 0,314 mg 0,3 0,25 - 0,36 5 1309
Biotin 5,46 µg 6,2 3,3 - 6,6 5 1309
Folat 46,0 µg 44 25 - 80 27 1309, 1257
B12-vitamin 0,107 µg 0,094 0,066 - 0,151 5 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 562 mg 580 413 - 766 11 2097, 1011
Kalium 193 mg 187,5 143 - 310 28 1257, 1011, 1309
Calcium 45,6 mg 43,25 21,4 - 87 28 1257, 1309, 1011
Magnesium 47,6 mg 46,1 21 - 69 28 1309, 1011, 1257
Jern 1,30 mg 1,305 1 - 1,66 28 1257, 1309, 1011
Kobber 0,231 mg 0,22 0,095 - 0,35 27 1257, 1309
Zink 1,05 mg 1,03 0,62 - 1,4 28 1257, 1309, 1011
Mangan 0,741 mg 0,71 0,53 - 1 20 1309
Krom 2,52 µg 2,48 0 - 8 20 1309
Selen 5,39 µg 5,3 1,9 - 9,4 20 1309
Fosfor 157 mg 161,5 108 - 225 28 1257, 1011, 1309
Chlorid 430 mg 0,94 0,382 - 1340 37 1309, 1257, 2006
Jod 22,0 µg 23 1,78 - 35 30 1309, 2006
Nikkel 28,4 µg 18,9 7,7 - 87 20 1309
Cadmium 3,91 µg 3,7 2 - 7,3 20 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 41,7 g 41 35,3 - 46,5 27 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,001 0,0258 1309
C10:0 0,001 0,0203 1309
C12:0 0,044 0,843 1309
C14:0 0,021 0,397 1309
C16:0 0,747 14,4 1309
C18:0 0,238 4,61 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,011 0,218 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,0332 1309
C18:1,n-7 0,050 0,959 1309
C18:1,n-9 1,302 25,2 1309
C20:1,n-11 0,002 0,0442 1309
C18:1,trans 0,021 0,406 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,318 44,9 1309
C18:3,n-3 0,402 7,79 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,062 20,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,355 26,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,721 52,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,021 0,406 1003
Sum fedtsyrer 5,159 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,402 7,79 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,318 44,9 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 392 240 T 7
Leucin 670 410 T 7
Lysin 343 210 T 7
Methionin 155 95 T 7
Cystin 147 90 T 7
Phenylalanin 457 280 T 7
Tyrosin 196 120 T 7
Threonin 343 210 T 7
Tryptofan 114 70 T 7
Valin 555 340 T 7
Arginin 441 270 T 7
Histidin 229 140 T 7
Alanin 490 300 T 7
Asparaginsyre 670 410 T 7
Glutaminsyre 2200 1350 T 7
Glycin 474 290 T 7
Prolin 898 550 T 7
Serin 457 280 T 7
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby