DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1673
Rugbrød, kun groft rugmel, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 912 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 912 kJ 1003
Energi (kcal) 216 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 216 kcal 1003
Protein 6,0 g 6,004 4,48 - 7,4 7 1309, 1257
Protein, deklaration 6,5 g 6,437 4,81 - 7,93 7 1309, 1257
Kulhydrat difference 49,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 41,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 40,6 g 1003
Kostfibre 8,2 g 8,1 7,1 - 10,5 7 1309, 1257
Fedt 1,3 g 1,3 0,9 - 1,5 7 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,57 g 8 1003
Aske 2,1 g 2,13 1,85 - 2,49 7 1309, 1257
Tørstof 58,7 g 59,6 55 - 61,7 7 1309, 1257
Vand 41,3 g 40,4 38,3 - 45 7 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,204 mg 0,201 0,171 - 0,269 9 1011, 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0831 mg 0,085 0,072 - 0,1 7 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,18 NE 2 1003
Niacin 1,01 mg 0,99 0,77 - 1,37 5 1309
B6-vitamin 0,145 mg 0,145 0,14 - 0,15 2 1257
Pantotensyre 0,280 mg 0,26 0,23 - 0,36 5 1309
Biotin 4,46 µg 4,2 3,7 - 5,9 5 1309
Folat 38,6 µg 38,0 32 - 49 7 1309, 1257
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 627 mg 599,5 458 - 936 8 2097
Kalium 250 mg 250,0 198 - 300 7 1309, 1257
Calcium 37,1 mg 28,1 22 - 90,5 7 1309, 1257
Magnesium 47,3 mg 45,0 39 - 60 7 1309, 1257
Jern 1,73 mg 1,61 1,34 - 2,26 7 1309, 1257
Kobber 0,179 mg 0,172 0,158 - 0,229 7 1309, 1257
Zink 1,43 mg 1,31 1,19 - 2,07 7 1309, 1257
Mangan 1,31 mg 1,17 0,99 - 2,05 5 1309
Krom 4,93 µg 0,98 0,185 - 21,9 5 1309
Selen 1,30 µg 1,2 0,68 - 2,1 5 1309
Fosfor 161 mg 157,0 139 - 193 7 1309, 1257
Chlorid 484 mg 740,0 0,712 - 1050 11 1309, 2006, 1257
Jod 31,9 µg 1 2197
Nikkel 22,9 µg 10,5 4,7 - 83 5 1309
Cadmium 2,75 µg 1,4 0,84 - 8,5 5 1309
Sum mineraler 1610 mg 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 35,9 g 36,4 32 - 39,9 7 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,001 0,121 1309
C14:0 0,000 0,0 1309
C16:0 0,214 19,4 1309
C18:0 0,017 1,51 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,000 0,0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,008 0,726 1309
C18:1,n-7 0,015 1,39 1309
C18:1,n-9 0,220 19,9 1309
C20:1,n-11 0,010 0,928 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,546 49,6 1309
C18:3,n-3 0,068 6,21 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,232 21 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,253 23 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,615 55,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,100 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,068 6,21 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,546 49,6 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,037 1309, 1257
Isoleucin 240 240 T 7.0
Leucin 410 410 T 7.0
Lysin 210 210 T 7.0
Methionin 96 95 T 7.0
Cystin 91 90 T 7.0
Phenylalanin 280 280 T 7.0
Tyrosin 120 120 T 7.0
Threonin 210 210 T 7.0
Tryptofan 71 70 T 7.0
Valin 340 340 T 7.0
Arginin 270 270 T 7.0
Histidin 140 140 T 7.0
Alanin 300 300 T 7.0
Asparaginsyre 410 410 T 7.0
Glutaminsyre 1370 1350 T 7.0
Glycin 290 290 T 7.0
Prolin 560 550 T 7.0
Serin 280 280 T 7.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby