Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1673
Rugbrød, kun groft rugmel, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, retail bakery
Synonymer
Mørkt rugbrød
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 912 kJ 1003
Energi, kcal 218 kcal 1003
total-N 1,037 g 1,030 0,770 - 1,27 7 1257, 1309
Protein, total 6,0 g 6,0 4,489 - 7,404 7 1257, 1309
Protein, deklaration 6,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 49,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 41,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 40,6 g 1003
Kostfiber 8,2 g 8,1 7,1 - 10,5 7 1257, 1309
Fedt, total 1,3 g 1,3 0,9 - 1,5 7 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,1 g 2,1 1,85 - 2,49 7 1257, 1309
Tørstof 58,7 g 59,6 55,0 - 61,7 7 1257, 1309
Vand 41,3 g 40,4 38,300 - 45,000 7 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,204 mg 0,201 0,171 - 0,269 9 1011, 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,083 mg 0,085 0,072 - 0,1 7 1257, 1309
Niacin 1,22 NE 1003
niacin 1,01 mg 0,99 0,77 - 1,37 5 1309
B6-vitamin 0,145 mg 0,145 0,140 - 0,150 2 1257
Pantothensyre 0,280 mg 0,260 0,23 - 0,36 5 1309
Biotin 4,46 µg 4,20 3,7 - 5,9 5 1309
Folat 38,6 µg 38,0 32 - 49 7 1257, 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 484 mg 740 0,712 - 1050 11 1257, 1309, 2006
Natrium, Na 627 mg 600 458 - 936 8 2097
Kalium, K 250 mg 250 198 - 300 7 1257, 1309
Calcium, Ca 37,1 mg 28,1 22 - 90,5 7 1257, 1309
Magnesium, Mg 47,3 mg 45,0 39 - 60 7 1257, 1309
Phosphor, P 161 mg 157 139 - 193 7 1257, 1309
Jern, Fe 1,73 mg 1,61 1,34 - 2,26 7 1257, 1309
Kobber, Cu 0,179 mg 0,172 0,158 - 0,229 7 1257, 1309
Zink, Zn 1,43 mg 1,31 1,19 - 2,07 7 1257, 1309
Jod, I 24,3 µg 22,4 19,5 - 35,1 9 1309, 2006
Mangan, Mn 1,31 mg 1,17 0,99 - 2,05 5 1309
Chrom, Cr 4,94 µg 0,98 0,185 - 21,9 5 1309
Selen, Se 1,30 µg 1,20 0,68 - 2,1 5 1309
Nikkel, Ni 22,9 µg 10,5 4,7 - 83 5 1309
Cadmium, Cd 2,75 µg 1,40 0,84 - 8,5 5 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 35,9 g 36,4 32,0 - 39,9 7 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,001 0,10 1309
C14:0 0,000 0,00 1309
C16:0 0,214 19,5 1309
C18:0 0,017 1,51 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,000 0,00 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,008 0,70 1309
C18:1,n-9 0,220 20,0 1309
C18:1,n-7 0,016 1,41 1309
C20:1,n-11 0,010 0,90 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,546 49,6 1309
C18:3,n-3 0,069 6,26 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,232 21,1 1003
Sum monoumættede 0,254 23,1 1003
Sum polyumættede 0,615 55,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,10 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,069 6,27 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,546 49,6 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 249 240 T 7
Leucin 425 410 T 7
Lysin 218 210 T 7
Methionin 99 95 T 7
Cystin 93 90 T 7
Phenylalanin 290 280 T 7
Tyrosin 124 120 T 7
Threonin 218 210 T 7
Tryptofan 73 70 T 7
Valin 353 340 T 7
Arginin 280 270 T 7
Histidin 145 140 T 7
Alanin 311 300 T 7
Asparaginsyre 425 410 T 7
Glutaminsyre 1400 1350 T 7
Glycin 301 290 T 7
Prolin 570 550 T 7
Serin 290 280 T 7

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby