Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1674
Rugbrød, kun groft rugmel, med hele kerner, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, whole grains, retail bakery
Synonymer
Fuldkornsrugbrød, detailbageri
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 887 kJ 1003
Energi, kcal 212 kcal 1003
total-N 0,877 g 0,875 0,720 - 1,130 10 1309
Protein, total 5,1 g 5,1 4,198 - 6,588 10 1309
Protein, deklaration 5,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 48,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 41,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 40,7 g 1003
Kostfiber 7,2 g 7,1 6,1 - 8,8 10 1309
Fedt, total 1,2 g 1,1 0,8 - 2,0 10 1309
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,1 g 2,0 1,89 - 2,78 10 1309
Tørstof 56,7 g 56,7 50,4 - 63,1 10 1309
Vand 43,3 g 43,4 36,900 - 49,600 10 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,169 mg 0,159 0,140 - 0,300 14 1011, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,068 mg 0,068 0,062 - 0,084 10 1309
Niacin 1,02 NE 1003
niacin 0,800 mg 0,645 0,57 - 1,26 10 1309
B6-vitamin 0,180 mg 0,140 0,120 - 0,320 4 1011
Pantothensyre 0,232 mg 0,240 0,2 - 0,27 5 1309
Biotin 4,58 µg 4,40 3,4 - 5,9 5 1309
Folat 28,6 µg 27,5 24 - 36 10 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 417 mg 1 0,78 - 1210 19 1309, 2006
Natrium, Na 530 mg 524 383 - 642 11 2097
Kalium, K 224 mg 216 194 - 280 10 1309
Calcium, Ca 31,3 mg 26,3 19,5 - 69 10 1309
Magnesium, Mg 42,4 mg 40,5 35 - 59 10 1309
Phosphor, P 148 mg 143 121 - 187 10 1309
Jern, Fe 1,41 mg 1,38 1,19 - 1,66 10 1309
Kobber, Cu 0,163 mg 0,156 0,138 - 0,219 10 1309
Zink, Zn 1,24 mg 1,12 0,98 - 1,75 10 1309
Jod, I 22,9 µg 22,6 1,48 - 35,0 19 1309, 2006
Mangan, Mn 1,14 mg 1,00 0,87 - 1,73 10 1309
Chrom, Cr 3,76 µg 3,00 0,87 - 11,2 10 1309
Selen, Se 1,47 µg 1,45 0,96 - 2,2 10 1309
Nikkel, Ni 6,38 µg 6,50 3,1 - 10,6 10 1309
Cadmium, Cd 0,910 µg 0,925 0,46 - 1,3 10 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 36,4 g 37,3 30,5 - 39,6 10 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,000 0,00 1309
C14:0 0,000 0,00 1309
C16:0 0,185 18,9 1309
C18:0 0,016 1,63 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,000 0,00 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 0,40 1309
C18:1,n-9 0,202 20,6 1309
C18:1,n-7 0,015 1,53 1309
C20:1,n-11 0,010 1,02 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,485 49,5 1309
C18:3,n-3 0,063 6,43 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,201 20,5 1003
Sum monoumættede 0,231 23,6 1003
Sum polyumættede 0,548 55,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,980 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,063 6,43 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,485 49,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 210 240 T 7
Leucin 360 410 T 7
Lysin 184 210 T 7
Methionin 83 95 T 7
Cystin 79 90 T 7
Phenylalanin 246 280 T 7
Tyrosin 105 120 T 7
Threonin 184 210 T 7
Tryptofan 61 70 T 7
Valin 298 340 T 7
Arginin 237 270 T 7
Histidin 123 140 T 7
Alanin 263 300 T 7
Asparaginsyre 360 410 T 7
Glutaminsyre 1180 1350 T 7
Glycin 254 290 T 7
Prolin 482 550 T 7
Serin 246 280 T 7

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby