Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1675
Rugbrød, kun groft rugmel, med fedtrige frø, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, with high fat seeds, retail bakery
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,83 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,875 1
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1015 kJ 1003
Energi, kcal 243 kcal 1003
total-N 1,276 g 1,250 1,010 - 1,89 15 1257, 1309
Protein, total 7,4 g 7,3 5,888 - 11,019 15 1257, 1309
Protein, deklaration 8,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 41,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 34,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 33,5 g 1003
Kostfiber 7,5 g 7,6 5,3 - 9,3 15 1257, 1309
Fedt, total 6,8 g 6,1 2,4 - 12,0 15 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,3 g 2,3 1,87 - 2,60 15 1257, 1309
Tørstof 58,0 g 57,5 55,3 - 62,8 15 1257, 1309
Vand 42,0 g 42,5 37,200 - 44,700 15 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
B1-vitamin 0,254 mg 0,270 0,161 - 0,351 15 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,085 mg 0,084 0,064 - 0,116 15 1257, 1309
Niacin 1,48 NE 1003
niacin 1,45 mg 1,48 0,73 - 1,92 13 1309
B6-vitamin 0,205 mg 0,205 0,200 - 0,210 2 1257
Pantothensyre 0,258 mg 0,240 0,2 - 0,32 5 1309
Biotin 7,84 µg 4,80 4,6 - 12,9 5 1309
Folat 38,9 µg 37,0 24 - 61 15 1257, 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 860 mg 880 671 - 1050 15 1257, 1309
Natrium, Na 517 mg 515 379 - 670 17 1257, 1309, 2097
Kalium, K 275 mg 280 208 - 340 15 1257, 1309
Calcium, Ca 43,5 mg 44,7 34,2 - 61,9 15 1257, 1309
Magnesium, Mg 73,5 mg 67,0 44 - 108 15 1257, 1309
Phosphor, P 206 mg 213 148 - 266 15 1257, 1309
Jern, Fe 1,86 mg 1,92 1,46 - 2,38 15 1257, 1309
Kobber, Cu 0,309 mg 0,330 0,196 - 0,43 15 1257, 1309
Zink, Zn 1,67 mg 1,75 1,28 - 2,05 15 1257, 1309
Jod, I 22,3 µg 25,5 1,4 - 29,5 13 1309
Mangan, Mn 1,26 mg 1,25 1,03 - 1,61 13 1309
Chrom, Cr 2,41 µg 1,12 0 - 6,1 13 1309
Selen, Se 4,87 µg 3,70 1,1 - 10 13 1309
Nikkel, Ni 36,9 µg 30,0 9,9 - 77 13 1309
Cadmium, Cd 5,13 µg 5,80 1,08 - 8,6 13 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 29,1 g 30,3 22,0 - 34,3 15 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,000 0,00 1309
C14:0 0,000 0,00 1309
C16:0 0,512 8,66 1309
C18:0 0,234 3,96 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,009 0,15 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1309
C18:1,n-9 1,39 23,5 1309
C18:1,n-7 0,049 0,82 1309
C20:1,n-11 0,001 0,01 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,77 46,8 1309
C18:3,n-3 0,957 16,2 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,755 12,8 1003
Sum monoumættede 1,44 24,3 1003
Sum polyumættede 3,72 62,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 5,92 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,957 16,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,77 46,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 306 240 T 7
Leucin 523 410 T 7
Lysin 268 210 T 7
Methionin 121 95 T 7
Cystin 115 90 T 7
Phenylalanin 357 280 T 7
Tyrosin 153 120 T 7
Threonin 268 210 T 7
Tryptofan 89 70 T 7
Valin 434 340 T 7
Arginin 345 270 T 7
Histidin 179 140 T 7
Alanin 383 300 T 7
Asparaginsyre 523 410 T 7
Glutaminsyre 1720 1350 T 7
Glycin 370 290 T 7
Prolin 702 550 T 7
Serin 357 280 T 7

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby