DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1675
Rugbrød, kun groft rugmel, med fedtrige frø, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, with high fat seeds, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1015 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1015 kJ 1003
Energi (kcal) 242 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 242 kcal 1003
Protein 7,4 g 7,287 5,88 - 11 15 1309, 1257
Protein, deklaration 8,0 g 7,812 6,31 - 11,8 15 1309, 1257
Kulhydrat difference 41,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 34,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 33,5 g 1003
Kostfibre 7,5 g 7,6 5,3 - 9,3 15 1309, 1257
Fedt 6,8 g 6,1 2,4 - 12 15 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,29 g 17 1003
Aske 2,3 g 2,29 1,87 - 2,6 15 1309, 1257
Tørstof 58,0 g 57,5 55,3 - 62,8 15 1309, 1257
Vand 42,0 g 42,5 37,2 - 44,7 15 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,254 mg 0,27 0,161 - 0,351 15 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0851 mg 0,084 0,064 - 0,116 15 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,18 NE 2 1003
Niacin 1,45 mg 1,48 0,73 - 1,92 13 1309
B6-vitamin 0,205 mg 0,205 0,2 - 0,21 2 1257
Pantotensyre 0,258 mg 0,24 0,2 - 0,32 5 1309
Biotin 7,84 µg 4,8 4,6 - 12,9 5 1309
Folat 38,9 µg 37,0 24 - 61 15 1309, 1257
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 517 mg 515,0 379 - 670 17 1309, 2097, 1257
Kalium 275 mg 280,0 208 - 340 15 1309, 1257
Calcium 43,5 mg 44,7 34,2 - 61,9 15 1309, 1257
Magnesium 73,5 mg 67,0 44 - 108 15 1309, 1257
Jern 1,86 mg 1,92 1,46 - 2,38 15 1309, 1257
Kobber 0,309 mg 0,33 0,196 - 0,43 15 1309, 1257
Zink 1,67 mg 1,75 1,28 - 2,05 15 1309, 1257
Mangan 1,26 mg 1,25 1,03 - 1,61 13 1309
Krom 2,41 µg 1,12 0,0 - 6,1 13 1309
Selen 4,87 µg 3,7 1,1 - 10 13 1309
Fosfor 206 mg 213,0 148 - 266 15 1309, 1257
Chlorid 860 mg 880,0 671 - 1050 15 1309, 1257
Jod 26,3 µg 1 2197
Nikkel 36,9 µg 30,0 9,9 - 77 13 1309
Cadmium 5,12 µg 5,8 1,08 - 8,6 13 1309
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 29,1 g 30,3 22 - 34,3 15 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,000 0,0 1309
C16:0 0,512 8,65 1309
C18:0 0,234 3,95 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,010 0,16 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1309
C18:1,n-7 0,048 0,815 1309
C18:1,n-9 1,388 23,4 1309
C20:1,n-11 0,001 0,0158 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,765 46,7 1309
C18:3,n-3 0,957 16,1 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,755 12,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,437 24,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,722 62,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 5,915 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,957 16,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,765 46,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,276 1309, 1257
Isoleucin 240 240 T 7.0
Leucin 410 410 T 7.0
Lysin 210 210 T 7.0
Methionin 96 95 T 7.0
Cystin 91 90 T 7.0
Phenylalanin 280 280 T 7.0
Tyrosin 120 120 T 7.0
Threonin 210 210 T 7.0
Tryptofan 71 70 T 7.0
Valin 340 340 T 7.0
Arginin 270 270 T 7.0
Histidin 140 140 T 7.0
Alanin 300 300 T 7.0
Asparaginsyre 410 410 T 7.0
Glutaminsyre 1370 1350 T 7.0
Glycin 290 290 T 7.0
Prolin 560 550 T 7.0
Serin 280 280 T 7.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby