DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1676
Rugbrød, med sigtet mel (soft) og fedtrige frø, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, with siftings (soft) and high fat seeds, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1060 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1060 kJ 1003
Energi (kcal) 253 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 253 kcal 1003
Protein 8,1 g 7,987 5,88 - 10,6 13 1309, 1257
Protein, deklaration 8,6 g 8,562 6,31 - 11,4 13 1309, 1257
Kulhydrat difference 40,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 33,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 32,4 g 1003
Kostfibre 7,2 g 7,2 6,2 - 8,4 13 1309, 1257
Fedt 8,2 g 8,8 3 - 15,2 13 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,25 g 20 1003
Aske 2,3 g 2,18 2,03 - 2,79 13 1309, 1257
Tørstof 58,7 g 59,0 53,6 - 65,4 13 1309, 1257
Vand 41,3 g 41,0 34,6 - 46,4 13 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,286 mg 0,286 0,161 - 0,37 13 1309, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0901 mg 0,093 0,062 - 0,113 13 1309, 1257
Niacinækvivalent 1,18 NE 2 1003
Niacin 1,53 mg 1,48 1,07 - 2,12 12 1309
B6-vitamin 0,210 mg 1 1257
Pantotensyre 0,292 mg 0,31 0,22 - 0,38 5 1309
Biotin 9,60 µg 11,9 4,7 - 13,2 5 1309
Folat 41,5 µg 40,0 27 - 60 13 1309, 1257
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 501 mg 483,0 336 - 970 20 1309, 2006, 1257
Kalium 292 mg 280,0 196 - 380 13 1309, 1257
Calcium 47,8 mg 44,0 36 - 76 13 1309, 1257
Magnesium 79,5 mg 75,0 44 - 139 13 1309, 1257
Jern 1,91 mg 1,92 1,54 - 2,66 13 1309, 1257
Kobber 0,333 mg 0,33 0,187 - 0,46 13 1309, 1257
Zink 1,67 mg 1,62 1,28 - 2,33 13 1309, 1257
Mangan 1,32 mg 1,3 0,87 - 1,7 12 1309
Krom 3,48 µg 3,5 0,198 - 8,8 12 1309
Selen 8,69 µg 10,0 0,91 - 14 12 1309
Fosfor 205 mg 199,0 141 - 322 13 1309, 1257
Chlorid 829 mg 795,0 583 - 1660 20 1309, 2006, 1257
Jod 25,5 µg 1 2197
Nikkel 38,0 µg 39,1 4,4 - 74 12 1309
Cadmium 5,03 µg 5,4 1,55 - 7,2 12 1309
Sum mineraler 1960 mg 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 28,2 g 27,4 22,6 - 34,8 13 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1309
C10:0 0,000 0,0 1309
C12:0 0,000 0,0 1309
C14:0 0,000 0,0 1309
C16:0 0,603 8,36 1309
C18:0 0,282 3,91 1309
C20:0 0,000 0,0 1309
C22:0 0,026 0,36 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1309
C18:1,n-7 0,058 0,808 1309
C18:1,n-9 1,571 21,7 1309
C20:1,n-11 0,000 0,0 1309
C18:1,trans 0,000 0,0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,659 50,7 1309
C18:3,n-3 1,009 13,9 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,911 12,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,630 22,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 4,668 64,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 7,209 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,009 13,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,659 50,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,382 1309, 1257
Isoleucin 240 240 T 7.0
Leucin 410 410 T 7.0
Lysin 210 210 T 7.0
Methionin 96 95 T 7.0
Cystin 91 90 T 7.0
Phenylalanin 280 280 T 7.0
Tyrosin 120 120 T 7.0
Threonin 210 210 T 7.0
Tryptofan 71 70 T 7.0
Valin 340 340 T 7.0
Arginin 270 270 T 7.0
Histidin 140 140 T 7.0
Alanin 300 300 T 7.0
Asparaginsyre 410 410 T 7.0
Glutaminsyre 1370 1350 T 7.0
Glycin 290 290 T 7.0
Prolin 560 550 T 7.0
Serin 280 280 T 7.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby