DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1690
Havredrik, ikke beriget
Engelsk navn
Oat drink, unfortified
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 200 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 200 kJ 1003
Energi (kcal) 48 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 48 kcal 1003
Protein 0,6 g 0,670 0,542 - 0,699 4 2093, 2182
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,718 0,581 - 0,75 4 2093, 2182
Kulhydrat difference 9,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,3 g 1003
Kostfibre 0,8 g 1003
Fedt 1,1 g 1,2 0,8 - 1,3 4 2093, 2182
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 4 1003
Aske 0,2 g 0,205 0,16 - 0,24 4 2093, 2182
Tørstof 11,1 g 11,04 10,4 - 11,8 4 2093, 2182
Vand 88,9 g 88,95 88,2 - 89,5 4 2093, 2182
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,340 RE 1003
Retinol 0,340 µg 0,34 0,0 - 0,68 2 2093
beta-Caroten 0 µg - 5 2 2182
D-vitamin 0 µg 1 2135
E-vitamin 0,231 α-TE
alfa-Tokoferol 0,231 mg 0,236 0,051 - 0,4 4 2093, 2182
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2182
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2182
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2182
K1-vitamin 0 µg - 0,8 2 2182
Thiamin (B1-vitamin) 0,0280 mg 0,025 0,014 - 0,048 4 2093, 2182
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0110 mg 0,014 0,0 - 0,0153 4 2093, 2182
Niacinækvivalent 0,194 NE 1003
Niacin 0 mg - 0,1 2 2182
B6-vitamin 0,00687 mg 0,010 0,0 - 0,0104 3 2093, 2182
Pantotensyre 0,0448 mg 0,044 0,0409 - 0,0489 4 2182
Biotin 2,15 µg 2,15 2,1 - 2,2 2 2182
Folat 0 µg - 5 2 2182
B12-vitamin 0,01000 µg 0,01 0,01 - 0,01 2 2182
C-vitamin 0 mg - 0,5 2 2182
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 39,4 mg 34,6 34 - 54,4 4 2093, 2182
Kalium 32,4 mg 34,5 7,4 - 53,3 4 2093, 2182
Calcium 5,93 mg 5,85 5,3 - 6,71 4 2093, 2182
Magnesium 10,2 mg 4,91 3,4 - 27,7 4 2093, 2182
Jern 0,0568 mg 0,058 0,02 - 0,09 4 2093, 2182
Kobber 0,0212 mg 0,027 0,0 - 0,03 4 2093, 2182
Zink 0,245 mg 0,085 0,0 - 0,81 4 2093, 2182
Mangan 0,0355 mg 0,041 0,0 - 0,06 4 2093, 2182
Krom 0 µg - 5 2 2182
Molybdæn 12,0 µg 12,0 12 - 12 2 2182
Selen 0 µg 0,0 - 0,5 3 2093, 2182
Fosfor 15,6 mg 18,0 0,0267 - 26,4 4 2093, 2182
Chlorid 44,6 mg 44,55 36,1 - 53 2 2093
Jod 0,209 µg 0,0253 - 5 4 2093, 2182
Nikkel 14,0 µg 14,0 14 - 14 2 2182
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2182
Arsen 0,250 µg 0,25 0,2 - 0,3 2 2182
Cadmium 0 µg - 0,1 2 2182
Bly 0 µg - 0,5 2 2182
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,1 4 2093, 2182
Glukose 0,980 g 0,995 0,23 - 1,7 4 2093, 2182
Sum monosakkarider 0,980 g 1003
Laktose 0 g 4 2093, 2182
Maltose 2,33 g 2,35 1,94 - 2,67 4 2093, 2182
Sakkarose 0,0275 g 0,11 - 0,11 4 2093, 2182
Sum disakkarider 2,35 g 1003
Sum sukkerarter 3,33 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 3,29 g 4,3 1,06 - 4,5 3 2093, 2182
Uopløselige kostfibre 0,0 g - 0,5 2 2182
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,5 2 2182
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,8 g 0,79 0,78 - 0,8 2 2182
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 2093
C10:0 0,046 4,33 2093
C16:0 0,054 5,09 2093
C18:0 0,019 1,81 2093
C20:0 0,006 0,527 2093
C22:0 0,005 0,468 2093
C24:0 0,001 0,117 2093
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,008 0,762 2093
C18:1,n-7 0,182 17,1 2093
C18:1,n-9 0,478 45,1 2093
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,252 23,7 2093
C18:3,n-3 0,002 0,234 2093
C18:2,trans 0,005 0,468 2093
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,131 12,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,668 63,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,254 24 1003
Sum transfedtsyrer 0,005 0,468 1003
Sum fedtsyrer 1,057 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,002 0,234 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,252 23,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,111 2093, 2182
Isoleucin 0 2182
Leucin 51 2182
Lysin 28 2182
Methionin 0 2182
Cystin 22 2182
Phenylalanin 36 2182
Tyrosin 28 2182
Threonin 23 2182
Tryptofan 12 2182
Valin 37 2182
Arginin 46 2182
Histidin 0 2182
Alanin 32 2182
Asparaginsyre 61 2182
Glutaminsyre 146 2182
Glycin 37 2182
Prolin 37 2182
Serin 37 2182
Hydroxyprolin 0 2182
Ornitin 0 2182
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 2093
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003
Massefylde 1,0 2 2093

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby