Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1699
Tahin, lys
Engelsk navn
Tahini
Synonymer
Sesam smør, Sesame butter
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,949
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2555 kJ 1003
Energi, kcal 611 kcal 1003
total-N 3,210 g 2098
Protein, total 17,0 g 2098
Protein, deklaration 20,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 21,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 11,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,8 g 1003
Kostfiber 9,3 g 2098
Fedt, total 53,8 g 2 2098
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,0 g 1 2098
Tørstof 97,0 g 2098
Vand 3,1 g 2098
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 40,0 µg 2098
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,250 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,250 mg 2098
K1-vitamin 0 µg 2098
B1-vitamin 1,22 mg 2098
B2-vitamin, riboflavin 0,473 mg 2098
Niacin 11,7 NE 1003
niacin 5,45 mg 2098
B6-vitamin 0,149 mg 2098
Pantothensyre 0,693 mg 2098
Folat 98,0 µg 2098
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 2098
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 115 mg 2 2098
Kalium, K 414 mg 2098
Calcium, Ca 426 mg 2098
Magnesium, Mg 95,0 mg 1 2098
Phosphor, P 732 mg 2098
Jern, Fe 8,95 mg 2098
Kobber, Cu 1,61 mg 1 2098
Zink, Zn 4,62 mg 1 2098
Mangan, Mn 1,46 mg 2098
Selen, Se 34,4 µg 2098
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 0,490 g 2098
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 2098
C6:0 0,000 0,00 2098
C8:0 0,000 0,00 2098
C10:0 0,000 0,00 2098
C12:0 0,000 0,00 2098
C14:0 0,134 0,26 2098
C16:0 4,81 9,42 2098
C18:0 2,26 4,43 2098
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,161 0,31 2098
C18:1,n-9 20,0 39,3 2098
C20:1,n-11 0,075 0,14 2098
C22:1,n-9 0,000 0,00 2098
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 23,1 45,3 2098
C18:3,n-3 0,407 0,79 2098
C20:4,n-6 0,000 0,00 2098
C20:5,n-3 0,000 0,00 2098
C22:5,n-3 0,000 0,00 2098
C22:6,n-3 0,000 0,00 2098
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 7,20 14,1 1003
Sum monoumættede 20,3 39,7 1003
Sum polyumættede 23,5 46,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 51,0 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,407 0,79 1003
Sum n-6 fedtsyrer 23,1 45,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 732 228 2098
Leucin 1300 406 2098
Lysin 546 170 2098
Methionin 562 175 2098
Cystin 343 107 2098
Phenylalanin 902 281 2098
Tyrosin 713 222 2098
Threonin 706 220 2098
Tryptofan 372 116 2098
Valin 950 296 2098
Arginin 2520 785 2098
Histidin 501 156 2098
Alanin 889 277 2098
Asparaginsyre 1580 492 2098
Glutaminsyre 3790 1180 2098
Glycin 1170 363 2098
Prolin 777 242 2098
Serin 928 289 2098

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby