DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1722
Speltmel, sigtet
Engelsk navn
Spelt wheat flour, bolted
Taxonomisk navn
Triticum spelta (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1473 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1188 kJ 1003
Energi (kcal) 348 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 281 kcal 1003
Protein 12,0 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 10,5 g 1003
Protein, deklaration 13,2 g 1 2128
Kulhydrat difference 73,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 68,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 50,6 g 1003
Kostfibre 5,1 g 1003
Fedt 1,7 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 0,8 g 1 2128
Tørstof 88,1 g 1 2128
Vand 11,9 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,465 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,465 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin 1,57 µg 1 2128
K-vitamin 1,57 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,205 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0338 mg 1 2128
Niacinækvivalent 2,55 NE 1 1003
Niacin 0,525 mg 1 2128
B6-vitamin 0,0882 mg 1 2128
Pantotensyre 0,333 mg 1 2128
Biotin 2,20 µg 1 2128
Folat 43,4 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,450 mg 1 2128
Kalium 190 mg 1 2128
Calcium 20,0 mg 1 2128
Magnesium 46,0 mg 1 2128
Jern 1,55 mg 1 2128
Kobber 0,230 mg 1 2128
Zink 1,50 mg 1 2128
Mangan 0,870 mg 1 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 44,5 µg 1 2128
Selen 9,30 µg 1 2128
Fosfor 180 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 3,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Sum mineraler 438 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose g 1 2128
Sum monosakkarider 0,200 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose 0,400 g 1 2128
Sakkarose 0,300 g 1 2128
Sum disakkarider 0,700 g 1003
Sum sukkerarter 0,900 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 49,7 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 2,6 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,5 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 1,0 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2128
C6:0 0,000 0,0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 0,000 0,0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,243 24,7 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,157 15,9 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,581 59,2 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,243 24,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,157 15,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,581 59,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 0,980 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,581 59,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,105 2128
Isoleucin 433 2128
Leucin 878 2128
Lysin 282 2128
Methionin 225 2128
Cystin 287 2128
Phenylalanin 615 2128
Tyrosin 332 2128
Threonin 348 2128
Tryptofan 153 2128
Valin 536 2128
Arginin 481 2128
Histidin 278 2128
Alanin 388 2128
Asparaginsyre 546 2128
Glutaminsyre 3840 2128
Glycin 445 2128
Prolin 1440 2128
Serin 592 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 3748
Sum ikke essentielle aminosyrer 8351
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 10,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 6 2128
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,576 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby