DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1730
Perlebyg
Engelsk navn
Pearled barley
Taxonomisk navn
Hordeum vulgare (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1413 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1413 kJ 1003
Energi (kcal) 335 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 335 kcal 1003
Protein 8,5 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 7,2 g 1003
Protein, deklaration 9,1 g 1 2128
Kulhydrat difference 77,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 64,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 63,4 g 1003
Kostfibre 13,4 g 1003
Fedt 2,0 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 1,3 g 1 2128
Tørstof 89,2 g 1 2128
Vand 10,8 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin α-TE
alfa-Tokoferol mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,188 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0566 mg 1 2128
Niacinækvivalent 1,90 NE 1 1003
Niacin 1,27 mg 1 2128
B6-vitamin 0,186 mg 1 2128
Pantotensyre 0,145 mg 1 2128
Biotin 5,75 µg 1 2128
Folat 50,3 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,80 mg 1 2128
Kalium 300 mg 1 2128
Calcium 23,0 mg 1 2128
Magnesium 71,0 mg 1 2128
Jern 1,90 mg 1 2128
Kobber 0,375 mg 1 2128
Zink 2,00 mg 1 2128
Mangan 0,720 mg 1 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 70,0 µg 1 2128
Selen 2,80 µg 1 2128
Fosfor 250 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 1,000 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,300 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,200 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,500 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose 0,250 g 1 2128
Sakkarose 0,600 g 1 2128
Sum disakkarider 0,850 g 1003
Sum sukkerarter 1,35 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 45,1 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 7,3 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 3,1 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 3,0 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,363 33,1 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,117 10,6 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,616 56,2 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,363 33,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,117 10,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,616 56,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,097 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,616 56,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,455 2128
Isoleucin 301 2128
Leucin 602 2128
Lysin 312 2128
Methionin 155 2128
Cystin 210 2128
Phenylalanin 432 2128
Tyrosin 242 2128
Threonin 293 2128
Tryptofan 114 2128
Valin 430 2128
Arginin 412 2128
Histidin 193 2128
Alanin 341 2128
Asparaginsyre 508 2128
Glutaminsyre 2070 2128
Glycin 339 2128
Prolin 959 2128
Serin 383 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 37,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 4 2128
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,548 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby