DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1745
Græskar, butternut squash, rå
Engelsk navn
Butternut squash, raw
Taxonomisk navn
Cucurbita moschata (Duchesne, 1786) ex Poir.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 135 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 175 kJ 1003
Energi (kcal) 32 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 42 kcal 1003
Protein 0,8 g 1,0 0,875 - 1,18 8 2127
Protein fra Aminosyrer 0,6 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 1,0 0,875 - 1,18 8 2127
Kulhydrat difference 8,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,1 g 1003
Kostfibre 2,2 g 1003
Fedt 0,2 g 0,3 - 0,6 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 0,8 g 0,845 0,7 - 0,95 8 2127
Tørstof 9,8 g 9,705 8,46 - 11,6 8 2127
Vand 90,2 g 90,29 88,3 - 91,5 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 208 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 1250 µg 1190, 920 - 2130 8 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,649 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,649 mg 0,684 0,421 - 0,776 8 2127
K1-vitamin 0 µg - 0,8 8 2127
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0323 mg 0,032 0,022 - 0,046 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0288 mg 0,029 0,0238 - 0,0336 8 2127
Niacinækvivalent 0,567 NE 1003
Niacin 0,441 mg 0,441 0,224 - 0,785 8 2127
B6-vitamin 0,0779 mg 0,078 0,0617 - 0,0941 8 2127
Pantotensyre 0,259 mg 0,232 0,196 - 0,43 8 2127
Biotin 1,75 µg 1,67 1,15 - 2,39 8 2127
Folat 30,3 µg 27,9 23,9 - 43 8 2127
C-vitamin 1,98 mg 1,745 1,09 - 6,1 8 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0 mg - 0,3 8 2127
Kalium 369 mg 350,0 290 - 480 8 2127
Calcium 44,6 mg 43,5 27 - 61 8 2127
Magnesium 14,5 mg 15,0 9,9 - 18 8 2127
Jern 0,184 mg 0,165 0,15 - 0,27 8 2127
Kobber 0,0588 mg 0,06 0,04 - 0,08 8 2127
Zink 0,141 mg 0,145 0,07 - 0,19 8 2127
Mangan 0,0450 mg 0,04 0,02 - 0,12 8 2127
Krom 0 µg - 5 8 2127
Molybdæn 4,22 µg 3,4 1,4 - 9,6 8 2127
Selen 0,0625 µg 0,5 - 0,5 8 2127
Fosfor 22,8 mg 21,5 16 - 32 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Sum mineraler 451 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,31 g 1,2 0,8 - 1,9 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 8 2127
Glukose 1,16 g 1,05 0,8 - 1,8 8 2127
Sum monosakkarider 2,48 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 2,45 g 2,45 1 - 5,7 8 2127
Sum disakkarider 2,45 g 1003
Sum sukkerarter 4,93 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 3,20 g 1 2190
Uopløselige kostfibre 1,5 g 1,4 0,8 - 2 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,8 g 0,75 0,5 - 1,1 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,6 8 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,128 2127
Isoleucin 0 2127
Leucin 34 2127
Lysin 36 2127
Methionin 0 2127
Cystin 9 2127
Phenylalanin 4 2127
Tyrosin 14 2127
Threonin 21 2127
Tryptofan 8 2127
Valin 30 2127
Arginin 56 2127
Histidin 3 2127
Alanin 28 2127
Asparaginsyre 199 2127
Glutaminsyre 164 2127
Glycin 22 2127
Prolin 16 2127
Serin 31 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Sum essentielle Aminosyrer 135,963
Sum ikke essentielle aminosyrer 539,325
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 8,20 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29 8 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby