DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1752
Pastinak, dansk, rå
Engelsk navn
Parsnip, Danish, raw
Taxonomisk navn
Pastinaca sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 302 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 302 kJ 1003
Energi (kcal) 72 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 72 kcal 1003
Protein 1,3 g 1,312 0,812 - 1,87 7 2127
Protein fra Aminosyrer 0,8 g 1003
Protein, deklaration 1,3 g 1,312 0,812 - 1,87 7 2127
Kulhydrat difference 17,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 12,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 12,5 g 1003
Kostfibre 4,6 g 1003
Fedt 0,8 g 0,8 0,5 - 1,4 7 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 7 1003
Aske 1,0 g 0,95 0,74 - 1,12 7 2127
Tørstof 20,2 g 20,65 18,1 - 21,3 7 2127
Vand 79,8 g 79,35 78,6 - 81,8 7 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,147 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0,883 µg 6,18 - 6,18 7 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,326 α-TE
alfa-Tokoferol 0,326 mg 0,32 0,23 - 0,411 7 2127
K1-vitamin 0 µg - 0,8 7 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0549 mg 0,054 0,0446 - 0,066 7 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0543 mg 0,057 0,0444 - 0,064 7 2127
Niacinækvivalent 1,20 NE 1003
Niacin 0,957 mg 0,853 0,608 - 1,42 7 2127
B6-vitamin 0,0881 mg 0,082 0,0536 - 0,131 7 2127
Pantotensyre 0,278 mg 0,271 0,229 - 0,329 7 2127
Biotin 3,91 µg 3,96 3,21 - 4,66 7 2127
Folat 60,5 µg 57,8 46,3 - 81,4 7 2127
C-vitamin 11,3 mg 11,1 8,87 - 14,8 7 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,70 mg 3,8 2,4 - 5,2 7 2127
Kalium 414 mg 410,0 380 - 460 7 2127
Calcium 34,3 mg 34,0 27 - 41 7 2127
Magnesium 24,6 mg 25,0 20 - 29 7 2127
Jern 0,343 mg 0,35 0,28 - 0,4 7 2127
Kobber 0,0971 mg 0,08 0,06 - 0,18 7 2127
Zink 0,456 mg 0,44 0,38 - 0,56 7 2127
Mangan 0,187 mg 0,17 0,06 - 0,31 7 2127
Krom 0 µg - 5 7 2127
Molybdæn 5,14 µg 2,6 1,3 - 22 7 2127
Selen 0,171 µg 1,2 - 1,2 7 2127
Fosfor 57,3 mg 55,0 47 - 73 7 2127
Jod 0 µg - 5 7 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,714 g 0,8 0,3 - 1,5 7 2127
Galaktose 0 g - 0,2 5 2127
Glukose 0,343 g 0,4 0,3 - 0,6 7 2127
Sum monosakkarider 1,06 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 7 2127
Maltose 0 g - 0,2 7 2127
Sakkarose 2,49 g 2,2 0,6 - 5,4 7 2127
Sum disakkarider 2,49 g 1003
Sum sukkerarter 3,54 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 6,20 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 4,0 g 4,1 3,6 - 4,6 7 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,6 g 0,6 0,6 - 1,3 7 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,3 7 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,203 2127
Isoleucin 35 2127
Leucin 71 2127
Lysin 72 2127
Methionin 0 2127
Cystin 18 2127
Phenylalanin 46 2127
Tyrosin 25 2127
Threonin 50 2127
Tryptofan 14 2127
Valin 59 2127
Arginin 109 2127
Histidin 15 2127
Alanin 61 2127
Asparaginsyre 139 2127
Glutaminsyre 107 2127
Glycin 46 2127
Prolin 24 2127
Serin 49 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 27,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 27 7 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby