DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1773
Flødeost, 45-55+
Engelsk navn
Cheese, Cream, 45-55 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1072 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1061 kJ 1003
Energi (kcal) 260 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 257 kcal 1003
Protein 5,6 g 5,550 5,48 - 5,8 3 2092
Protein, deklaration 5,5 g 5,437 5,37 - 5,68 3 2092
Kulhydrat difference 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,9 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1 1655
Fedt 24,8 g 25,2 23,2 - 26 3 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,06 g 3 1003
Aske 1,5 g 1,46 1,31 - 1,79 3 2092
Tørstof 35,4 g 35,9 34,4 - 35,9 3 2092
Vand 64,6 g 64,1 64 - 65,6 3 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 217 RE 1003
Retinol 217 µg 209,0 202 - 240 3 2092
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,347 µg 3 2054
E-vitamin 0,520 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,520 mg 0,54 0,4 - 0,62 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 425 mg 408,0 360 - 507 3 2092
Kalium 114 mg 104,2 96 - 143 3 2092
Calcium 84,1 mg 77,7 72,7 - 102 3 2092
Magnesium 8,42 mg 8,3 7,37 - 9,6 3 2092
Jern 0,0600 mg 0,049 0,035 - 0,096 3 2092
Kobber 0,0353 mg 0,033 0,019 - 0,054 3 2092
Zink 0,402 mg 0,423 0,334 - 0,45 3 2092
Mangan 0,00683 mg 0,003 0,0005 - 0,017 3 2092
Krom 0,607 µg 0,75 0,11 - 0,96 3 2092
Selen 4,15 µg 4,68 2,86 - 4,9 3 2092
Fosfor 86,7 mg 87,0 76 - 97 3 2092
Chlorid 672 mg 607,0 570 - 840 3 2092
Jod 10,2 µg 10,8 8,3 - 11,6 3 2092
Nikkel 1,22 µg 0,87 0,58 - 2,2 3 2092
Sum mineraler 1390 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,0890 g 0,267 - 0,267 3 2092
Galaktose 0 g - 0,1 3 2092
Glukose 0 g - 0,1 3 2092
Sum monosakkarider 0,0890 g 1003
Laktose 2,83 g 2,97 2,48 - 3,04 3 2092
Sakkarose 0 g - 0,1 3 2092
Sum disakkarider 2,83 g 1003
Sum sukkerarter 2,92 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,797 3,7 2092
C6:0 0,550 2,56 2092
C8:0 0,294 1,37 2092
C10:0 0,640 2,97 2092
C12:0 0,750 3,49 2092
C14:0 2,307 10,7 2092
C15:0 0,236 1,1 2092
C16:0 6,567 30,5 2092
C18:0 2,327 10,8 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,213 0,991 2092
C16:1,n-7 0,344 1,6 2092
C18:1,n-7 0,218 1,01 2092
C18:1,n-9 4,457 20,7 2092
C18:1,trans 0,727 3,38 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,347 1,61 2092
C18:2,konjugeret 0,067 0,313 2092
C18:3,n-3 0,093 0,431 2092
C18:2,trans 0,151 0,702 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,396 1,84 2092
Sum mættede fedtsyrer 14,467 67,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,232 24,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,507 2,36 1003
Sum transfedtsyrer 0,878 4,08 1003
Sum fedtsyrer 21,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,093 0,431 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,347 1,61 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 82 mg 3 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,880 2092
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 26,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 3 2092
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,866 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby