DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1799
Linser, røde, tørrede, rå
Engelsk navn
Lentils, red, dried, raw
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1359 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1205 kJ 1003
Energi (kcal) 323 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 286 kcal 1003
Protein 22,5 g 22,73 21,2 - 23,5 6 2184
Protein fra Aminosyrer 20,8 g 1003
Protein, deklaration 26,1 g 26,31 24,6 - 27,3 6 2184
Kulhydrat difference 63,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 44,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 31,9 g 1003
Kostfibre 18,5 g 1003
Fedt 2,0 g 1,8 1,7 - 2,6 6 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 6 1003
Aske 2,4 g 2,365 2,17 - 2,5 6 2184
Tørstof 89,8 g 89,53 88,7 - 90,9 6 2184
Vand 10,2 g 10,46 9,07 - 11,2 6 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,04 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 18,2 µg 22,05 5,41 - 26,7 6 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,281 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,281 mg 0,282 0,22 - 0,35 6 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 6 2184
gamma-Tokoferol 6,27 mg 6,055 5,58 - 7,98 6 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 6 2184
K1-vitamin 7,20 µg 7,755 2,3 - 9,78 6 2184
K-vitamin 7,20 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,408 mg 0,420 0,37 - 0,43 6 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,179 mg 0,132 0,119 - 0,286 6 2184
Niacinækvivalent 5,21 NE 1003
Niacin 1,84 mg 1,845 1,74 - 1,91 6 2184
B6-vitamin 0,367 mg 0,364 0,323 - 0,418 6 2184
Pantotensyre 0,841 mg 0,837 0,719 - 0,975 12 2184
Biotin 25,5 µg 27,05 20,6 - 28 6 2184
Folat 99,7 µg 96,55 85,2 - 123 6 2184
C-vitamin 0,860 mg 0,638 0,542 - 1,9 6 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,950 mg 1,0 0,8 - 1,6 6 2184
Kalium 870 mg 870,0 820 - 920 6 2184
Calcium 24,0 mg 26,0 17 - 28 6 2184
Magnesium 74,5 mg 76,5 60 - 89 6 2184
Jern 4,97 mg 4,95 4,1 - 5,6 6 2184
Kobber 0,810 mg 0,9 0,46 - 0,94 6 2184
Zink 3,58 mg 3,8 2,5 - 4,3 6 2184
Mangan 1,09 mg 1,05 0,73 - 1,7 6 2184
Krom 0 µg - 5 6 2184
Molybdæn 283 µg 245,0 96 - 520 6 2184
Selen 11,8 µg 8,05 1,6 - 40 6 2184
Fosfor 353 mg 360,0 300 - 400 6 2184
Jod 0 µg - 5 6 2184
Nikkel 216 µg 230,0 86 - 320 6 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 6 2184
Arsen 0,717 µg 0,65 0,4 - 1,3 6 2184
Cadmium 0 µg - 0,1 6 2184
Bly 0,317 µg 0,25 0,1 - 0,6 6 2184
Sum mineraler 1330 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 6 2184
Galaktose 0 g - 0,2 6 2184
Glukose 0,867 g 0,85 0,7 - 1,1 6 2184
Sum monosakkarider 0,867 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 6 2184
Maltose 0 g - 0,2 6 2184
Sakkarose 1,27 g 1,3 1 - 1,5 6 2184
Sum disakkarider 1,27 g 1003
Sum sukkerarter 2,13 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 29,8 g 29,35 25,9 - 33,8 6 2184
Uopløselige kostfibre 11,1 g 11,03 10,6 - 11,8 6 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,3 g 1,3 1 - 1,6 6 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 6,1 g 6,1 5,76 - 6,5 6 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,172 2184
Isoleucin 1050 2184
Leucin 1890 2184
Lysin 1710 2184
Methionin 201 2184
Cystin 268 2184
Phenylalanin 1280 2184
Tyrosin 777 2184
Threonin 980 2184
Tryptofan 202 2184
Valin 1230 2184
Arginin 2160 2184
Histidin 682 2184
Alanin 1060 2184
Asparaginsyre 3010 2184
Glutaminsyre 4230 2184
Glycin 1020 2184
Prolin 1020 2184
Serin 1360 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 126 2184
Sum essentielle Aminosyrer 9209,83
Sum ikke essentielle aminosyrer 14899,8
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 96,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 14 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby