DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1801
Bønner, hvide, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, white, dried, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1153 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1153 kJ 1003
Energi (kcal) 276 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 276 kcal 1003
Protein 18,0 g 18,08 17,5 - 18,3 8 2184
Protein fra Aminosyrer 17,4 g 1003
Protein, deklaration 21,3 g 21,40 20,7 - 21,7 8 2184
Kulhydrat difference 63,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 29,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 26,2 g 1003
Kostfibre 33,5 g 1003
Fedt 2,1 g 2,2 1,6 - 2,2 8 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 7 1003
Aske 3,9 g 3,875 3,72 - 4,02 8 2184
Tørstof 87,0 g 86,68 85,7 - 89,7 8 2184
Vand 13,0 g 13,31 10,3 - 14,3 8 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 7 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 8 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 8 2184
gamma-Tokoferol 4,44 mg 3,985 3,5 - 7,19 8 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 8 2184
K1-vitamin 0,724 µg 1,01 - 2,32 8 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,317 mg 0,279 0,198 - 0,543 8 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,148 mg 0,149 0,105 - 0,184 8 2184
Niacinækvivalent 5,99 NE 1003
Niacin 1,50 mg 1,36 1,15 - 1,92 7 2184
B6-vitamin 0,409 mg 0,422 0,35 - 0,454 7 2184
Pantotensyre 0,372 mg 0,377 0,283 - 0,446 14 2184
Biotin 12,3 µg 13,2 8,81 - 13,8 7 2184
Folat 82,1 µg 75,6 58,8 - 132 7 2184
C-vitamin 0,180 mg 0,624 - 0,633 7 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,229 mg 0,6 - 1 7 2184
Kalium 1460 mg 1500, 1400 - 1500 8 2184
Calcium 165 mg 170,0 140 - 180 8 2184
Magnesium 161 mg 160,0 140 - 180 8 2184
Jern 5,81 mg 5,85 4,6 - 6,6 8 2184
Kobber 0,726 mg 0,73 0,58 - 0,8 7 2184
Zink 2,24 mg 2,2 2,1 - 2,4 8 2184
Mangan 1,57 mg 1,6 1,4 - 1,8 7 2184
Krom 5,86 µg 8,0 5 - 11 7 2184
Molybdæn 316 µg 190,0 110 - 980 7 2184
Selen 2,27 µg 1,7 1,3 - 3,7 7 2184
Fosfor 419 mg 430,0 290 - 460 8 2184
Jod 0 µg - 5 7 2184
Nikkel 471 µg 430,0 210 - 770 7 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 7 2184
Arsen 0,671 µg 0,7 0,3 - 1 7 2184
Cadmium 0,500 µg 0,4 0,1 - 1,1 7 2184
Bly 0,800 µg 0,9 0,4 - 1 7 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 7 2184
Galaktose 0 g - 0,2 7 2184
Glukose 0,529 g 0,7 0,7 - 1,4 7 2184
Sum monosakkarider 0,529 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 7 2184
Maltose 0 g - 0,2 7 2184
Sakkarose 2,60 g 2,7 2,1 - 3 7 2184
Sum disakkarider 2,60 g 1003
Sum sukkerarter 3,13 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 17,4 g 17,1 14,7 - 21 6 2184
Uopløselige kostfibre 24,6 g 24,8 21,8 - 27,6 6 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 4,9 g 5,15 3,3 - 6,21 6 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 3,9 g 3,965 3,2 - 4,8 6 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,411 2184
Isoleucin 925 2184
Leucin 1690 2184
Lysin 1460 2184
Methionin 228 2184
Cystin 239 2184
Phenylalanin 1210 2184
Tyrosin 700 2184
Threonin 955 2184
Tryptofan 269 2184
Valin 1080 2184
Arginin 1290 2184
Histidin 601 2184
Alanin 884 2184
Asparaginsyre 2550 2184
Glutaminsyre 3170 2184
Glycin 844 2184
Prolin 809 2184
Serin 1280 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 66,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 12 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby