DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1802
Bønner, røde kidney, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, red kidney, dried, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1169 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1169 kJ 1003
Energi (kcal) 279 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 279 kcal 1003
Protein 19,0 g 18,90 17,7 - 21,1 8 2184
Protein fra Aminosyrer 18,3 g 1003
Protein, deklaration 22,4 g 22,37 21 - 25 8 2184
Kulhydrat difference 61,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 31,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 27,8 g 1003
Kostfibre 30,6 g 1003
Fedt 1,9 g 1,9 1,7 - 2 8 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 6 1003
Aske 3,4 g 3,405 3,3 - 3,44 8 2184
Tørstof 86,1 g 86,25 84,3 - 88,2 8 2184
Vand 13,9 g 13,75 11,7 - 15,6 8 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,589 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 3,53 µg 5,03 5,01 - 5,7 6 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0833 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0833 mg 0,090 0,0867 - 0,108 8 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 8 2184
gamma-Tokoferol 4,00 mg 3,995 3,51 - 4,61 8 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 8 2184
K1-vitamin 1,94 µg 1,865 1,53 - 2,58 8 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,261 mg 0,267 0,171 - 0,348 8 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,132 mg 0,131 0,0962 - 0,166 8 2184
Niacinækvivalent 6,19 NE 1003
Niacin 1,89 mg 1,89 1,43 - 2,28 6 2184
B6-vitamin 0,331 mg 0,334 0,29 - 0,373 6 2184
Pantotensyre 0,310 mg 0,306 0,269 - 0,374 12 2184
Biotin 8,26 µg 8,3 7,54 - 9,18 6 2184
Folat 93,0 µg 96,25 51,7 - 115 6 2184
C-vitamin 0,396 mg 0,663 - 0,861 6 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,250 mg 0,4 - 0,6 6 2184
Kalium 1290 mg 1300, 1200 - 1400 8 2184
Calcium 102 mg 105,0 84 - 120 8 2184
Magnesium 139 mg 140,0 130 - 150 8 2184
Jern 5,20 mg 5,2 4,7 - 5,5 8 2184
Kobber 0,742 mg 0,735 0,69 - 0,8 6 2184
Zink 2,36 mg 2,3 2,2 - 2,6 8 2184
Mangan 1,08 mg 1,1 0,95 - 1,2 6 2184
Krom 10,00 µg 9,5 8 - 13 6 2184
Molybdæn 276 µg 290,0 35 - 450 6 2184
Selen 2,08 µg 1,7 0,7 - 3,6 6 2184
Fosfor 430 mg 430,0 400 - 460 8 2184
Jod 0 µg - 5 6 2184
Nikkel 168 µg 123,5 76 - 440 6 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 6 2184
Arsen 0,750 µg 0,8 0,3 - 0,9 6 2184
Cadmium 0,233 µg 0,2 0,2 - 0,3 6 2184
Bly 0,500 µg 0,5 0,4 - 0,6 6 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 6 2184
Galaktose 0 g - 0,2 6 2184
Glukose 0,567 g 0,8 0,7 - 0,9 6 2184
Sum monosakkarider 0,567 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 6 2184
Maltose 0 g - 0,2 6 2184
Sakkarose 2,80 g 2,9 2,3 - 3 6 2184
Sum disakkarider 2,80 g 1003
Sum sukkerarter 3,37 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 18,7 g 18,85 13,5 - 21,9 6 2184
Uopløselige kostfibre 22,0 g 23,0 18,5 - 24,2 6 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 5,0 g 4,45 3,6 - 6,73 6 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 3,6 g 3,7 3,39 - 3,8 6 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,591 2184
Isoleucin 963 2184
Leucin 1760 2184
Lysin 1550 2184
Methionin 263 2184
Cystin 252 2184
Phenylalanin 1270 2184
Tyrosin 721 2184
Threonin 933 2184
Tryptofan 258 2184
Valin 1130 2184
Arginin 1340 2184
Histidin 641 2184
Alanin 917 2184
Asparaginsyre 2730 2184
Glutaminsyre 3450 2184
Glycin 873 2184
Prolin 837 2184
Serin 1350 2184
Hydroxyprolin 9 2184
Ornitin 0 2184
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 65,9 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 11 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby