DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1804
Le Puy linser (delikatesse linser), tørrede, rå
Engelsk navn
Le Puy green lentil, dried, raw
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1267 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1141 kJ 1003
Energi (kcal) 302 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 272 kcal 1003
Protein 20,4 g 20,38 20,3 - 20,4 2 2184
Protein fra Aminosyrer 19,0 g 1003
Protein, deklaration 23,6 g 23,59 23,5 - 23,6 2 2184
Kulhydrat difference 62,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 38,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 27,9 g 1003
Kostfibre 23,9 g 1003
Fedt 2,0 g 2,0 2 - 2 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 2 1003
Aske 2,6 g 2,57 2,54 - 2,6 2 2184
Tørstof 87,4 g 87,43 87,3 - 87,4 2 2184
Vand 12,6 g 12,57 12,5 - 12,6 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 7,54 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 45,3 µg 45,25 43,6 - 46,9 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,784 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,784 mg 0,784 0,75 - 0,818 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 4,48 mg 4,485 4,46 - 4,51 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 7,45 µg 7,445 6,82 - 8,07 2 2184
K-vitamin 7,45 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,314 mg 0,313 0,282 - 0,345 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,148 mg 0,148 0,145 - 0,151 2 2184
Niacinækvivalent 5,06 NE 1003
Niacin 1,92 mg 1,915 1,89 - 1,94 2 2184
B6-vitamin 0,264 mg 0,263 0,253 - 0,274 2 2184
Pantotensyre 1,37 mg 1,37 1,29 - 1,45 4 2184
Biotin 20,0 µg 20,0 19,5 - 20,5 2 2184
Folat 129 µg 129,0 122 - 136 2 2184
C-vitamin 0,719 mg 0,719 0,694 - 0,744 2 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,15 mg 1,15 0,9 - 1,4 2 2184
Kalium 1100 mg 1100, 1100 - 1100 2 2184
Calcium 60,0 mg 60,0 60 - 60 2 2184
Magnesium 110 mg 110,0 110 - 110 2 2184
Jern 8,80 mg 8,8 8,4 - 9,2 2 2184
Kobber 1,05 mg 1,05 1 - 1,1 2 2184
Zink 4,50 mg 4,5 4,4 - 4,6 2 2184
Mangan 1,25 mg 1,25 1,2 - 1,3 2 2184
Krom 14,5 µg 14,5 12 - 17 2 2184
Molybdæn 530 µg 530,0 480 - 580 2 2184
Selen 9,40 µg 9,4 8,8 - 10 2 2184
Fosfor 445 mg 445,0 440 - 450 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 220 µg 220,0 220 - 220 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,800 µg 0,8 0,8 - 0,8 2 2184
Cadmium 0,200 µg 0,2 0,2 - 0,2 2 2184
Bly 1,000 µg 1,0 0,9 - 1,1 2 2184
Sum mineraler 1720 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0 g - 0,2 2 2184
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0,900 g 0,9 0,9 - 0,9 2 2184
Sum disakkarider 0,900 g 1003
Sum sukkerarter 0,900 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 27,0 g 27,0 25,9 - 28,1 2 2184
Uopløselige kostfibre 15,8 g 15,78 15,4 - 16 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 2,8 g 2,845 2,77 - 2,92 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 5,3 g 5,28 5,2 - 5,36 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,775 2184
Isoleucin 977 2184
Leucin 1730 2184
Lysin 1700 2184
Methionin 192 2184
Cystin 252 2184
Phenylalanin 1150 2184
Tyrosin 714 2184
Threonin 877 2184
Tryptofan 189 2184
Valin 1130 2184
Arginin 1920 2184
Histidin 624 2184
Alanin 992 2184
Asparaginsyre 2720 2184
Glutaminsyre 3800 2184
Glycin 952 2184
Prolin 906 2184
Serin 1210 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 89 2184
Sum essentielle Aminosyrer 8562,5
Sum ikke essentielle aminosyrer 13450,5
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 96,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 4 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby