DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1807
Linser, grønne, kogte, konserves
Engelsk navn
Lentils, green, boiled, canned
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 381 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 381 kJ 1003
Energi (kcal) 90 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 90 kcal 1003
Protein 5,7 g 5,67 5,61 - 5,72 2 2184
Protein fra Aminosyrer 5,4 g 1003
Protein, deklaration 6,6 g 6,562 6,5 - 6,62 2 2184
Kulhydrat difference 17,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 12,5 g 1003
Kostfibre 4,6 g 1003
Fedt 0,6 g 0,55 0,5 - 0,6 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,60 g 2 1003
Aske 1,0 g 0,975 0,96 - 0,99 2 2184
Tørstof 25,1 g 25,14 24,9 - 25,2 2 2184
Vand 74,9 g 74,86 74,7 - 75 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,285 α-TE
alfa-Tokoferol 0,285 mg 0,285 0,281 - 0,289 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 1,97 mg 1,97 1,93 - 2,01 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 4,03 µg 4,025 3,99 - 4,06 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0390 mg 0,039 0,038 - 0,04 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0871 mg 0,087 0,0862 - 0,0879 2 2184
Niacinækvivalent 1,28 NE 1003
Niacin 0,304 mg 0,303 0,298 - 0,309 2 2184
B6-vitamin 0,0562 mg 0,056 0,0536 - 0,0588 2 2184
Pantotensyre 0,179 mg 0,178 0,171 - 0,187 4 2184
Biotin 3,70 µg 3,7 3,6 - 3,8 2 2184
Folat 11,3 µg 11,25 11 - 11,5 2 2184
C-vitamin 42,5 mg 42,5 42,3 - 42,7 2 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 240 mg 240,0 230 - 250 2 2184
Kalium 140 mg 140,0 130 - 150 2 2184
Calcium 35,0 mg 35,0 35 - 35 2 2184
Magnesium 19,0 mg 19,0 19 - 19 2 2184
Jern 1,85 mg 1,85 1,8 - 1,9 2 2184
Kobber 0,240 mg 0,24 0,24 - 0,24 2 2184
Zink 0,795 mg 0,795 0,79 - 0,8 2 2184
Mangan 0,315 mg 0,315 0,31 - 0,32 2 2184
Krom 9,00 µg 9,0 9 - 9 2 2184
Molybdæn 190 µg 190,0 180 - 200 2 2184
Selen 5,60 µg 5,6 4,8 - 6,4 2 2184
Fosfor 76,0 mg 76,0 76 - 76 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 23,5 µg 23,5 23 - 24 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,600 µg 0,6 0,6 - 0,6 2 2184
Cadmium 0 µg - 0,1 2 2184
Bly 0,800 µg 0,8 0,8 - 0,8 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose g 1 2184
Glukose 0 g - 0,2 2 2184
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2184
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 3,55 g 3,55 3,5 - 3,6 2 2184
Uopløselige kostfibre 4,0 g 3,97 3,86 - 4,08 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,6 g 0,595 0,57 - 0,62 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,5 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,050 2184
Isoleucin 281 2184
Leucin 502 2184
Lysin 452 2184
Methionin 55 2184
Cystin 70 2184
Phenylalanin 345 2184
Tyrosin 220 2184
Threonin 279 2184
Tryptofan 59 2184
Valin 331 2184
Arginin 519 2184
Histidin 180 2184
Alanin 277 2184
Asparaginsyre 756 2184
Glutaminsyre 1020 2184
Glycin 267 2184
Prolin 262 2184
Serin 355 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 32,7 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 3 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby