DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1810
Bønner, røde kidney, kogte, konserves
Engelsk navn
Beans, red kidney, boiled, canned
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 397 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 330 kJ 1003
Energi (kcal) 95 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 79 kcal 1003
Protein 6,1 g 6,072 6,01 - 6,12 2 2184
Protein fra Aminosyrer 5,9 g 1003
Protein, deklaration 7,2 g 7,187 7,12 - 7,25 2 2184
Kulhydrat difference 19,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,6 g 1003
Kostfibre 8,0 g 1003
Fedt 0,9 g 0,85 0,8 - 0,9 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,42 g 2 1003
Aske 1,2 g 1,185 1,18 - 1,19 2 2184
Tørstof 27,8 g 27,78 27,7 - 27,7 2 2184
Vand 72,2 g 72,22 72,2 - 72,2 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 1,54 mg 1,535 1,53 - 1,54 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 1,80 µg 1,795 1,75 - 1,84 2 2184
K-vitamin 1,80 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0710 mg 0,071 0,071 - 0,071 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,427 mg 0,426 0,425 - 0,428 2 2184
Niacinækvivalent 1,83 NE 1003
Niacin 0,355 mg 0,355 0,353 - 0,357 2 2184
B6-vitamin 0,0342 mg 0,034 0,0323 - 0,036 2 2184
Pantotensyre 0,0397 mg 0,039 0,0365 - 0,043 4 2184
Biotin 1,85 µg 1,85 1,7 - 2 2 2184
Folat 15,7 µg 15,65 15,5 - 15,8 2 2184
C-vitamin 7,44 mg 7,44 7,44 - 7,44 2 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 170 mg 170,0 160 - 180 2 2184
Kalium 255 mg 255,0 250 - 260 2 2184
Calcium 45,5 mg 45,5 45 - 46 2 2184
Magnesium 31,5 mg 31,5 31 - 32 2 2184
Jern 1,45 mg 1,45 1,4 - 1,5 2 2184
Kobber 0,225 mg 0,225 0,22 - 0,23 2 2184
Zink 0,750 mg 0,75 0,74 - 0,76 2 2184
Mangan 0,360 mg 0,36 0,35 - 0,37 2 2184
Krom 0 µg - 5 2 2184
Molybdæn 85,5 µg 85,5 84 - 87 2 2184
Selen 1,60 µg 1,6 1,3 - 1,9 2 2184
Fosfor 97,0 mg 97,0 95 - 99 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 29,0 µg 29,0 29 - 29 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,200 µg 0,2 0,2 - 0,2 2 2184
Cadmium 0 µg - 0,1 2 2184
Bly 0,500 µg 0,5 0,5 - 0,5 2 2184
Sum mineraler 600 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0,300 g 0,3 0,3 - 0,3 2 2184
Sum monosakkarider 0,300 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0,650 g 0,65 0,6 - 0,7 2 2184
Sum disakkarider 0,650 g 1003
Sum sukkerarter 0,950 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 5,65 g 5,65 4,9 - 6,4 2 2184
Uopløselige kostfibre 5,0 g 5,0 4,97 - 5,03 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 2,2 g 2,245 2,18 - 2,31 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,8 g 0,79 0,73 - 0,85 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,150 2184
Isoleucin 333 2184
Leucin 607 2184
Lysin 504 2184
Methionin 78 2184
Cystin 67 2184
Phenylalanin 428 2184
Tyrosin 230 2184
Threonin 305 2184
Tryptofan 88 2184
Valin 383 2184
Arginin 399 2184
Histidin 204 2184
Alanin 301 2184
Asparaginsyre 855 2184
Glutaminsyre 1070 2184
Glycin 279 2184
Prolin 266 2184
Serin 446 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Sum essentielle Aminosyrer 2928,8
Sum ikke essentielle aminosyrer 3905,5
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 34,9 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 10 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby