DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1813
Kikærter, lyse, dampede, spiseklare
Engelsk navn
Chickpeas, steamed, ready to eat
Taxonomisk navn
Cicer arietinum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 627 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 627 kJ 1003
Energi (kcal) 150 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 150 kcal 1003
Protein 8,5 g 8,532 8,53 - 8,53 2 2184
Protein fra Aminosyrer 8,2 g 1003
Protein, deklaration 9,9 g 9,875 9,87 - 9,87 2 2184
Kulhydrat difference 28,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 17,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 15,8 g 1003
Kostfibre 10,8 g 1003
Fedt 2,8 g 2,8 2,8 - 2,8 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,24 g 2 1003
Aske 1,4 g 1,37 1,36 - 1,38 2 2184
Tørstof 40,7 g 40,68 40,6 - 40,7 2 2184
Vand 59,3 g 59,32 59,2 - 59,3 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,22 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 7,33 µg 7,33 7,15 - 7,51 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,996 α-TE
alfa-Tokoferol 0,996 mg 0,996 0,992 - 1 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 4,38 mg 4,38 4,35 - 4,41 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 2,27 µg 2,265 2,18 - 2,35 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0810 mg 0,081 0,08 - 0,082 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0936 mg 0,093 0,09 - 0,0972 2 2184
Niacinækvivalent 2,28 NE 1003
Niacin 0,420 mg 0,42 0,409 - 0,431 2 2184
B6-vitamin 0,0980 mg 0,098 0,093 - 0,103 2 2184
Pantotensyre 0,361 mg 0,360 0,343 - 0,378 4 2184
Biotin 8,25 µg 8,25 8,1 - 8,4 2 2184
Folat 37,5 µg 37,45 37,3 - 37,6 2 2184
C-vitamin 0 mg - 0,5 2 2184
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 95,5 mg 95,5 94 - 97 2 2184
Kalium 390 mg 390,0 390 - 390 2 2184
Calcium 51,5 mg 51,5 50 - 53 2 2184
Magnesium 57,5 mg 57,5 57 - 58 2 2184
Jern 1,85 mg 1,85 1,8 - 1,9 2 2184
Kobber 0,345 mg 0,345 0,34 - 0,35 2 2184
Zink 1,60 mg 1,6 1,6 - 1,6 2 2184
Mangan 1,000 mg 1,0 1 - 1 2 2184
Krom 0 µg - 5 2 2184
Molybdæn 130 µg 130,0 130 - 130 2 2184
Selen 2,80 µg 2,8 2,7 - 2,9 2 2184
Fosfor 150 mg 150,0 150 - 150 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 53,5 µg 53,5 53 - 54 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,800 µg 0,8 0,8 - 0,8 2 2184
Cadmium 0 µg - 0,1 2 2184
Bly 0,400 µg 0,4 0,4 - 0,4 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0,2 0,2 - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0 g - 0,2 2 2184
Sum monosakkarider 0,200 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2184
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,200 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 7,80 g 7,8 7,7 - 7,9 2 2184
Uopløselige kostfibre 6,4 g 6,395 6,31 - 6,48 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,7 g 1,71 1,64 - 1,78 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 2,7 g 2,74 2,74 - 2,74 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,580 2184
Isoleucin 404 2184
Leucin 737 2184
Lysin 667 2184
Methionin 145 2184
Cystin 137 2184
Phenylalanin 583 2184
Tyrosin 307 2184
Threonin 376 2184
Tryptofan 112 2184
Valin 448 2184
Arginin 900 2184
Histidin 256 2184
Alanin 422 2184
Asparaginsyre 1130 2184
Glutaminsyre 1570 2184
Glycin 396 2184
Prolin 366 2184
Serin 510 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 42,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 2 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby