DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1847
Pommes frites, bølgeskårne, dybfrost
Engelsk navn
French fries, crinkle-cut, frozen
Taxonomisk navn
Solanum tuberosum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 543 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 543 kJ 1003
Energi (kcal) 129 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 129 kcal 1003
Protein 2,3 g 2,25 2,25 - 2,25 2 2183
Protein fra Aminosyrer 1,7 g 1003
Protein, deklaration 2,3 g 2,25 2,25 - 2,25 2 2183
Kulhydrat difference 23,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 21,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 21,1 g 1003
Kostfibre 2,6 g 1003
Fedt 3,4 g 3,4 3,3 - 3,5 2 2183
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,08 g 2 1003
Aske 1,0 g 1,025 1,02 - 1,03 2 2183
Tørstof 30,3 g 30,34 30,3 - 30,3 2 2183
Vand 69,7 g 69,65 69,6 - 69,6 2 2183
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 2 2183
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,638 α-TE
alfa-Tokoferol 0,638 mg 0,638 0,587 - 0,689 2 2183
K1-vitamin 0 µg - 0,8 2 2183
Thiamin (B1-vitamin) 0,0640 mg 0,064 0,062 - 0,066 2 2183
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0207 mg 0,020 0,0201 - 0,0213 2 2183
Niacinækvivalent 0,971 NE 1003
Niacin 0,565 mg 0,565 0,547 - 0,583 2 2183
B6-vitamin 0,0951 mg 0,095 0,0945 - 0,0957 2 2183
Pantotensyre 0,338 mg 0,338 0,323 - 0,353 4 2183
Biotin 0 µg - 1 2 2183
Folat 18,7 µg 18,65 17,5 - 19,8 2 2183
C-vitamin 10,9 mg 10,92 9,84 - 12 2 2183
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 33,0 mg 33,0 32 - 34 2 2183
Kalium 470 mg 470,0 460 - 480 2 2183
Calcium 7,80 mg 7,8 7,6 - 8 2 2183
Magnesium 20,5 mg 20,5 20 - 21 2 2183
Jern 0,460 mg 0,46 0,45 - 0,47 2 2183
Kobber 0,0900 mg 0,09 0,09 - 0,09 2 2183
Zink 0,310 mg 0,31 0,3 - 0,32 2 2183
Mangan 0,0905 mg 0,090 0,088 - 0,093 2 2183
Krom 0 µg - 2 2 2183
Molybdæn 9,70 µg 9,7 9,4 - 10 2 2183
Selen 0 µg - 1 2 2183
Fosfor 67,5 mg 67,5 67 - 68 2 2183
Jod 0 µg - 5 2 2183
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2183
Glukose 0,300 g 0,3 0,3 - 0,3 2 2183
Sum monosakkarider 0,300 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2183
Maltose 0 g - 0,2 2 2183
Sakkarose 0,1000 g 0,2 - 0,2 2 2183
Sum disakkarider 0,1000 g 1003
Sum sukkerarter 0,400 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 16,7 g 16,7 16 - 17,4 2 2183
Uopløselige kostfibre 1,5 g 1,5 1,4 - 1,6 2 2183
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1,1 1 - 1,2 2 2183
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,6 2 2183
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2183
C6:0 0,000 0,0 2183
C8:0 0,000 0,0 2183
C10:0 0,000 0,0 2183
C12:0 0,000 0,0 2183
C13:0 0,000 0,0 2183
C14:0 0,000 0,0 2183
C15:0 0,000 0,0 2183
C16:0 0,193 6,71 2183
C17:0 0,000 0,0 2183
C18:0 0,000 0,0 2183
C20:0 0,000 0,0 2183
C21:0 0,000 0,0 2183
C22:0 0,000 0,0 2183
C23:0 0,000 0,0 2183
C24:0 0,000 0,0 2183
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2183
C14:1,n-5 0,000 0,0 2183
C15:1,n-5 0,000 0,0 2183
C16:1,n-7 0,000 0,0 2183
C17:1,n-7 0,000 0,0 2183
C18:1,n-7 0,000 0,0 2183
C18:1,n-9 1,398 48,6 2183
C18:1,n-12 0,000 0,0 2183
C20:1,n-9 0,000 0,0 2183
C20:1,n-11 0,000 0,0 2183
C22:1,n-9 0,000 0,0 2183
C22:1,n-11 0,000 0,0 2183
C24:1,n-9 0,000 0,0 2183
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2183
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2183
C18:1,trans 0,000 0,0 2183
C20:1,trans 0,000 0,0 2183
C22:1,trans 0,000 0,0 2183
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,280 44,5 2183
C18:2,konjugeret 0,000 0,0 2183
C18:3,n-3 0,000 0,0 2183
C18:3,n-6 0,000 0,0 2183
C18:4,n-3 0,000 0,0 2183
C20:2,n-6 0,000 0,0 2183
C20:3,n-3 0,000 0,0 2183
C20:3,n-6 0,000 0,0 2183
C20:4,n-3 0,000 0,0 2183
C20:4,n-6 0,000 0,0 2183
C20:5,n-3 0,000 0,0 2183
C21:5,n-3 0,000 2183
C22:2,n-6 0,000 0,0 2183
C22:3,n-3 0,000 0,0 2183
C22:4,n-6 0,000 0,0 2183
C22:5,n-3 0,000 0,0 2183
C22:5,n-6 0,000 0,0 2183
C22:6,n-3 0,000 0,0 2183
C18:2,trans 0,000 0,0 2183
C18:3,trans 0,000 0,0 2183
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 2183
Sum mættede fedtsyrer 0,193 6,71 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,398 48,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,280 44,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 0,000 2183
Sum fedtsyrer 2,871 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,280 44,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,360 2183
Isoleucin 73 2183
Leucin 129 2183
Lysin 124 2183
Methionin 38 2183
Cystin 27 2183
Phenylalanin 96 2183
Tyrosin 73 2183
Threonin 77 2183
Tryptofan 24 2183
Valin 114 2183
Arginin 104 2183
Histidin 39 2183
Alanin 79 2183
Asparaginsyre 407 2183
Glutaminsyre 342 2183
Glycin 74 2183
Prolin 79 2183
Serin 74 2183
Hydroxyprolin 0 2183
Ornitin 0 2183
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 19,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 6 2183
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,845 4 2183

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby