DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1863
Appelsinjuice
Engelsk navn
Orange juice
Taxonomisk navn
Citrus × sinensis (Linnaeus, 1753) (Osbeck, 1765)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 181 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 155 kJ 1003
Energi (kcal) 43 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 37 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,675 0,481 - 0,806 21 2195
Protein, deklaration 0,7 g 0,675 0,481 - 0,806 21 2195
Kulhydrat difference 10,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 9,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,3 g 1003
Kostfibre 0,5 g 0,453 0,378 - 0,528 2 2195
Fedt 0,0 g - 0,5 2 2195
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,00 g 21 1003
Aske 0,4 g 0,36 0,29 - 0,43 21 2195
Tørstof 11,3 g 11,28 9,98 - 11,8 21 2195
Vand 88,7 g 88,72 88,1 - 90 21 2195
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,80 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 10,8 µg 10,8 6,6 - 16,3 21 2195
D-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,200 mg 1 2187
K1-vitamin 0,1000 µg 1 2187
K-vitamin 0,1000 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0721 mg 0,072 0,06 - 0,079 9 2195
Riboflavin (B2-vitamin) 0 mg - 0,02 9 2195
Niacinækvivalent 0,260 NE 1003
Niacin 0,260 mg 0,25 0,173 - 0,41 21 2195
B6-vitamin 0,0476 mg 0,053 0,042 - 0,061 9 2195
Pantotensyre 0,137 mg 0,15 0,087 - 0,17 21 2195
Biotin 0,700 µg 0,71 0,44 - 1,01 21 2195
Folat 24,0 µg 1 2187
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 34,0 mg 1003
Ascorbinsyre 32,5 mg 34,0 19,7 - 44 21 2195
Dehydroascorbinsyre 1,47 mg 0,58 0,27 - 4,2 21 2195
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,870 mg 0,98 0,208 - 2,62 21 2195
Kalium 171 mg 174,0 141 - 198 21 2195
Calcium 13,2 mg 13,8 7 - 20,8 21 2195
Magnesium 9,86 mg 9,8 8,5 - 12,2 21 2195
Jern 0,0719 mg 0,071 0,045 - 0,098 21 2195
Kobber 0,0296 mg 0,031 0,016 - 0,051 21 2195
Zink 0,0120 mg 0,033 - 0,104 21 2195
Mangan 0,0279 mg 0,028 0,019 - 0,039 21 2195
Krom 0 µg - 2 4 2195
Selen 1,63 µg 1,415 1,13 - 3,7 4 2195
Fosfor 16,1 mg 16,3 12,3 - 17,8 21 2195
Jod 0,697 µg 0,56 0,252 - 3,83 21 2195
Nikkel 0,745 µg 0,605 0,45 - 1,77 4 2195
Sum mineraler 211 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,32 g 2,38 1,9 - 2,6 21 2195
Galaktose 0 g 1 2187
Glukose 2,04 g 2,06 1,69 - 2,31 21 2195
Sum monosakkarider 4,35 g 1003
Laktose 0 g 1 1655
Maltose 0 g 1 2187
Sakkarose 3,90 g 3,83 3,32 - 4,8 21 2195
Sum disakkarider 3,90 g 1003
Sum sukkerarter 8,26 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,105 2195
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 6,20 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267
Massefylde 1,0 21 2195
pH 3,7 21 2195

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby