DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 205
Hvidløg, rå
Engelsk navn
Garlic, raw
Taxonomisk navn
Allium sativum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 669 kJ 1003
Energi (kcal) 158 kcal 1003
Protein 6,4 g 5,9 - 6,9 8 1342
Protein fra Aminosyrer 3,8 g 1003
Protein, deklaration 6,4 g 5,9 - 6,9 8 1342
Kulhydrat difference 33,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 30,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 30,9 g 1003
Kostfibre 2,1 g 1938
Fedt 0,5 g 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 8 1003
Aske 1,5 g 1342
Tørstof 41,4 g 40,4 - 42,4 8 1342
Vand 58,6 g 57,6 - 59,6 8 1342
Nitrogen 1,024 g 0,944 - 1,1 8 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,01000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,01000 mg 1379
Thiamin (B1-vitamin) 0,200 mg 1 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,110 mg 1 1938
Niacinækvivalent 1,79 NE 1003
Niacin 0,700 mg 1 1938
B6-vitamin 1,24 mg 1938
Pantotensyre 0,596 mg 1938
Folat 103 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 8,21 mg 1003
Ascorbinsyre 8,21 mg 7,31 - 9,27 5 1836
Cholin 23,2 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 17,0 mg 8 1938
Kalium 401 mg 8 1938
Calcium 20,6 mg 15,3 - 28,8 6 1015
Magnesium 25,0 mg 8 1938
Jern 1,70 mg 1 1938
Kobber 0,299 mg 1938
Zink 1,16 mg 1938
Mangan 1,67 mg 1938
Selen 2,00 µg 1864
Fosfor 160 mg 96,4 - 187 6 1015
Jod 0,153 µg 0,183 - 0,61 14 T 716.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Crude fibre 1,50 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,002 0,573 1342
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1938
C16:0 0,087 24,9 1342
C18:0 0,000 0,0 1938
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,011 3,15 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,230 65,6 1342
C18:3,n-3 0,020 5,73 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,089 25,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,011 3,15 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,250 71,3 1003
Sum fedtsyrer 0,350 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 5,73 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,230 65,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 215 210 1342
Leucin 307 300 1342
Lysin 276 270 1342
Methionin 76 74 1342
Cystin 65 63 1342
Phenylalanin 184 180 1342
Tyrosin 81 79 1342
Threonin 154 150 1342
Tryptofan 66 64 1342
Valin 287 280 1342
Arginin 635 620 1342
Histidin 113 110 1342
Alanin 133 130 1342
Asparaginsyre 492 480 1342
Glutaminsyre 809 790 1342
Glycin 205 200 1342
Prolin 100 98 1342
Serin 195 190 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 19 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby