DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 222
Tamarind, rå
Engelsk navn
Tamarind, Indian date, raw
Taxonomisk navn
Tamarindus indica (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1086 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 770 kJ 1003
Energi (kcal) 256 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 182 kcal 1003
Protein 2,8 g 1938
Protein, deklaration 2,8 g 1938
Kulhydrat difference 62,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 57,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 38,8 g 1003
Kostfibre 5,1 g 1938
Fedt 0,6 g 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 3 1003
Aske 2,7 g 1938
Tørstof 68,6 g 1938
Vand 31,4 g 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 18,0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,428 mg 6 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,152 mg 5 1938
Niacinækvivalent 2,24 NE 1003
Niacin 1,94 mg 5 1938
B6-vitamin 0,0660 mg 1 1938
Pantotensyre 0,143 mg 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 3,50 mg 1003
Ascorbinsyre 3,50 mg 6 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 28,0 mg 3 1938
Kalium 628 mg 3 1938
Calcium 74,0 mg 1938
Magnesium 92,0 mg 1 1938
Jern 2,80 mg 1938
Zink 1,000 mg 1 2142
Selen 1,000 µg 1 2132
Fosfor 113 mg 1938
Jod 1,000 µg 1 2142
Sum mineraler 938 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 38,8 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Crude fibre 5,10 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,006 1,47 1342
C16:0 0,149 35,3 1342
C18:0 0,053 12,6 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,160 38,1 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,052 12,4 1342
C18:3,n-3 0,000 0,0 1938
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,208 49,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,160 38,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,052 12,4 1003
Sum fedtsyrer 0,420 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,052 12,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,448 1938
Lysin 139 310 1342
Methionin 14 31 1342
Tryptofan 18 40 1342
Sum essentielle Aminosyrer 170,688
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 8,60 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 66 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby