DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 225
Æg, høne, æggehvide, tørret
Engelsk navn
Eggs, chicken, egg white, dried
Taxonomisk navn
Gallus domesticus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,830
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1516 kJ 1003
Energi, kcal 357 kcal 1003
Nitrogen, total 13,170 g 13,17 13 - 13,3 2 2071
Protein, videnskabelig 82,3 g 82,3125 81,5 - 83,1 2 2071
Protein, deklaration 82,3 g 82,3125 81,5 - 83,1 2 2071
Kulhydrat, difference 6,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 6,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 6,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt, total 0,0 g 0 2 2071
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,1 g 5,1 4,94 - 5,26 2 2071
Tørstof 94,3 g 94,25 94 - 94,5 2 2071
Vand 5,8 g 5,75 5,5 - 6 2 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-tokoferol 0,1000 mg 1 2071
B1-vitamin 0,0150 mg 0,015 0,014 - 0,016 2 2071
B2-vitamin, riboflavin 2,53 mg 2,53 2,51 - 2,55 2 2071
Niacinækvivalent 22,0 NE 1003
Niacin 0,890 mg 1 2071
B6-vitamin 0,0150 mg 1 2071
Pantothensyre 0,665 mg 0,665 0,65 - 0,68 2 2071
Biotin 94,3 µg 94,25 94 - 94,5 2 2071
Folat 18,0 µg 2 1938
B12-vitamin 0,120 µg 1 2071
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
beta-caroten 0 µg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1040 mg 1037 1010 - 1050 2 2071
Natrium, Na 1590 mg 1585 1570 - 1600 2 2071
Kalium, K 604 mg 604 570 - 638 2 2071
Calcium, Ca 36,5 mg 36,5 23 - 50 2 2071
Magnesium, Mg 40,5 mg 40,5 38 - 43 2 2071
Fosfor, P 106 mg 105,5 101 - 110 2 2071
Jern, Fe 0,145 mg 0,145 0,14 - 0,15 2 2071
Kobber, Cu 0,125 mg 0,125 0,12 - 0,13 2 2071
Zink, Zn 0,0700 mg 0,07 0,06 - 0,08 2 2071
Jod, I 22,5 µg 22,5 21 - 24 2 2071
Mangan, Mn 0,00700 mg 0,007 0,003 - 0,011 2 2071
Chrom, Cr 2,03 µg 2,025 0,95 - 3,1 2 2071
Selen, Se 75,5 µg 75,5 68 - 83 2 2071
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1342
C6:0 0,000 0 1342
C8:0 0,000 0 1342
C10:0 0,000 0 1342
C12:0 0,000 0 1342
C14:0 0,000 0 1342
C16:0 0,000 0 1342
C18:0 0,000 0 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1342
C18:1,n-9 0,000 0 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1342
C22:1,n-9 0,000 0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,000 0 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1342
C20:4,n-6 0,000 0 1342
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1342
C22:5,n-3 0,000 0 1342
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,000 0 1003
Sum monoumættede 0,000 0 1003
Sum polyumættede 0,000 0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 16 mg 16 12 - 20 2 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 5010 380 1342
Leucin 7110 540 1342
Lysin 5140 390 1342
Methionin 3160 240 1342
Cystin 2110 160 1342
Phenylalanin 5140 390 1342
Tyrosin 3290 250 1342
Threonin 3690 280 1342
Tryptofan 1260 96 1342
Valin 6190 470 1342
Arginin 4740 360 1342
Histidin 1840 140 1342
Alanin 5270 400 1342
Asparaginsyre 7240 550 1342
Glutaminsyre 11500 870 1342
Glycin 3030 230 1342
Prolin 3030 230 1342
Serin 6060 460 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby