Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 225
Æg, høne, æggehvide, tørret
Engelsk navn
Eggs, chicken, egg white, dried
Taxonomisk navn
Gallus domesticus
Synonymer
hvide, Æggehvider
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,830
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1516 kJ 1003
Energi, kcal 362 kcal 1003
total-N 13,170 g 13,170 13,04 - 13,30 2 2071
Protein, total 82,3 g 82,3 81,500 - 83,125 2 2071
Protein, deklaration 82,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 6,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 6,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 6,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1938
Fedt, total 0,0 g 0,0 2 2071
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,1 g 5,1 4,94 - 5,26 2 2071
Tørstof 94,3 g 94,3 94,0 - 94,5 2 2071
Vand 5,8 g 5,8 5,500 - 6,000 2 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
ß-caroten 0 µg 1938
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 1 2071
B1-vitamin 0,015 mg 0,015 0,014 - 0,016 2 2071
B2-vitamin, riboflavin 2,53 mg 2,53 2,51 - 2,55 2 2071
Niacin 22,0 NE 1003
niacin 0,890 mg 1 2071
B6-vitamin 0,015 mg 1 2071
Pantothensyre 0,665 mg 0,665 0,65 - 0,68 2 2071
Biotin 94,3 µg 94,3 94,0 - 94,5 2 2071
Folat 18,0 µg 2 1938
B12-vitamin 0,120 µg 1 2071
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1037 mg 1037 1016 - 1058 2 2071
Natrium, Na 1585 mg 1585 1570 - 1600 2 2071
Kalium, K 604 mg 604 570 - 638 2 2071
Calcium, Ca 36,5 mg 36,5 23 - 50 2 2071
Magnesium, Mg 40,5 mg 40,5 38 - 43 2 2071
Phosphor, P 106 mg 106 101 - 110 2 2071
Jern, Fe 0,145 mg 0,145 0,14 - 0,15 2 2071
Kobber, Cu 0,125 mg 0,125 0,12 - 0,13 2 2071
Zink, Zn 0,070 mg 0,070 0,06 - 0,08 2 2071
Jod, I 22,5 µg 22,5 21 - 24 2 2071
Mangan, Mn 0,007 mg 0,007 0,003 - 0,011 2 2071
Chrom, Cr 2,03 µg 2,03 0,95 - 3,1 2 2071
Selen, Se 75,5 µg 75,5 68 - 83 2 2071
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 1342
C6:0 0,000 1342
C8:0 0,000 1342
C10:0 0,000 1342
C12:0 0,000 1342
C14:0 0,000 1342
C16:0 0,000 1342
C18:0 0,000 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 1342
C18:1,n-9 0,000 1342
C20:1,n-11 0,000 1342
C22:1,n-9 0,000 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 1342
C18:3,n-3 0,000 1342
C18:4,n-3 0,000 1342
C20:4,n-6 0,000 1342
C20:5,n-3 0,000 1342
C22:5,n-3 0,000 1342
C22:6,n-3 0,000 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,000 1003
Sum monoumættede 0,000 1003
Sum polyumættede 0,000 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 1003
Fedtsyrer, total 0,000 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 16 mg 6 12 - 20 2 1938, 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 5010 380 1342
Leucin 7110 540 1342
Lysin 5140 390 1342
Methionin 3160 240 1342
Cystin 2110 160 1342
Phenylalanin 5140 390 1342
Tyrosin 3290 250 1342
Threonin 3690 280 1342
Tryptofan 1260 96 1342
Valin 6190 470 1342
Arginin 4740 360 1342
Histidin 1840 140 1342
Alanin 5270 400 1342
Asparaginsyre 7240 550 1342
Glutaminsyre 11500 870 1342
Glycin 3030 230 1342
Prolin 3030 230 1342
Serin 6060 460 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby