DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 281
Skærekage, formkage, uspec.
Engelsk navn
Plain cake, average values
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70
FCF 0,930
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1775 kJ 1003
Energi, kcal 424 kcal 1003
Nitrogen, total 0,798 g 0,78 0,662 - 0,94 11 1962
Protein, videnskabelig 4,6 g 4,446 3,77 - 5,35 11 1962
Protein, deklaration 5,0 g 4,875 4,13 - 5,87 11 1962
Kulhydrat, difference 56,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 55,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 53,1 g 1003
Kostfibre 1,3 g 1,29 0,89 - 1,85 11 1962
Fedt, total 20,2 g 20,7 16,7 - 26,2 13 1818, 1962
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,3 g 1,27 0,78 - 1,84 11 1962
Tørstof 82,7 g 82,7 78,5 - 87,3 11 1962
Vand 17,3 g 17,3 12,7 - 21,5 11 1962
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 128 RE 1003
Retinol 126 µg 1347
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-tokoferol 0,500 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0460 mg 1003
thiamin 0,0460 mg 1 1962
B2-vitamin, riboflavin 0,0810 mg 0,081 0,081 - 0,081 1 1962
Niacinækvivalent 0,918 NE 1003
Niacin 0,410 mg 1 1962
B6-vitamin 0,0470 mg 1 1962
Pantothensyre 0 mg 1 1962
Biotin 4,00 µg 1 1962
Folat 7,30 µg 1 1962
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 20,0 µg 1347
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 328 mg 323 227 - 431 11 1962
Natrium, Na 384 mg 369 175 - 580 11 1962
Kalium, K 132 mg 1 1962
Calcium, Ca 46,0 mg 1 1962
Magnesium, Mg 14,0 mg 1 1962
Fosfor, P 117 mg 1 1962
Jern, Fe 1,27 mg 1 1962
Kobber, Cu 0,0840 mg 1 1962
Zink, Zn 0,428 mg 1 1962
Jod, I 8,50 µg 1 1962
Mangan, Mn 0,200 mg 1 1962
Chrom, Cr 7,80 µg 1 1962
Selen, Se 3,80 µg 1 1962
Nikkel, Ni 13,0 µg 1 1962
Cadmium, Cd 1,000 µg 1 1962
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,180 g 0,173 0,03 - 0,36 11 1962
Glukose 0,602 g 0,68 0,085 - 1,01 11 1962
Monosaccharider, total 0,782 g 1003
Laktose 0,732 g 0,113 0,052 - 2,8 11 1962
Maltose 0,630 g 0,65 0,039 - 1,31 11 1962
Sakkarose 33,8 g 33 31 - 38 11 1962
Disaccharider, total 35,2 g 1003
Sukkerarter, total 35,9 g 1003
Stivelse 17,2 g 16,2 13,8 - 20,3 11 1962
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1962
C6:0 0,000 0 1962
C8:0 0,056 0,296 1962
C10:0 0,042 0,224 1962
C12:0 0,509 2,71 1962
C14:0 0,253 1,34 1962
C15:0 0,000 0 1962
C16:0 3,822 20,3 1962
C17:0 0,000 0 1962
C18:0 0,993 5,29 1962
C20:0 0,031 0,164 1962
C22:0 0,000 0 1962
C24:0 0,000 0 1962
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1962
C16:1,n-7 0,000 0 1962
C17:1,n-7 0,000 0 1962
C18:1,n-9 7,804 41,6 1962
C18:1,n-7 0,360 1,92 1962
C20:1,n-11 0,117 0,625 1962
C22:1,n-9 0,032 0,168 1962
C22:1,n-11 0,000 0 1962
C24:1,n-9 0,000 0 1962
C16:1,trans 0,000 0 1962
C18:1,trans 0,237 1,26 1962
C20:1,trans 0,000 0 1962
C22:1,trans 0,000 0 1962
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,650 19,4 1962
C18:2,conjugerede 0,000 0 1962
C18:3,n-3 (ALA) 0,800 4,26 1962
C18:3,n-6 0,000 0 1962
C18:4,n-3 0,000 0 1962
C20:2,n-6 0,000 0 1962
C20:4,n-3 0,000 0 1962
C20:4,n-6 0,000 0 1962
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1962
C22:5,n-3 0,000 0 1962
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1962
C18:2,trans 0,041 0,221 1962
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1962
Sum mættede 5,706 30,4 1003
Sum monoumættede 8,313 44,3 1003
Sum polyumættede 4,450 23,7 1003
Transfedtsyrer, total 0,278 1,48 1003
Fedtsyrer, total 18,747 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,800 4,26 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,650 19,4 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 240 300 T 359
Leucin 375 470 T 359
Lysin 216 270 T 359
Methionin 104 130 T 359
Cystin 88 110 T 359
Phenylalanin 255 320 T 359
Tyrosin 120 150 T 359
Threonin 168 210 T 359
Tryptofan 55 69 T 359
Valin 271 340 T 359
Arginin 224 280 T 359
Histidin 112 140 T 359
Alanin 200 250 T 359
Asparaginsyre 327 410 T 359
Glutaminsyre 1170 1470 T 359
Glycin 168 210 T 359
Prolin 383 480 T 359
Serin 287 360 T 359

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby