Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 285
Linsespirer, rå
Engelsk navn
Lentils, sprouted, raw
Taxonomisk navn
Lens culinaris (L.) Medikus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,775
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 522 kJ 1003
Energi, kcal 125 kcal 1003
total-N 1,434 g 9 1938
Protein, total 9,0 g 9 1938
Protein, deklaration 9,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 22,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 19,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 19,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 3,1 g 1342
Fedt, total 0,6 g 9 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 9 1938
Tørstof 32,7 g 9 1938
Vand 67,3 g 9 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 30,0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,228 mg 9 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,128 mg 9 1938
Niacin 1,13 NE 1003
niacin 1,13 mg 9 1938
B6-vitamin 0,190 mg 9 1938
Pantothensyre 0,578 mg 9 1938
Folat 100 µg 9 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 16,5 mg 1003
L-ascorbinsyre 16,5 mg 9 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 11,0 mg 9 1938
Kalium, K 322 mg 9 1938
Calcium, Ca 25,0 mg 9 1938
Magnesium, Mg 37,0 mg 9 1938
Phosphor, P 173 mg 9 1938
Jern, Fe 3,21 mg 9 1938
Kobber, Cu 0,352 mg 9 1938
Zink, Zn 1,51 mg 9 1938
Mangan, Mn 0,506 mg 9 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 3,05 g 2,73 - 3,37 9 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,058 13,6 1342
C18:0 0,007 1,58 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,116 27,3 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,202 47,5 1342
C18:3,n-3 0,043 9,97 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,065 15,3 1003
Sum monoumættede 0,116 27,2 1003
Sum polyumættede 0,245 57,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,426 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,043 10,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,202 47,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 330 230 1342
Leucin 631 440 1342
Lysin 703 490 1342
Methionin 105 73 1342
Cystin 330 230 1342
Phenylalanin 445 310 1342
Tyrosin 244 170 1342
Threonin 330 230 1342
Valin 402 280 1342
Arginin 602 420 1342
Histidin 258 180 1342
Alanin 359 250 1342
Asparaginsyre 1430 1000 1342
Glutaminsyre 1250 870 1342
Glycin 315 220 1342
Prolin 359 250 1342
Serin 488 340 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby