DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 302
Hasselnød, tørret
Engelsk navn
Hazelnut, dried
Taxonomisk navn
Corylus avellana (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2712 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2637 kJ 1003
Energi (kcal) 657 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 639 kcal 1003
Protein 13,2 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 12,7 g 1003
Protein, deklaration 15,6 g 1 2128
Kulhydrat difference 19,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,3 g 1003
Kostfibre 9,3 g 1003
Fedt 60,6 g 59,29 58,3 - 65 5 1818, 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,2 g 1 2128
Tørstof 95,4 g 1 2128
Vand 4,6 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,67 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 1 1344, 1655
beta-Caroten 16,0 µg 1 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 22,3 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 22,3 mg 19 - 26 4 1034, 2128
beta-Tokoferol 0,730 mg 1 2128
gamma-Tokoferol 3,38 mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin 10,7 µg 1 2128
K-vitamin 10,7 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,170 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,384 mg 1 2128
Niacinækvivalent 4,09 NE 1003
Niacin 0,587 mg 1 2128
B6-vitamin 0,214 mg 1 2128
Pantotensyre 0,640 mg 1 2128
Biotin 87,8 µg 1 2128
Folat 80,5 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 6,30 mg 1003
Ascorbinsyre 6,30 mg 5 - 7 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium mg 1 2128
Kalium 600 mg 1 2128
Calcium 143 mg 98,7 - 166 7 1015, 2128
Magnesium 155 mg 105 - 177 6 1058, 2128
Jern 2,77 mg 2,65 - 3,2 5 1043, 2128
Kobber 1,40 mg 1 2128
Zink 2,00 mg 1 2128
Mangan 6,93 mg 4,9 - 10 5 1348, 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 7,15 µg 1 2128
Selen 0,650 µg 1 2128
Fosfor 280 mg 1 2128
Jod 0,333 µg 0,0 - 5 6 1055, 2128
Nikkel 190 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 1,000 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Sum mineraler 1180 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,200 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,400 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 2,60 g 1 2128
Sum disakkarider 2,60 g 1003
Sum sukkerarter 3,00 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,320 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 7,9 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,5 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818, 2128
C6:0 0,000 0,0 1818, 2128
C8:0 0,000 0,0 1818, 2128
C10:0 0,000 0,0 1818, 2128
C12:0 0,000 0,0 1818, 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 0,000 0,0 1818, 2128
C15:0 2128
C16:0 3,068 5,21 1818, 2128
C17:0 0,000 0,0 1818, 2128
C18:0 1,316 2,23 1818, 2128
C20:0 0,056 0,0945 1818, 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 0,000 0,0 1818, 2128
C23:0 2128
C24:0 0,000 0,0 1818, 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818, 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 0,103 0,175 1818, 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 0,120 0,203 1818, 2128
C18:1,n-9 47,859 81,3 1818, 2128
C20:1,n-9 0,096 0,162 2128
C20:1,n-11 0,091 0,155 1818, 2128
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818, 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818, 2128
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818, 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 6,044 10,2 1818, 2128
C18:3,n-3 0,059 0,0996 1818, 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818, 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818, 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 1818, 2128
Sum mættede fedtsyrer 4,440 7,55 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 48,268 82 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 6,102 10,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 58,811 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,059 0,0996 1003
Sum n-6 fedtsyrer 6,044 10,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,490 2128
Isoleucin 519 2128
Leucin 1020 2128
Lysin 435 2128
Methionin 201 2128
Cystin 245 2128
Phenylalanin 667 2128
Tyrosin 434 2128
Threonin 458 2128
Tryptofan 210 2128
Valin 683 2128
Arginin 2030 2128
Histidin 374 2128
Alanin 694 2128
Asparaginsyre 1560 2128
Glutaminsyre 3270 2128
Glycin 689 2128
Prolin 559 2128
Serin 657 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 4567
Sum ikke essentielle aminosyrer 10138
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,210 mg 2 1487
Cholin 45,6 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,210 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 5,30 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,971 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby