Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 328
Pistacienød, tørret
Engelsk navn
Pistachio nuts, dried
Taxonomisk navn
Pistacia vera L.
Synonymer
Pistacienødder
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 50
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,953
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2377 kJ 1003
Energi, kcal 568 kcal 1003
total-N 3,889 g 3,660 - 4,170 8 1938
Protein, total 20,6 g 19,398 - 22,101 8 1938
Protein, deklaration 24,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 28,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 17,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 14,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 10,3 g 8,0 - 11,5 8 1938
Fedt, total 44,4 g 40,90 - 46,70 8 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,0 g 2,80 - 3,20 8 1938
Tørstof 96,0 g 95,000 - 96,600 8 1938
Vand 4,0 g 3,400 - 5,000 8 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 140 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,870 mg 1 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,160 mg 1 1938
Niacin 6,03 NE 1003
niacin 1,30 mg 1 1938
B6-vitamin 1,70 mg 1 1938
Pantothensyre 0,520 mg 1 1938
Folat 51,0 µg 1 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 5,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,00 mg 1 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,00 mg 1 1938
Kalium, K 1025 mg 881 - 1090 8 1938
Calcium, Ca 107 mg 100 - 123 8 1938
Magnesium, Mg 121 mg 1 1938
Phosphor, P 490 mg 1 1938
Jern, Fe 4,15 mg 3,83 - 5,04 8 1938
Kobber, Cu 1,30 mg 1 1938
Zink, Zn 2,20 mg 1 1938
Mangan, Mn 1,20 mg 1 1938
Chrom, Cr 6,90 µg 1 1079
Selen, Se 4,70 µg 1 1079
Nikkel, Ni 100 µg 1 1079
Kviksølv, Hg 0,300 µg 1 1079
Arsen, As 0 µg 1 1079
Cadmium, Cd 0,800 µg 1 1079
Bly, Pb 27,0 µg 1 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 1,88 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,046 0,10 1342
C16:0 4,95 11,7 1342
C18:0 0,583 1,38 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,268 0,63 1342
C18:1,n-9 29,6 69,9 1342
C20:1,n-11 0,203 0,48 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 6,48 15,3 1342
C18:3,n-3 0,231 0,54 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 5,58 13,2 1003
Sum monoumættede 30,1 71,0 1003
Sum polyumættede 6,71 15,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 42,4 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,231 0,54 1003
Sum n-6 fedtsyrer 6,48 15,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 972 250 1342
Leucin 1670 430 1342
Lysin 1280 330 1342
Methionin 381 98 1342
Cystin 506 130 1342
Phenylalanin 1170 300 1342
Tyrosin 700 180 1342
Threonin 739 190 1342
Tryptofan 284 73 1342
Valin 1400 360 1342
Arginin 2180 560 1342
Histidin 544 140 1342
Alanin 1010 260 1342
Asparaginsyre 2100 540 1342
Glutaminsyre 4940 1270 1342
Glycin 1090 280 1342
Prolin 933 240 1342
Serin 1360 350 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby