DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 331
Hirseflager
Engelsk navn
Millet, flakes
Taxonomisk navn
Panicum miliaceum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1566 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1566 kJ 1003
Energi (kcal) 370 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 370 kcal 1003
Protein 12,1 g 11,3 - 13,1 4 1825
Protein, deklaration 13,0 g 12,2 - 14 4 1825
Kulhydrat difference 73,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 71,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 71,0 g 1003
Kostfibre 2,0 g 0,9 - 2,8 4 1825
Fedt 3,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 1003
Aske 0,9 g 0,4 - 1,2 4 1825
Tørstof 90,2 g 89,5 - 90,8 4 1825
Vand 9,8 g 9,2 - 10,5 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0500 mg T 385.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,421 mg 1 T 385.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,290 mg 1 T 385.0
Niacinækvivalent 1,69 NE 1003
Niacin 4,72 mg 1 T 385.0
B6-vitamin 0,750 mg T 385.0
Folat 27,0 µg 1 2135
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,400 mg T 385.0
Kalium 220 mg T 385.0
Calcium 9,50 mg 9 - 10 2 T 385.0
Magnesium 100,0 mg T 385.0
Rubidium 270 µg 240 - 290 2 T 385.0
Jern 4,80 mg 4,7 - 4,9 2 T 385.0
Kobber 0,490 mg 0,44 - 0,53 2 T 385.0
Zink 3,40 mg 3,2 - 3,6 2 T 385.0
Mangan 0,710 mg 0,66 - 0,75 2 T 385.0
Krom 0,800 µg 0,0 - 1,2 3 1079
Molybdæn 10,00 µg 2 T 385.0
Cobolt 2,00 µg 2 T 385.0
Selen 16,0 µg 13 - 21 3 1079
Aluminium 3,20 mg 2,9 - 3,4 2 T 385.0
Silicium 16,0 mg 15 - 17 2 T 385.0
Bor 50,0 µg 30 - 70 2 T 385.0
Fosfor 240 mg 230 - 240 2 T 385.0
Fluor 30,0 µg 10 - 50 2 T 385.0
Brom 40,0 µg 2 T 385.0
Jod 5,00 µg T 385.0
Nikkel 120 µg 48 - 200 3 1079
Kviksølv 0,1000 µg 0,0 - 0,2 3 1079
Arsen 7,90 µg 1,3 - 16 3 1079
Cadmium 1,50 µg 0,6 - 2,3 3 1079
Bly 8,10 µg 4,3 - 15 3 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0,500 g 1 2135
Sum disakkarider 0,1000 g 1 2135
Sum sukkerarter 0,600 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 71,3 g 1 1001
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,723 2132
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,773 2132
Sum flerumættede fedtsyrer 2,134 2132
Sum fedtsyrer 2,640 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,118 2132
Sum n-6 fedtsyrer 2,015 2132
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,075 1825
Isoleucin 840 405 1350
Leucin 1580 762 1350
Lysin 392 189 1350
Methionin 332 160 1350
Phenylalanin 637 307 1350
Threonin 305 147 1350
Tryptofan 102 49 1350
Valin 845 407 1350
Arginin 610 294 1350
Histidin 247 119 1350
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 23,1 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby