Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 34
Makrel, rå
Engelsk navn
Mackerel, raw
Taxonomisk navn
Scomber scombrus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25 2007
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,925
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 780 kJ 1003
Energi, kcal 186 kcal 1003
total-N 2,959 g 2,975 2,61 - 3,23 12 2068
Protein, total 17,8 g 17,9 15,6 - 19,5 12 2068
Protein, deklaration 17,8 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 12,9 g 11,7 1,3 - 29,0 12 2068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1,2 1,01 - 1,60 12 2068
Tørstof 31,9 g 31,4 20,6 - 46,1 12 2068
Vand 68,1 g 68,6 53,900 - 79,400 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 31,8 RE 1003
Retinol 31,7 µg 31,7 16,4 - 47 2 2068
ß-caroten 1,00 µg 1347
D-vitamin 8,07 µg 1003
D3 cholecalciferol 8,07 µg 8,07 7,78 - 8,35 2 2068
25-hydroxycholecalciferol 0 µg 0 2 2068
E-vitamin 0,505 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,505 mg 0,505 0,45 - 0,56 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,140 mg 0,140 0,13 - 0,15 2 2068
B2-vitamin, riboflavin 0,300 mg 0,300 0,27 - 0,33 2 2068
Niacin 11,8 NE 1003
niacin 8,55 mg 8,55 7,1 - 10,0 2 2068
B6-vitamin 0,505 mg 0,505 0,48 - 0,53 2 2068
Pantothensyre 0,430 mg 0,430 0,36 - 0,50 2 2068
Biotin 5,40 µg 5,40 5,4 - 5,4 2 2068
Folat 8,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg T 48
B12-vitamin 11,4 µg 11,4 10,9 - 11,9 2 2068
C-vitamin 0,178 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,178 mg 0,000 <0,5 - 0,71 4 2068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 390 mg 1356
Natrium, Na 105 mg 105 38 - 171 2 2068
Kalium, K 315 mg 315 273 - 356 2 2068
Calcium, Ca 14,6 mg 14,6 10,9 - 18,3 2 2068
Magnesium, Mg 24,4 mg 24,4 22,7 - 26,1 2 2068
Phosphor, P 196 mg 196 171 - 221 2 2068
Jern, Fe 0,780 mg 0,780 0,73 - 0,83 2 2068
Kobber, Cu 0,083 mg 0,083 0,081 - 0,084 2 2068
Zink, Zn 0,940 mg 0,940 0,87 - 1,01 2 2068
Jod, I 20,0 µg 20,0 19 - 21 2 2068
Mangan, Mn 0,015 mg 0,015 0,013 - 0,017 2 2068
Chrom, Cr 5,23 µg 5,23 3,06 - 7,4 2 2068
Selen, Se 36,0 µg 36,0 35 - 37 2 2068
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1356
Cobolt, Co 1,00 µg 1356
Nikkel, Ni 0,785 µg 0,785 0,69 - 0,88 2 2068
Fluor, F 90,0 µg 1356
Silicium, Si 0,500 mg 1356
Aluminium, Al 0,900 mg 1356
Bor, B 70,0 µg 1356
Brom, Br 1900 µg 1356
Kviksølv, Hg 3,91 µg 1,2 - 12,5 53 1851, 1890, 1915
Arsen, As 143 µg 27,0 - 261,2 53 1851, 1890, 1915
Cadmium, Cd 0,454 µg 0,12 - 1,40 53 1851, 1890, 1915
Bly, Pb 0,218 µg 0,0 - 1,4 53 1851, 1890, 1915
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Putrescin 0,160 mg 1 1455
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1356
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 2068
C10:0 0,000 0,00 2068
C12:0 0,000 0,00 2068
C14:0 0,653 6,19 2068
C15:0 0,056 0,53 2068
C16:0 1,59 15,1 2068
C18:0 0,342 3,24 2068
C20:0 0,000 0,00 2068
C22:0 0,000 0,00 2068
C24:0 0,000 0,00 2068
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,424 4,02 2068
C18:1,n-9 1,37 13,0 2068
C18:1,n-7 0,287 2,72 2068
C20:1,n-9 0,881 8,36 2068
C22:1,n-9 0,118 1,12 2068
C22:1,n-11 1,29 12,3 2068
C24:1,n-9 0,113 1,07 2068
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,217 2,06 2068
C18:3,n-3 0,165 1,57 2068
C18:4,n-3 0,400 3,79 2068
C20:2,n-6 0,005 0,04 2068
C20:3,n-6 0,000 0,00 2068
C20:4,n-3 0,107 1,02 2068
C20:4,n-6 0,030 0,28 2068
C20:5,n-3 0,764 7,25 2068
C22:5,n-3 0,144 1,37 2068
C22:6,n-3 1,31 12,4 2068
Andre fedtsyrer 0,276 2,62 2068
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,64 25,0 1003
Sum monoumættede 4,49 42,5 1003
Sum polyumættede 3,14 29,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 10,5 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,89 27,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,252 2,39 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 66 mg 66 59 - 72 2 2068
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 917 310 T 1220
Leucin 1390 470 T 1220
Lysin 1630 550 T 1220
Methionin 533 180 T 1220
Cystin 145 49 T 1220
Phenylalanin 740 250 T 1220
Tyrosin 651 220 T 1220
Threonin 799 270 T 1220
Tryptofan 195 66 T 1220
Valin 1100 370 T 1220
Arginin 1070 360 T 1220
Histidin 858 290 T 1220
Alanin 1100 370 T 1220
Asparaginsyre 1750 590 T 1220
Glutaminsyre 2190 740 T 1220
Glycin 858 290 T 1220
Prolin 621 210 T 1220
Serin 740 250 T 1220

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby