DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 350
Tranebær, rå
Engelsk navn
Cranberry, raw
Taxonomisk navn
Vaccinium oxycoccus (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 177 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 116 kJ 1003
Energi (kcal) 42 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 28 kcal 1003
Protein 0,4 g 0,162 - 0,562 4 1938
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 0,4 g 0,162 - 0,562 4 1938
Kulhydrat difference 12,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,0 g 1003
Kostfibre 4,6 g 4,3 - 4,8 4 1938
Fedt 0,1 g 0,07 - 0,2 4 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,1 g 0,07 - 0,21 4 1938
Tørstof 12,9 g 12,1 - 13,3 4 1938
Vand 87,1 g 86,6 - 87,9 4 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
beta-Caroten 36,0 µg 29 - 41 4 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,60 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,60 mg 1,21 - 1,85 3 T 769.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,0120 mg 0,01 - 0,015 4 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 0,015 - 0,03 4 1938
Niacinækvivalent 0,151 NE 1003
Niacin 0,101 mg 0,097 - 0,11 4 1938
B6-vitamin 0,0570 mg 0,036 - 0,093 4 1938
Pantotensyre 0,295 mg 0,25 - 0,38 4 1938
Folat 1,000 µg 1 - 1 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 13,3 mg 1003
Ascorbinsyre 13,3 mg 11,8 - 17 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 0,0 - 4 4 1938
Kalium 85,0 mg 79 - 91 4 1938
Calcium 8,00 mg 7 - 9 4 1938
Magnesium 6,00 mg 6 - 6 4 1938
Jern 0,250 mg 0,19 - 0,39 4 1938
Kobber 0,0610 mg 0,057 - 0,067 4 1938
Zink 0,1000 mg 0,09 - 0,12 4 1938
Mangan 0,360 mg 0,327 - 0,433 4 1938
Selen 0 µg 4 T 769.0
Fosfor 13,0 mg 11 - 14 4 1938
Jod 0,150 µg 0,06 - 0,17 4 T 769.0
Sum mineraler 114 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,00 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Crude fibre 1,20 g 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,010 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,020 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,130 2135
Sum fedtsyrer 0,091 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,060 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,062 1938
Isoleucin 33 530 1938
Leucin 53 850 1938
Lysin 39 630 1938
Methionin 3 48 1938
Cystin 3 48 1938
Phenylalanin 36 580 1938
Tyrosin 32 520 1938
Threonin 28 450 1938
Tryptofan 3 48 1938
Valin 45 730 1938
Arginin 56 900 1938
Histidin 18 290 1938
Alanin 49 790 1938
Asparaginsyre 186 3000 1938
Glutaminsyre 149 2400 1938
Glycin 48 770 1938
Prolin 31 500 1938
Serin 51 820 1938
Sum essentielle Aminosyrer 257,672
Sum ikke essentielle aminosyrer 604,376
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 5,50 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby